BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
11
313374.297 in reply to 313374.296
Date: 8/29/2023 9:16:05 AM
KK Zekica
II.2
Overall Posts Rated:
402402
Second Team:
Rabbit Hole
Steta sto je Tuna odustao od rasprave, bila je milina citati ovo i vratiti se nazad jedno 9-10 godina koliko igram ovo 😂
Dobra stara vremena.
Elem, ja sam svedok vasih “namestenih” finala gde niste dogovarali tie vs tie vec ste pustali jedan drugog. Nije isto. Ovo me podesti na situaciju sa Jokicem, kada kida po NBA legenda a kada nece da igra za A tim luzer itd…e tako je bilo i sa vama, negodovanje tokom finalne serije a u B3 se navijalo za vas, pricam za sebe.
Jos onda sam rekao pa sto neko od prvoligasa ne pokusa da vas spreci u tome sto radite? Neki ili nisu imali petelje ili su tankovali sezonama, niko im nije kriv za to.
Nigde u pravilniku nema da je kaznjivo to sto ste vas dvojica radili a ni ovo sto je Krmelj uradio vs BiH a sto je mi odmah palo na pamet da bi bilo dobro da se pita selektor Bosne, jer vrvtno da je obrnuta situacija i mi bi isto postupili. Dokle god se BB pravilnikom ne zabrane ovakve stvari menadzeri ce to korisiti sirom BB zajednice i to je to.

P.S.
Bilo bi dobro da se javi i Marko Markovic jer taj covek je ziva enciklopedija BB-a 😁

This Post:
11
313374.298 in reply to 313374.297
Date: 8/31/2023 3:06:32 AM
KK Dumbarajko
II.1
Overall Posts Rated:
9696
Good old forum.

Glad to be back

From: krmelj
This Post:
33
313374.299 in reply to 313374.1
Date: 9/3/2023 8:25:25 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Sezona 62 - Svetsko prvenstvo u Maleziji

Odmorili smo malo od reprezentativnih uzbudjenja. Na programu je svetsko prvenstvo, na kojem nismo tako cesto bili ucesnici u poslednjih 15-ak sezona. Reprezentacije su podeljene u dve grupe po 8 timova. Svako sa svakim igra po jednu utakmicu, a dalje prolaze po 4 najbolje iz svake grupe, prenoseci bodove koje su sakupili sa ostalim timovima koji su prosli dalje. Ukoliko se ne bude medju te 4 ekipe, igra se dalje za plasman od 9-16 mesta. Nadalje, ekipe se spajaju u jednu grupu sa 8 timova i igra se sa preostalim reprezentacijama sa kojima se nije delila pocetna grupa. Prve 4 ekipe idu u polufinale, ukratko.

Grupa A:

Maroko
Argentina
Kina
Kolumbija
Spanija
Izrael
Kina
Meksiko

Grupa B:

Cile
Francuska
Hong Kong
Poljska
Juzna Afrika
Srbija
Tajvan
USA

Na prvi pogled, grupa je jako teska. Gledajuci rang, mi smo recimo 11. na svetskoj listi, a iza nas su samo Francuska i J.Afrika iz nase grupe, a u drugoj grupi cak cetiri tima su plasirana losije od nase reprezentacije. Kod nas je sampion Amerike, sampion Azije... Ambicije ipak moraju da budu da se prodje medju osam najboljih. To bi vec bio jedan veliki uspeh, o svemu preko toga uopste ne razmisljam u ovom trenutku. Na EP smo iznenadili sve, cak i nas same, posle toga jedino je sigurno da cemo biti tvrd orah svima i niko nas nece potceniti.

Sampionat pocinjemo protiv ekipe Juzne Afrike, 36. na svetskoj rang listi. Vicesampioni su Afrike i s obzirom da je pocetak turnira, nikakvo potcenjivanje ne dolazi u obzir. Kostur naseg tima ce biti slican kao i prethodne sezone, sa malim promenama. Na startu sezone imamo vec povredu Karanovica, standardnog igraca iz prosle sezone, a Todorovic je promenio klub i potrebno mu je vreme da povrati formu i adaptira se na novu sredinu. Konsolidovacemo snage drugim adutima na pocetku.

