BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.29 in reply to 244403.24
Date: 6/19/2013 7:26:11 AM
Overall Posts Rated:
310310
A megköszönést arra mondtam, hogy itt is és máshol is felmerült, hogy James nyerte meg ezt a meccset. Noss, nem ő nyerte meg. Egyrészt a Spurs veszítette el, másrészt Allen és Bosh többet tett bele az utolsó másodpercekben. Kb semmit nem ért volna a tripla-duplája, ha a fent leírtak közül bármelyik másképp történik.

Az alapszakasz más téma, megérdemelten nyerték meg. A rájátszás első két körében is megérdemelten jutottak tovább, a konferenciadöntőben már azért rezgett a léc, de megoldották, fogjuk rá, hogy megérdemelték. A döntőben viszont volt két jó meccsük, azokat megérdemelten nyerték. A Spursnek is volt két jó meccse, valamint egy szoros, amiket megérdemelten nyertek. A mai meccs nem a megérdemelt kategória, mert a szerencse és a bírói "munka" kombinációja tette lehetővé nekik ezt a győzelmet. Erre írtam, hogy ha a hetedik meccset is így nyerik, nem lesz megérdemelt a bajnoki cím. Szerencse alatt most nem azt értem, hogy a Spurs nem faultolt 3 pontos előnynél, vagy hogy Leonard kihagyta a büntetőt, az a Spurs bakija. Viszont a negyedik negyed végén két triplát dobtak támadólepattanóból, na az szerencse és ami tumultus ott volt, azt is nehéz elképzelni, hogy nem volt szabálytalanság a pattanónál. A hosszabbításban viszont Ginobili betürésénél mindenképp be kellett volna fújni a faultot. Lehet persze, hogy akkor is nyer a Heat, de akkor legalább nyugodt szívvel mondhatnám, hogy megküzdöttek érte és megérdemelték, most ezt sajnos nem így érzem.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.30 in reply to 244403.29
Date: 6/19/2013 8:25:07 AM
Overall Posts Rated:
173173
A megköszönést arra mondtam, hogy itt is és máshol is felmerült, hogy James nyerte meg ezt a meccset. Noss, nem ő nyerte meg. Egyrészt a Spurs veszítette el, másrészt Allen és Bosh többet tett bele az utolsó másodpercekben. Kb semmit nem ért volna a tripla-duplája, ha a fent leírtak közül bármelyik másképp történik.

Írtam is, nem is neki kellett volna megnyernie. Vannak még néhányan a pályán körülötte. Persze olyan is van, amikor az ellenfél veszíti el, ez megtörténik sportban. Még pozitívan is elsülhet, ha ilyenkor olyan kezébe kerül a labda, akire nem számítanak, mert mindenki a sztároktól várja a befejezést, rájuk figyelnek jobban a védők (ezt általánosságban írom, nyilván a mostani meccsre nem igaz, mert azért került Allen-hez, mert neki lehetett adni és kész).

Vélemény van véleménnyel szemben, ami jó, mert meg lehet nézni több szempontból is a dolgokat, én úgy érzem (de ez én vagyok), hogy összességében a Heat-et hátrányosabban érintették a bírói ítéletek, kiemelem, összességében. A stat nem minden, de 7-tel több büntetőt kapott a Spurs és 5-tel több faultot a Heat, a végjátékban is megkapták a lehetőséget, ott volt a bünti, be kellett volna dobni. Jóval több elmaradt fújást láttam én a Heat kárára, függetlenül attól, hogy azok a mérkőzés más szakaszaiban voltak, de azokért is lehettek volna büntetők. Én sokkal inkább a játékvezetés minősége miatt haragszom, egy ilyen döntőhöz és a téthez képest nagyon felejtős volt.

Ginobili pedig tapasztalt játékos, szerintem le kellett játszódnia a fejében, hogy egy ilyen szituban max. akkor kap fújást, ha eltörik a kezét. Tudom, hogy nem így kellene lennie, de más sportban is van (sajnos) arra példa, hogy amikor kiélezett helyzet van, változik a bírói hozzáállás is.

This Post:
00
244403.31 in reply to 244403.30
Date: 6/19/2013 8:35:21 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én elfogadom, hogy nem neki kellett volna megnyernie, csakhogy ma már legalább három helyen olvastam, hogy ő nyerte meg. Nem Allen, nem a csapat, hanem James egyedül. Na ez nettó baromság, legalábbis aki nézte a meccset, az látta.

Szerintem nem érintették háátrányosabban, több faultot kapott a Heat, többet is szabálytalankodtak. Alapból olyan csapat a Spurs, hogy a lehető legkevesebb faulttal védekeznek (alapszakaszban is kevesebb faultjuk volt meccsenként, mint a Heatnek), ráadásul most a Heaten végig nyomás volt, nem csoda az a plusz 5 fault. Ettől függetlenül a játékvezetés szar volt, mindkét irányban voltak rossz vagy elmaradt fújások.

Ginobili meg szerintem tudta, hogy ha rápacsiznak a kezére azért nem fog büntetőt dobni, de 3 játékos 5 ütést helyezett el rajta, azt azért már itt is lefújják (iiletve le szokták).

