"η προσωπική μου εμπειρία μου λέει ότι η αντοχή επηρεάζει μόνο τα λεπτά συμμετοχής και τη σχέση βασικών-αναπληρωματικών."
Τώρα μου θύμισες το Ράδιο Αρβύλα... που παίρνει ένα μέρος των δηλώσεων κάποιου και το κάνει ανέκδοτο, παρότι το υπόλοιπο μέρος έχει όλο το ζουμί...
Ισως δεν το έθεσα σωστά στον γραπτό λόγο αυτό που ήθελα να πω στο πρώτο σκέλος... με λίγα λόγια και με ένα παράδειγμα... πρώτα απο όλα παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο η αντοχή του παίκτη που θα βάλεις για βασικό, του αναπληρωματικού καθόλου.
Οι παίκτες Α και Β είναι το ίδιο καλοί παίκτες... η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος έχει αντοχή 10 και ο δεύτερος 3. Λοιπόν, τα στατιστικά στοιχεία, απλά δείχνουν ότι η αντοχή άντε να δώσει 1-2 λεπτά παραπάνω συμμετοχής στον παίκτη Α. Αντίθετα, παίζει τον ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ, η δυναμική του αναπληρωματικού. Εδώ είναι που κολλάει αυτό που έγραψα, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΕΣ ή ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, για τη σχέση βασικών-αναπληρωματικών. Αν ο ΠΑΙΚΤΗΣ Α είναι παίκτης του 13,0 και ο αναπληρωματικός παίκτης είναι του 7,0: α) σε ένα κρίσιμο παιχνίδι θα δεις χρόνο συμμετοχής 47-1 ή 48-0 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, β) σε ένα εύκολο παιχνίδι θα δεις χρόνο συμμετοχής 30/35-13/18 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΟΧΗΣ και πάλι.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο χρόνος συμμετοχής επηρεάζεται απο τη ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ βασικών-αναπληρωματικών και απο την ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Ενα 1-3% οφείλεται στην αντοχή ίσως...