Pozvao sam Tomu prije nekoliko dana kada sam pozivao ove talente 20 godina i mladje za predstojece prijateljske koje ce igrati U20 tim.
Na pocetku sezone Tomo je imao OD 10 (sad je 11), a Perisic 12 (sad 13) i to je glavna prednost Perisica, a generalno je bolji igrac od Tome svakako trenutno, dok je Toma veci potencijal i kalibar za A repku u buducnosti.
Sledecu sezone ce naravno biti u timu, gdje cemo imati veoma jaku vanjsku liniju a imacemo velikih problema na centarskim pozicijama.
Tebi svaka cast na treniranju igraca, da je vise takvih menadzera BB Crna Gora bi sigurno bila u boljem stanju.
Inace, i da najavim mec sa mladom repkom BiH, igrace U20 sastavi sa obje strane, pozvao sam trenutno 18 najboljih mladih igraca kao nagradu za menadzere koji ih treniraju i da im dam podstrek da nastave.
Znaci pozvano je 18 igraca trenutno koji su u treningu i koji napreduju, znaci najbolje sto imamo za buducnost od 50+ mladih igraca koje imam na spisku i koje pratim.
Nadam se da ce sledeca draft klasa donijeti i nekoliko visokih igraca sa velikim potencijalom, i ko ulaze u draft bilo bi fino da probate skautovati sto visocije igrace, da nadam se dobijemo i kojeg kvalitetnog centra.
Moracemo poceti prodavati igrace sa velikim potencijalom u inostranstvo, da nam i stranci u sto vecem broju treniraju igrace, jer ako kupe mladog igraca sa velikim potencijalom za malo vecu svotu novca sigurno je da ce ga i trenirati.
Sada u timu ima ovih mladjih igraca koji se treniraju u inostranstvu i mora ih biti mnogo vise, moramo povecati fond perspektivnih igraca.
Bilo bi dobro ko god moze da sto vise ulaze u draft, pa kada draftuje kvalitenog trenirca da ga trenira ili proda i zaradi novce na njemu, reprezentacija dobije igraca koji se trenira i svi na dobitku, a ne da igraci sa velikim potencijalima zavrsavaju u bot timovima.
:))