Prvo kraći deo: moja podrška, a glas odavno već, ide Trbazziju.
Pa sad duži deo. Sumnjam da trenutno u BB Srbiji postoji osoba koja je bolje upotnata sa sistemom rada u u21 timu, da bolje poznaje igrače i da se bolje razume u trening od Trbazzija. Ako išta, ne postoji osoba koja sa svim ovim nabrojanim stvarima bolje barata od njega. Tako da, apsolutno sam ubeđen da će opravdati mesto selektora.
Pa sad i onaj gori deo. Nakon 9 sezona bavljenja "poslom" skauta u našoj zajednici, zbog obaveza koje me ne popuštaju već mesecima, prinuđen sam da dam neopozivu ostavku na mesto skauta svih igrača. Stoga, zamolo bih sve trenera sa kojima sam bio u kontaktu, a ne komuniciramo već mesec dana, da budu strpljivi, postaraću se da izdvojim bar za praznike neko vreme i odgovorim bar na neke poruke. Što se ostalih tiče, zamolio bih ih pričekaju par dana i za sve savete i pomoć se obrate novom skautu. Što se mene tiče, biće izvodljivo da budem u nekoj vrsti kontakta sa novim skautom, ukoliko budu bili potrebni neki saveti za trening spoljne linije, ali to je maksimum trenutni, koji mogu da pružim.
U međuvremenu, postaraću se da završim aplikaciju koja će služiti za sakupljanje podataka o igračima, a koju trenutno prebacujem na internet sajt (biće odrađena u php-u), pa se nadam da će biti završena do all star nedelje (što takođe zavisi odmojih obaveza).
Budućem selektoru, Trbazziju (pošto sam ubeđen da će biti selektor), želim sve najbolje u mandatu koji sledi. Takođe, nudim pomoć po pitaju taktike, doduše ne u onom formatu kao prošle sezone, ali sam tu za razmenu saveta, ako bude potrebno.