"Ανεξαρτητα απο την προσωπικη σου εμπειρια, το λες και μονος σου. Αφου επηρεαζει τα λεπτα συμμετοχης και τη σχεση βασικων-αναπληρωματικων, τοτε ειναι ΒΑΣΙΚΗΣ σημασιας οταν εχεις αρκετα μεγαλες διαφορες δυνατοτητων αναμεσα σε βασικους και παγκο. Ειναι ισως για πολλους παραγοντας που κερδιζει ή χανει παιχνιδι. Γιατι αν υποθετικα με αντοχες κατα μεσο ορο 5 παιρνουν οι βασικοι 30 λεπτα και οι αναπληρωματικοι 18, ενω με αντοχες μεσο ορο 7 οι βασικοι πανε στο 38 και οι αναπληρωματικοι στο 10, η διαφορα μπορει να ειναι τεραστια, αμυντικα και επιθετικα.
Για να ενισχυσω τα οσα λεω, εσυ Κοσμα σημερα σε 12 λεπτα εφαγες 39 ποντους με τους αναπληρωματικους. Με μεγαλυτερες αντοχες, η βασικη σου θα επαιρνε απο 38 λεπτα και πανω, ακομα και αυτο το διλεπτο (αντι 12 λεπτα με αναπληρωματικους, 10 με βασικους με μεγαλυτερη αντοχη), θα ειχαν δωσει στον αντιπαλο 8 ποντους λιγοτερους, δηλαδη 31 αντι 39 σε 10 αντι σε 12 λεπτα αντιστοιχα. Σε αυτο το ματς μπορει να μη μετρησε, σε καποιο αλλο οι 8 ποντοι ειναι η διαφορα που δινει την ανοδο απο αλλη μια χρονια στην ΙΙΙ.14..."
Διαφωνώ πλήρως με αυτό το κομμάτι... η αντοχή δεν έχει να κάνει με το πόσο θα παίξουν βασικοί-αναπληρωματικοί... μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου ο βασικός θα έχει άθλιος αντοχή μπορεί να υπάρξει σημαντική διαφορά. Στο σημερινό μου παιχνίδι, απλά οι εντολές που είχα δώσει στον προπονητή έκαναν αυτό που γίνεται πάντα στα παιχνίδια που κρίνονται εύκολα... μετά τα μισά της τρίτης περιόδου, βγαίνουν έξω οι βασικοί και τελειώνουν το ματς οι αναπληρωματικοί. Στο ματς με τον ΑΓΟΡ το Σάββατο, έπαιξαν 40 λεπτά γιατί ήμουν πίσω στο σκορ. Και οι αντοχές των βασικων μου είναι απο 3 έως και 10, έχω τα πάντα. Κατά τα άλλα, στα περίσσοτερα συμφωνούμε, όχι σε όλα πάντως, αλλά θα χρειαζόμουνα όλο το βράδυ για να το αναλύσω