Podoba mi się zapowiedź takiej otwartości...tylko wiesz...ja się z reguły boję dziennikarzy i ich słowa pisanego ;) Nie pisz, że będziesz podawał, tylko to proszę rób
Wolę otwartość, bo to pozwala nam wszystkim reagować na sytuację i wyciągać wnioski niż jakieś zakulisowe działania, o których wie tylko garstka. Tym bardziej, gdy te działania leżą w interesie społeczności.
Jeżeli chodzi o 18-latków to na bazie tego, co otrzymałem wpływy skautów podzieliłem wstępnie w ten sposób:
PG - 19
SG - 19
SF - 20
PF - 14
C - 10
Kryterium decydującym był wzrost. Bo trening i tak wydłużamy i dążymy do stworzenia maksymalnie wszechstronnych zawodników, więc umiejętności startowe liczyły się w mniejszym stopniu.
19-latkowie:
PG - 17
SG - 17
SF - 12
PF - 14
C - 12
Ilu z właścicieli zdecyduje się na trening i będzie sumiennie go realizować na razie nie wiadomo. Ale o tym też wg mnie możemy informować.
Z 28 PF-ów, których dostałem 6 właścicieli nie loguje się od co najmniej ok. 2 tygodni. A 4 zawodników jest za granicą - o nich również powalczę.
Tak to wygląda, jeśli chodzi o liczby. W tej chwili.
To chyba kluczowe zdanie. Dotychczas jakakolwiek próba pokazania efektów w przyszłości planów i rewolucji z przeszłości, skutkowała zazwyczaj odbieraniem tego jako krytyki bez argumentów.
Przyznam ,że w ogóle nie wiem o co tutaj chodzi z tym udowadnianiem sobie kto jest lepszy i kto zrobił coś lepiej. Kto coś robił a kto czegoś nie robił. Te wszystkie indywidualne przytyki wg mnie są zbędne. I mnie nie interesują.
Ja dążę do zmian w przyszłości. Na lepsze.
A nie rozpatrywania tego, co było.
To mnie nie obchodzi.
Na studiach uczono mnie, że polityka to jest dziś i jutro.
Wczoraj to jest już historia.
I nią się nie zajmujemy.
Zajmują się nią ci, którzy nie potrafią zmieniać rzeczywistości.
Czyli oderwani od rzeczywistości i nie potrafiący się w niej odnaleźć historycy ;)
Pytanie bez podtekstu: zamiarem Twojego planu jest trenowanie dobrych polskich graczy czy reprezentantów przyszłej NT?
Na bazie zawodników, których otrzymaliśmy naszym celem jest stworzenie reprezentantów. I tego dotyczy ten wątek.
Tego celu dotyczą również podane wyżej liczby.
Ale moje założenia wykraczały poza reprezentację i przyznam, że gdyby byli zainteresowani treningiem i zarabianiem na zawodnikach z niższymi potencjałami chciałbym również zrealizować plan trenowania dobrych polskich graczy.
Jak byś się do tego odniósł? Dlaczego uważasz, że tak? Dlaczego nie?
Idealnie by było otrzymywać z draftu jak najlepszych zawodników pod trening. I to jest oczywiste.
Ale to nie ja decyduję o tym, jakich zawodników dostaję.
Mogę za to policzyć SS wszystkich zawodników, których otrzymałem. I posegregować ich w grupy. W pewne rzędy sumy umiejętności, jeśli chcesz.
I na koniec chyba...Konkretnie czym będą się różnić pierwsze instrukcje od skautów do właścicieli grajków od tych podawanych dotychczas przez normalnych skautów reprezentacyjnych? W pierwszym mailu będzie zapowiedź tego, że trenują gracza pod NT, czy że otrzymują pomoc w wytrenowaniu taniego i wszechstronnego gracza?
W mailu piszemy prawdę, czyli jaki jest cel czyli kadra NT i co będzie skutkiem takiego treningu.
Last edited by Hawkeyed at 7/22/2010 6:40:41 AM