BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Narodni tym IV

Narodni tym IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: flumpinka

To: Vrta
This Post:
00
249739.297 in reply to 249739.292
Date: 5/13/2014 1:33:44 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Prodej Hnízdila je pro mne překvapením. Dávala jsem ho na trh za cenu, kterou jsem považovala za vysoce nereálnou, jen jako další způsob reklamy, když se již dlouhou dobu nedařil najít kupec. Doufejme, že to dobře dopadne a že bude aspoň ve formě nebo se třeba za pár týdnů, max. měsíců oklikou zase do Česka vrátí, má perspektivu ještě několika reprezentačních sezon.
V tuhle chvíli se zaměřím na dotrénování Pavlovského na NT úroveň, ale i toho budu zkoušet draze prodat, a po té bych vzala zase nějaké mladší kluky. A pokusím se zamyslet, jestli jsem ještě schopna postavit tým, který by se vrátil do první ligy, v ní se pak udržel a vytvořil prostor pro to 2-3 reprezentanty dlouhodobě držet bez finančních problémů.
Každopádně, jak psal Maxson, zápal není už takový jako dříve, jiné věci mají mnohem vyšší prioritu než BB, v rámci svých možností se ale pokusím pomoci. A je to tak, že opravdu chybí ta nová generace manažerů, kteří by to táhli. Největší problém pak vidím v neochotě prvoligových týmů se zapojit do spolupráce s NT. Spousta těch starých vlků hraje nyní v nižších ligách, kde je to jen o čase, kdy komu z nich dojdou finance. Takže jedinou šanci vidím v tom, že se ti staří vlci vrátí do první igy, minulou sezonu to byl Radim, tuhle by si to mohl být ty, když se zadaří, tak další já.

Last edited by flumpinka at 5/13/2014 2:01:36 AM

From: kaprman
This Post:
11
249739.298 in reply to 249739.297
Date: 5/13/2014 1:55:24 AM
Overall Posts Rated:
1010
Obávám se, že největším problémem v této hře je "na hlavu postavená" (slušně řečeno) ekonomika. Ono se pak není čemu divit, že to manažerům ubírá na chuti a snižuje motivaci. Bohužel nesmysly typu daň z předlužení a nebo nemožnost koupit hráče z vysokým platem, pokud nejsem dost vysoko v rankingu, této hře rozhodně nepřidaly. Já osobně bych si hotového reprezentanta do týmu klidně vzal i kdybych si musel pořídit trenéra se speckou na veterány. Bohužel ve 3. lize na to není prostor z ekonomických důvodů. Nevím, jak jsou na tom vyšší ligy, ale předpokládám, že ta nová pravidla tomu moc neulehčila...?

P.S. Neberte můj příspěvek, jako nějaké brečení. Jasně, že pravidla jsou pro všechny stejné, ale přijde mi, že některé "novoty" tuto hru dost kazí.

This Post:
00
249739.299 in reply to 249739.298
Date: 5/13/2014 2:05:17 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Daň z předlužení je velká rána téhle hře, která podle mne moc pozitivního nepřináší, naopak negativ spoustu. Nemožnost koupit hráče s vysokým platem je tak trochu ochrana, aby si nováčci jedním nepovedeným nákupem nezkazili celou hru, ale i to by se dalo udělat elegantněji. Bohužel, je tu tendence k tomu, aby reprezentanti nehráli příliš nízké ligy ...
Ale dlouhodobě vidím největší problém v propastném finančním rozdílu mezi jednotlivými úrovněma lig, zejména pak mezi první a druhou.

This Post:
11
249739.300 in reply to 249739.299
Date: 5/13/2014 5:33:48 AM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Přidávám se k tomu,že největší problém je propastný rozdíl mezi první a druhou ligou.Když tým spadne s první ligy do druhé tak to finančně neutáhne.

