POLSKA - WęgryJuż jutro ostatni drugiej rundy Mistrzostw Europy... tym razem rywalem Węgrzy... dla nas ten pojedynek nie ma właściwie większego znaczenia jeśli chodzi o wynik - nasze pierwsze miejsce przed półfinałem mogłaby zmienić tylko porażka 50 punktami... taki wynik byłoby trudno osiągnąć nawet gdyby nam zależało:) Pozostaje więc nam sprawdzić trochę inne ustawienie taktyczne zespołu... no i odbudować enta oczywiście.
Dla Węgrów natomiast ten mecz to walka o wielki sukces - awans do strefy medalowej. Wygrana pozwoli im wyprzedzić sensacyjnie Włochów i Łotyszy. Niestety będzie im trudno, bo nasza forma zbliża się do optymalnej. Właściwie martwią tylko dwie rzeczy - słaba dyspozycja Najbora i kontuzja w ostatniej chwili Trzyny. Za Trzynę zagra Koblynski, więc śmiem twierdzić, że nic nie stracimy. Najbor przydałby się nam na pewno w półfinale... ale z porządnej formy trudno będzie wycisnąć zbyt wiele.
Taktycznie wygląda na to, że ogół Społeczność BB wybierze dla nas run and gun... do tego jak zapowiadałem rezygnacja z bungi. Nasz obwód nie grzeszy umiejętnościami snajperskimi, więc stąd decyzja zaskakująca o powołaniu czarnego konia:
Piotra Wackowskiego (29014828) (29014828). Ciekaw jestem jak popularny "Wacek" da sobie jutro radę;)).
A co u Węgrów? Na 16 zawodników aż 9 w "sprawnej"... do tego kilku w solidnej... nie będę wymieniał najgroźniejszych, bo tak szczerze mówiąc to cały team straszy siłą... wyzwanie zwłaszcza przed naszymi wysokimi - będą musieli ustać w obronie przeciwko kilku naprawdę świetnym rywalom. Ważne będą też zbiórki, bo przy naszym run and gun należy się spodziewać sporej ilości pudeł. Jeśli będziemy zbierać w ataku i dobijać, to Węgrom będzie dużo trudniej.
Na potknięcie Węgrów czekają Włosi i Łotysze... ci drudzy mają jednak aż 34 małe punkty do odrobienia - chyba więc nie uda im się aż o tyle wyżej pokonać swojego przeciwnika. W drugiej grupie wiele wskazuje na to, że wygrają Rosjanie... mają słabszego przeciwnika jutro niż Estonia. Estończycy bowiem będą musieli dać z siebie wszystko (normal? CT?) walcząc z Hiszpanią w bezpośrednim boju o awans. Każdy wynik lepszy niż porażka 12 punktami premiuje Estonię.
No a dalej już półfinały... oby udało nam się zachować taką formę jak w tym tygodniu... no i uniknąć kontuzji:(
DO BOJU POLSKA!!!!
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)