"Poza tym mylisz się pisząc, że driving to jest wejście na kosz"
A za chwilę piszesz coś innego. Jakaś za przeproszeniem schizofrenia.
"Poza tym mylisz się pisząc, że driving to jest wejście na kosz.
Drybling nie musi się wcale wiązać z wejściem pod kosz."
To jest moja cała wypowiedź. O drugim zdaniu zapomniałeś kolego. Być może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem ale odrobinę dobrej woli i myślę byłbyś to w stanie zrozumieć. Napisałem to samo co Ty.
Kolejne cytaty i przykłady schizofrenii:
Strasznie ciężkim rozmówcą jesteś m.in przez takie komentarze...i tylko nie pisz później, że to ja Ciebie atakuję. Najpierw używasz zapalników, a później robisz z siebie ofiarę.
"Natomiast przy LP po grze jeden na jeden i wtedy częściej korzystają z JS, DV i HN, a trochę mniej z IS". Jak Ty chcesz rzucać z bliska przy low post i nie korzystać z IS?:(
Drugi raz się tak samo nie zrozumieliśmy:-)...i nie pisz, że zrozumiałeś:P Ja porównuje LI do LP! Przecież to jest oczywiste, że korzystają głównie z ISa! Chodziło mi o to, że przy LP zawodnicy częściej korzystają z JS, DV i HN w porównaniu do LI. Przy LI z kolei bardziej korzystają z ISa i podań niż przy LP (co nie znaczy, że z JS, DV i HN nie korzystają). Żeby była jasność - mówimy o obwodowych.
O Look Inside cytaty pominę, bo jako osoba znająca się co nie co na taktyka w realu mam inne zdanie co do tego, co w "Look Inside" się liczy - już pisałem - patrzenie "pod kosz" i szukanie podaniem najlepiej ustawionego zawodnika (przy dużej ruchliwości) - TAK, ale jeśli obwodowy nie znajdzie takiego podania, to nie gra plecami jeden na jeden i nie rzuca z odejścia, ale penetruje... tak samo PG może oddać piłkę do wchodzącego na kosz (penetrującego) zawodnika na pozycji SG lub SF.
No tak. To jest LI. Co do samej idei się zgadzam. Co prawda występują jeszcze sytuacje specjalne jak np. kończy się czas ale pomińmy to...Natomiast pisałem, że tyłem do kosza gra się w LP.
I jeszcze raz - reasumując - jeśli nie rzucamy z metra lub dwóch, a wchodzimy na kosz i kończymy lay-upem, to IS łatwiej "ukryć" - ważniejsze jest wtedy DV.
A lay-up to co to jest jak nie rzut z bliska właśnie? Rozumiem, że Ty uważasz, że do takiego rzutu nie potrzeba ISa, a wystarczy tylko DV. Ok. Czytałem już takie opinie. Całkiem możliwe. Natomiast ja uważam, że do wykończenia lay-upa potrzeba ISa. Według mnie samo wejście na kosz to nie jest jeszcze skuteczny rzut.
Last edited by kozlik4 at 12/9/2013 3:23:24 AM