Don't feed the troll
From: Flimo

To: W.I.
This Post:
00
244403.32 in reply to 244403.22
Date: 6/19/2013 10:26:58 AM
Overall Posts Rated:
2222
Háromból egyet, meg eladott egy labdát. Bosh mentette meg kétszer a lepattanót, gyakorlatilag ő volt a meccs hőse. A tirpla duplákat így a hajára, izé, kopasz fejére kenheti :)

This Post:
00
244403.33 in reply to 244403.32
Date: 6/20/2013 2:47:38 AM
Overall Posts Rated:
310310
A gárda legnagyobb sztárja, LeBron James azt mondta, hogy babonás, úgyhogy a hetedik meccsen is fejpánttal fog pályára lépni, de ha leesik valamikor, akkor beszélni fog a ruhadarabbal, hogy visszavegye-e vagy sem.

A legfontosabb kérdés...

A hajnal csodálatos eseményeit némileg beárnyékolta, hogy nagyon sok helyszínen lévő Miami-drukker elindult hazafelé, amikor a csapatuk öt pontos hátrányban volt fél perccel a rendes játékidő vége előtt. Ray Allen egyenlítőtripláját követően megpróbáltak visszamenni a csarnokba, de a biztonságiak nem engedték vissza őket. Az Allennek a végén gólpasszt adó, ezen a találkozón óriásit küzdő Chris Bosh azt üzente ezeknek a szurkolóknak, hogy inkább ne is menjenek ki a hetedik összecsapásra.

Ez meg igazi korrekt hozzáállás. No comment.

No de nem ez a legfontosabb, nyerjen a jobb csapat egy izgalmas meccsen

Don't feed the troll
From: Chosen
This Post:
00
244403.34 in reply to 244403.33
Date: 6/21/2013 2:53:16 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Hát ennek is vége egyszer... Én ugyan a Spursnek drukkoltam, de azért gratulálok a Miaminak. Azt nem lehet mondani, hogy az egész évet nézve nem érdemelték meg a győzelmet.

This Post:
00
244403.35 in reply to 244403.34
Date: 6/21/2013 5:00:20 AM
Overall Posts Rated:
310310
Izgalmas meccs volt, gratula a Heatnek, James is odatette magát. Mondanám, hogy majd jövőre, de sajnos nem valószínű. Azt a hatodik meccset nyerni kellett volna...

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.36 in reply to 244403.34
Date: 6/21/2013 5:00:25 AM
Overall Posts Rated:
190190
Én is gratulálok a Miaminak, nagyon szép lett volna még egy gyűrű Timmynek, de nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok ma.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
244403.37 in reply to 244403.36
Date: 6/21/2013 5:27:48 AM
Overall Posts Rated:
3232
Én is, de el kell ismerni a Miami is megérdemelte, grat nekik.

This Post:
00
244403.38 in reply to 244403.35
Date: 6/21/2013 6:50:55 AM
Overall Posts Rated:
4343
Nagyon tetszett amiket írtál mostanában, egyetértettem. Én is leírtam a gondolataimat, de elfelejtettem elmenteni, és amikor küldtem kilépett, már nem volt kedvem újra bepötyögni. :(

Most engem sem ráz a röhögőgörcs, nem a Heat-nek szurkoltam. De a 7. meccset vkinek meg kell nyerni, ennyi. Grat a Heat-nek, és LeBronnak is. Cimi, lehet, hogy revidiálnod kéne az álláspontodat a Királylánnyal kapcsolatban. :) Persze nem most, majd az idő eldönti, van még pár éved.

Én sem szerettem igazán LeBront, meg most sem rajongok érte, de egyre inkább tisztelem. Sztem most olyan jeleket mutatott, hogy megtörténhet még az is, hogy nagy leader lesz belőle (talán már most is az)...
Meglátjuk.

From: Flimo

This Post:
00
244403.39 in reply to 244403.38
Date: 6/21/2013 7:33:34 AM
Overall Posts Rated:
2222
Igen, a mai meccse már olyan volt, hogy azt lehet mondani, ezt vártuk 10 éve. Viszont van két de.

1. A hate now kiáltozás a díjátadón. Ez egy olyan ember kiáltozása volt, aki nem magabiztos, hallgatta, figyelte a hatereket, és belül hitt is nekik. Lásd a lepasszolt labdák döntő helyzetekben, megremegő kéz, nagy eltűnések, végjátékban eladott labdák. Nagy kérdés, hogy most mennyire hiszi el magáról, amit mindig is mutatott. Marad ez a LeBron, vagy elég két gyengébb meccs, és belül mélyen újra megkérdőjelezi-e önmagát.

2. Kicsit későinek érzem. Kiszipolyozó két éve volt, most nyáron pihenhet, és jövőre még simán hoz egy ilyen szintet. De jövő nyáron vb, 30 éves lesz, valószínűleg ismét egy hosszú szezon után, és a játéka sem kíméli a testét. Ezeket egybevéve, 2014-15-re egy nagyobb visszaesést várok tőle, illetve akkor valószínűleg már nem a Heatnél lesz. Tehát még nagyon nagy kérdőjelek vannak nála a karrierje kapcsán.

Advertisement