Srbija - Poljska 93:96 (71789)Fenomenalnu utakmicu smo odigrali protiv fenomenalnog protivnika, a ostali smo praznih ruku. Poraz kao poraz ne boli ali nacin na koji smo izgubili stvara rane. Igrica nas nije nagradila uprkos, ponovo, pogodjenoj taktici protiv Poljske.
Ceo tok utakmice nijedan rival nije imao prednost vecu od 6-7 poena, a na kraju u rezultatskoj klackalici, Poljaci su odneli trijumf. U prvom poluvremenu odbrana nam je funkcionisala ali u drugom, Poljaci su se razgoropadili i poceli da "okrecu" utakmicu na svoju vodenicu u trecoj cetvrtini. Pogodili smo uz zvuk sirene na kraju trece deonice i otisli sa pristojnih -3 pred poslednju cetvrtinu. Krenuli smo jako u poslednjoj deonici, okrenuli mec, poveli sa 6 poena i primili isto toliko poena u prvih 5 minuta poslednje cetvrtine. Do izrazaja je dosla nasa mala boljka u vidu slabije rotacije igraca potom. Usla je komplet druga petorka i Poljaci, kao snaznija sila tu, su poceli da tope prednost i poveli sa 5 poena pred poslednja dva minuta. To je nekako predugo potrajalo, nije bilo prekida i raspali smo se, a oni nisu nijedan napad promasili. Vratila nam se prva petorka i odbranili smo par napada i dosli u egal. Usledila je izuzetno napeta zavrsnica, igralo se kos za kos. Zakucavanjem Majstorovica poveli smo 93:92 i Poljaci su zatrazili timeout na 25 sekundi do kraja. Gronek je polozio loptu za 94:93 i ispostavilo se, postigao kljucne poene na 17 sekundi do kraja utakmice. Usledio je nas timeout i los napad u kojem Batricevic promasuje trojku, a nadali smo se i mi nekom polaganju, usledio je skok u napadu Preradovica 4 sekunde pred istek i umesto da uradi ono u cemu je najbolji i asistira, on je pokusao iz odbojke i promasio, oni su uhvatili loptu i to je bio kraj i pobeda Poljaka.
Gledajuci rejtinge, Poljaci su izveli tim koji je orijentisan vise za unutrasnje pogotke i moje jedino objasnjenje za pregrst poena Poljaka u drugom poluvremenu, i pored ove nase zone, je u niskom entuzijazmu, koji svi i dalje imamo jer je pocetak sezone. Ubedjen sam, da su entuzijazmi "napunjeni", mi bismo odneli pobedu sa 10-ak razlike. Ostaje zal, mogli smo bas mnogo da dobijemo iz ove utakmice i sve smo pokusali. Presudile su sitnice, da li je to individualni kvalitet Poljaka, ta povreda Karanovica ili losa forma nekih bitnih igraca u ovom sistemu odbrane i napada...malo nam je nedostajalo da napravimo veliko iznenadjenje protiv jednog od kandidata za zlatnu medalju.
Idemo dalje, ovo moramo da arhiviramo i da nastavimo da se borimo. Uvek moze bolje! Sledeci protivnik je Francuska.