This Post:
33
249739.301 in reply to 249739.300
Date: 5/13/2014 1:55:47 PM
Overall Posts Rated:
1010
Já trochu zneužiji toho, že to tady pro jednou žije a vznesu hnidopišský dotaz. Z období bývalých reprezentačních trenérů jsem si poněkud zvykl na alespoň základní komunikaci na veřejném fóru. Ať už to byla skvělá komunikace, kterou ve mě Radim vzbudil zájem o NT ve chvíli, kdy jsem s BB málem končil, nebo i ta informativní komunikace Honzy, kdy jsem alespoň věděl s čím jdeme do zápasu, co za tím vězí a po zápase byl občas nějaký souhrn.
Vím, že teď existuje externí fórum a určitě se tam máte všichni skvěle, ale je opravdu nutné, aby tady nebylo vůbec nic? Ocenil jsem minulý týden informace o zápasu s Dánskem, ale bohužel tento trend sedm dní nevydržel. Je daleko snazší mít ty informace dostupné někde, kde už jsem přihlášený a zvyklý kontrolovat. Je to drobnost, ale uniká mi kvůli ní dění okolo NT. Fungovalo to dříve a bylo by fajn, kdybychom se k tomu vrátili. Informace o externím fóru sice jsou na stránce NT, ale podle mě to spousta manažerů může přehlédnout.
Taky mi trochu vadí komunikace s novým NT koučem.Měl jsem dotaz, na který mi nebylo zodpovězeno a i když jsem si odpověď po chvíli našel sám, Maxsonovi by to zabralo pár vteřin. Samozřejmě beru v potaz to, že je zde iniciativa o individuální vedení týmu a výsledky jsou zatím adekvátní (rozhodující soupeři nás teprve čekají), ale je možné, že noví manažeři nebudou tolik inklinovat k NT, protože nebudou mít pocit sounáležitosti. Vzpomínám si, že to, co mě udrželo u hry, byly povzbudivé komentáře rwystyrka a Amareho. Nevím, jestli se tomuto novým hráčům dostane.
A ohledně komunikace, Vejmola mi už pěkných pár týdnů neposkočil, částečně kvůli zranění a částečně kvůli špatné karmě (nejspíš). Takže kdybych mu třeba trénoval bloky na 20, tak o tom nikdo netuší a asi by to tak být nemělo. Soudě dle posledního reportu bych rozhodně neřekl, že Vejmola nemá šanci na NT. Je možné, že Maxson hodlá vést repre jiným směrem a Vejmola se třeba dostane mimo, ale v tom případě bych o tom rád věděl, protože sedm milionů, které jsem měl před pár sezonami na účtě je pryč. Po této sezoně se budu muset zbavit minimálně jednoho hráče, abych mohl dát trénovat Vejmolu bez ztráty. Sice to omezí moje šance na herní progresi, ale není to takový problém. Jednoho hráče bych mohl utáhnout i ze třetí ligy, vzhledem k nedostatku aktivních manažerů. Jen by to chtělo víc komunikace.
Víc toho na srdci nemám, děkuji za pozornost a přeji příjemný úterní večer při analýze ligových výsledků.

This Post:
00
249739.302 in reply to 249739.301
Date: 5/13/2014 4:05:24 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Možná tě to překvapí, ale ani na externím fóru neprobíhá nikterak bujará diskuze. V posledních týdnech se většinou až v den zápasu dozvíme, jaký je plán na zápas a pak už ani nezbývá příliš času na diskuzi.
Jinak absolutní souhlas s tím, že zde by mělo být mnohem více informací. Jsou informace, které mohou být na veřejném fóru a ty ať na něm taky jsou. Pak jsou informace jako předzápasová diskuze nebo citlivé informace o hráčích, které se hodí na externí forum a o těch diskutujme tam.
Hlavně je potřeba, aby opravdu nějaké informace a diskuze na obou místech vůbec byly.

This Post:
00
249739.303 in reply to 249739.301
Date: 5/13/2014 4:53:16 PM
Overall Posts Rated:
7979
Ano, naprosto s tebou souhlasím a máš na kritiku právo. Bohužel situace je taková, že z 90% jsem v práci dlouho do noci, kde nemám volný přístup na internet a nemám tudíž jak umístit info na veřejném fóru. Diskuzi o zápasech jsem vzdal na externím fóru, protože diskutovat s jedním člověkem mi přijde zbytečné... Připomnělo mi to akorát dřívější diskuzi mezi mnou a Radimem. Výsledek je takový, že nejsem vhodný člověk na tuto funkci, bohužel to teď nezměníme! :-(
Doufal jsem, že mě NT nějakým způsobem nakopne, ale opak je pravdou. Momentálně jsem úplně rozhodnut, že na BB končím! Tato sezona je pro mě poslední co se osobního klubu týká a ještě jednu sezonu musím doklepnout s NT pokud nenajdu jiné řešení. Pro mě je teď BB absolutní ztráta času, přes týden jsem celé dny v práci a víkend věnuji rodině a přátelům, takže BB mě vůbec nezajímá. Bohužel je to tak a musíte to nějak ty dvě sezony vydržet, byl to omyl jít vůbec do voleb a omlouvám se všem za to... Celkový stav okolo NT je daleko horší než jsem si ještě minulou sezonu myslel a není lehké to napravit, mi se to určitě nepodaří. Na začátku sezony jsem všechen volný čas věnoval jen přestupům, kterých bylo požehnaně a jen taková drobnost zabere několik hodin denně práce... No nebudu to dál rozebírat je to zbytečné.

Ještě jednou se omlouvám všem, ale mělo to vypadat jinak!!!

From: rwystyrk

This Post:
11
249739.304 in reply to 249739.303
Date: 5/14/2014 5:40:17 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Abych pravdu řekl, trochu jsem se obával, jestli ti elán vydrží. Už v klubu si v minulosti předvedl několik veletočů, kdy si v krátké době měnil směr o 180 stupňů. Nicméně tak rychlý konec jsem nečekal. Myslel jsem si, že jsi jen dočasně časově vytížený. Proto je potřeba podle mne najít způsob, jak tuhle situaci vyřešit.