Termin utakmica je ponedeljak od 19:30h, SP u Maleziji. Prvo kolo: Srbija - Juzna Afrika. Tu smo gde pripadamo, idemooo!

This Post:
22
313374.300 in reply to 313374.299
Date: 9/5/2023 6:58:11 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Srbija - Juzna Afrika 142:96 (71785)

Uspesno smo prebrodili prvog protivnika na prvenstvu, bez tenzija. Rezultat dovoljno oslikava odnos snaga, zapeli smo u prvoj i trecoj deonici i resili sve dileme oko pobednika. Pobeda kao takva ne znaci puno protiv ovakvog protivnika, bez potcenjivanja ali mozemo da budemo zadovoljni ostvarenom razlikom. Imali smo cak osam dvocifrenih strelaca, a Aca je predvodio grupu sa 27 poena za samo 21 minut.

Nije bilo znacajnih iznenadjenja u ostalim utakmicama ali mogu da posluze kao reper snaga ostalih rivala.

Grupa A:

Izrael - Kolumbija 116:102
Meksiko - Italija 85:103
Argentina - Kina 116:119
Spanija - Maroko 120:87

Grupa B:

Francuska - USA 96:98
Cile - Hong Kong 112:124
Poljska - Tajvan 95:82

Od sledece runde krece serija ozbiljnih okrsaja za nas tim, bez lakog meca. Na pocetku te serije, mozda i najjaci protivnik, ekipa Poljske, kojoj smo ostali duzni...

This Post:
22
313374.301 in reply to 313374.1
Date: 9/11/2023 11:16:12 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nakon velikog uspeha nasih kosarkasa na celu sa Svetislavom Pesicem, koji su otisli bez ikakvih ocekivanja u Manilu, vratili se sa srebrom i na taj nacin iskopirali nasu BB reprezentaciju iz prosle sezone i primenili isti recept, okrecemo se ponovo reprezentativnom programu ovde na SP.

Nakon zagrevanja u prvom kolu, sledeci rival je dobro nam poznata selekcija Poljske. Vrlo moguce da je u pitanju i najjaci rival iz nase grupe, s obzirom na pobedu protiv sampiona Azije, Tajvana u prvom kolu. Za razliku od naseg proslog medjusobnog meca, koji je odlucio o sudbini obe reprezentacije na EP, ovaj mec nema toliku rezultatsku vaznost. Naravno, pobeda donosi dosta ali nije nikakav odlucujuci faktor i ima jos mnogo kola da se igra. Imamo svoje ambicije ali ovo je samo jedna u nizu teskih utakmica koje nas ocekuju.

Ono sto nije dobro su odredjeni kadrovski problemi na pocetku sezone. Karanovic i dalje vuce povredu i trebace mu vremena da se vrati u formu nakon oporavka, a na slicnim pozicijama i neki drugi kandidati kaskaju sa formom i malo nam je stanjen roster. Pokusacemo da zbijemo redove i da odigramo dobru utakmicu.

2.kolo SP u Maleziji, Srbija - Poljska 19:30h. Revans Poljaka ili novi brejk nasih...?

Last edited by krmelj at 9/11/2023 11:18:33 AM

This Post:
66
313374.302 in reply to 313374.1
Date: 9/12/2023 11:15:07 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Srbija - Poljska 93:96 (71789)

Fenomenalnu utakmicu smo odigrali protiv fenomenalnog protivnika, a ostali smo praznih ruku. Poraz kao poraz ne boli ali nacin na koji smo izgubili stvara rane. Igrica nas nije nagradila uprkos, ponovo, pogodjenoj taktici protiv Poljske.

