Dobra już wyjaśniam moje ruchy.
Może powinienem sprzedać dziadków i tankować już na początku sezonu, ale wystartowałem w tym sezonie normalne, czyli tak jak ostatnio próbując powalczyć o ligę i puchar. W lidze Szewaa pokazał wysoko wygrywając, że tym razem mistrzostwa nie będzie. Skład nie bardzo już na to pozwalał, a z tygodnia na tydzień przez spadki umiejętności było i będzie coraz gorzej. Można kogoś dokupić i próbować, ale ja już po prostu wiedziałem że to bez sensu. Skupiłem się na pucharze, gdzie za chwilę odpadłem z Legendami. A że było to tuż przed zamknięciem okna transferowego dla B3 i BBM, wystawiłem na TL większość składu licząc na trochę lepszy zysk, niż na przykład tydzień lub kilka tygodni później. Sam nieraz kupowałem na ostatnią chwilę siódmego lub ósmego czy nawet 9 zawodnika do B3, żeby kimś grać w razie np kontuzji i biłem się nieraz z drużynami z B3. Po za tym zawodnicy strasznie się sypali, więc to chyba było najlepsze wyjście, tym bardziej że od razu idę w tankowanie.
Teraz druga sprawa, dlaczego zależało mi na spadku. Dlatego że tankowanie w PLK jest przereklamowane
. Owszem super się tankuje gdy jest się mistrzem poprzedniego sezonu. Leci fajny bonus z biletów. Ale w kolejnych sezonach już tak fajnie nie jest i zysk tygodniowy z tankowania jest porównywalny do zysku z tankowania w czwartej lidze. Tylko że w czwartej lidze bojkot fanów raczej nie grozi, a w PLK nie jest to takie pewne (pomijam sytuację kiedy walczy się o pierwszy wybór w drafcie). A piszę dlatego o czwartej lidze bo tam właśnie zmierzam. I nie ma dla mnie znaczenia czy przytankuję sezon dłużej w PLK, czy sezon szybciej w czwartej lidze - wyjdzie podobnie.
Ale jest coś na czym mi jeszcze zależy. Na stronie Polska jest taki ranking Najwięcej wygranych na sezon. Wiem ze nikt na to raczej nie patrzy, ale mi jest miło kiedy ja spoglądam i widzę że moja drużyna jest na 2 miejscu wśród takich legend jak Młoty Stargard, Toruńskie Anioły czy WKS Lakers. A zostając na kolejny sezon i tankując, popsułbym sobie trochę ten wynik (no i raczej tak będzie
).
Mam nadzieję że teraz wszystko jest jasne.