Na tebe bych měl jednu prosbu, píšeš, že stav okolo NT je daleko horší, než sis myslel, proto bych tě požádal, aby si našel sílu a popsal nám hlavní problémy, které vidíš, abychom se mohli zamyslet nad jejich řešením.
Druhá prosba se týká nastavování sestavy a snahy v rámci možností o co nejlepší výsledky, bylo by dobré, aby se aspoň povedlo postoupit na MS, abychom si i pro příští ME udrželi dobré postavení pro nasazení.

A výzva pro komunitu: hledá se manažer, který by měl čas a chuť v dalších volbách převzít NT, ale okamžitě převzít od maxsona agendu, která se týká rozvoje NT hráčů a NT talentů pro budoucnost. Což zahrnuje tyto základní činnosti:
- komunikace s manažery ohledně tréninku
- pravidelné sledování trhu, aby bylo pod kontrolou, když jsou sledovaní hráči na trhu
- domlouvání přestupů
Nejsou až tak důležité zkušenosti, najde se zde skupina manažerů, která v tomto pomůže. Nejdůležitější je mít čas a být ochoten ho věnovat práci okolo NT (a to v horizontu minimálně 3,5 sezony na BB). A být ochoten naslouchat a nechat si poradit od těch, co kteří mají zkušenosti, ale nemají dostatek času. A nenechat se odradit (třeba jen zdánlivým) nezájmem komunity.

Last edited by rwystyrk at 5/14/2014 5:41:05 AM

This Post:
00
249739.305 in reply to 249739.1
Date: 5/14/2014 7:35:21 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Aktuálně je na trhu:
Bystřický - 19 let - (32193387) - cena: 700k
Pavlovský - 28 let - (22960308) - cena: 3,5M

This Post:
11
249739.306 in reply to 249739.303
Date: 5/14/2014 4:14:03 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tohle je pro mne šok, čekala jsem pozvednutí NT směrem, na který jsme byli zvyklí, místo toho tento téměř katastrofický scénář ...
Chtěla bych se komunitě omluvit hned z několika důvodů:
- pokud se nepletu, byla jsem první, kdo na foru přišel s nápadem, že by Maxson byl dobrý kandidát na NT trenéra
- dala jsem Maxsonovi hlas ve volbách
- neudržela jsem minuty a formu Hnízdilovi
- prodala jsem Hnízdila draze do ciziny (v minulosti jsem kritizovala za prodej do zahraničí macrose, za to se mu zpětně omlouvám, i když oba případy nejsou úplně stejné, nutnost prodeje byla delší dobu avizovaná a v tomto případě nebyl ani náznak toho, že by o něj někdo mohl mít zájem - kromě namažera, který nakonec ulovil Holušu)
Nevím, jak moc poslední 2 body ovlivnily Maxsona v rozhodnutí skončit.

Jak bylo uvedeno, zkušenosti nejsou zárukou kvalitního vedení a je potřeba hlavně někoho, kdo bude ochoten věnovat čas a bojovat s větrnými mlýny. Tím myslím, nenechat se odradit malou odezvou na svoje příspěvky a vytrvat. Sympatické mi přišly minulou sezonu nápady Lukainose na rozhýbání dění okolo NT, jenže tehdy bohužel skončilo víceméně u první výzvy, která se nikam neposunula.

From: Maxson

This Post:
00
249739.307 in reply to 249739.304
Date: 5/14/2014 5:09:05 PM
Overall Posts Rated:
7979
Nevím co na to napsat, já sám jsem nečekal, že mě to takovým způsobem porazí. Největší podíl má na tom, ale mé momentální pracovní vytížení a kvůli tomu nemám na věci kolem moc náladu. Přišlo to jako blesk, bohužel!

Největší problém vidím v nedostatku manažerů, kteří by do týmu nabrali hotové reprezentanty, něco podobného co teď dělám (dělal) já. Nevím o nikom, kdo by mohl něco podobného provést a dlouhodobě držet v týmu 3 a více reprezentantů. Většina týmů se dostává do krachu a nové týmy, které by měly našetřeno a chtěli se dostat na nejvyšší příčky v českých poměrech nejsou. Na začátku sezony se na mě sesypalo přestupové šílenství a horko těžko jsem to dokázal lepit a domlouvat přestupy, teď je situace taková, že prakticky není tým, který by nějakého reprezentanta koupil! Trénink hráčů byl dost špatně postavený, nebo s manažery domluvený...
Co se týká nastavování sestavy na zápasy NT, tak tady by neměl být žádný problém. Udělám maximum pro úspěch NT v této sezoně, popřípadě i příští. Pokud se najde nějaká dobrá duše, kde si budu jistý, že všechno proběhne čestně, jsem ochoten někomu po této sezoně předat celý účet, i když bych to tady neměl psát, ale je mi to celkem jedno. :-)

Měl jsem to na BB zabalit už dávno...

Advertisement