Ceo tok utakmice nijedan rival nije imao prednost vecu od 6-7 poena, a na kraju u rezultatskoj klackalici, Poljaci su odneli trijumf. U prvom poluvremenu odbrana nam je funkcionisala ali u drugom, Poljaci su se razgoropadili i poceli da "okrecu" utakmicu na svoju vodenicu u trecoj cetvrtini. Pogodili smo uz zvuk sirene na kraju trece deonice i otisli sa pristojnih -3 pred poslednju cetvrtinu. Krenuli smo jako u poslednjoj deonici, okrenuli mec, poveli sa 6 poena i primili isto toliko poena u prvih 5 minuta poslednje cetvrtine. Do izrazaja je dosla nasa mala boljka u vidu slabije rotacije igraca potom. Usla je komplet druga petorka i Poljaci, kao snaznija sila tu, su poceli da tope prednost i poveli sa 5 poena pred poslednja dva minuta. To je nekako predugo potrajalo, nije bilo prekida i raspali smo se, a oni nisu nijedan napad promasili. Vratila nam se prva petorka i odbranili smo par napada i dosli u egal. Usledila je izuzetno napeta zavrsnica, igralo se kos za kos. Zakucavanjem Majstorovica poveli smo 93:92 i Poljaci su zatrazili timeout na 25 sekundi do kraja. Gronek je polozio loptu za 94:93 i ispostavilo se, postigao kljucne poene na 17 sekundi do kraja utakmice. Usledio je nas timeout i los napad u kojem Batricevic promasuje trojku, a nadali smo se i mi nekom polaganju, usledio je skok u napadu Preradovica 4 sekunde pred istek i umesto da uradi ono u cemu je najbolji i asistira, on je pokusao iz odbojke i promasio, oni su uhvatili loptu i to je bio kraj i pobeda Poljaka.

Gledajuci rejtinge, Poljaci su izveli tim koji je orijentisan vise za unutrasnje pogotke i moje jedino objasnjenje za pregrst poena Poljaka u drugom poluvremenu, i pored ove nase zone, je u niskom entuzijazmu, koji svi i dalje imamo jer je pocetak sezone. Ubedjen sam, da su entuzijazmi "napunjeni", mi bismo odneli pobedu sa 10-ak razlike. Ostaje zal, mogli smo bas mnogo da dobijemo iz ove utakmice i sve smo pokusali. Presudile su sitnice, da li je to individualni kvalitet Poljaka, ta povreda Karanovica ili losa forma nekih bitnih igraca u ovom sistemu odbrane i napada...malo nam je nedostajalo da napravimo veliko iznenadjenje protiv jednog od kandidata za zlatnu medalju.

Idemo dalje, ovo moramo da arhiviramo i da nastavimo da se borimo. Uvek moze bolje! Sledeci protivnik je Francuska.

This Post:
44
313374.303 in reply to 313374.1
Date: 9/17/2023 4:28:26 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Reprezentacija Francuske je treci protivnik nase zemlje na svetskom BB sampionatu. Obe reprezentacije imaju po pobedu i tesan poraz iz prva dva kola. U poslednjem odmeravanju snaga, pobedili smo ih u polufinalu EP, nedavno. Bez obzira na taj rezultat, oni su velika BB sila i nose epitet favorita u ovom mecu. Dokazali smo da smo se priblizili tim velikim i najjacim reprezentacijama i svakako, uz dobru partiju, nismo bez sansi.

Igracki, situacija je nesto bolja nego prethodnih nedelja. Za razliku od prosle sezone, imamo deficit forme i povreda na nekim pozicijama, a nemamo tako sirok fond igraca kao recimo Francuska. Neki nasi planovi padaju u vodu, za sada. To nije nikakav alibi, i dalje imamo kvalitet i krpicemo sta treba kako mozemo i moramo.

Srbija - Francuska, ponedeljak 19:30h
.

This Post:
11
313374.304 in reply to 313374.303
Date: 9/18/2023 4:12:26 PM
KK Šumadija
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Second Team:
KK Šumadija II
Штета,имали смо их опет 😏

This Post:
22
313374.305 in reply to 313374.1
Date: 9/20/2023 6:57:54 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Francuska - Srbija 110:103 p.p. (71792)

Bicu nesto kraci nego inace, na moru sam pa wi-fi nije prioritet. Jos jedan tesan poraz nasih pulena. Borili smo se muski i jos jednom pokazali koliko smo blizu svetskom BB kremu. Takticko nadmudrivanje je bilo na strani Francuza, donekle, imali smo i povredu Imsirovica jos u drugoj cetvrtini, a opet smo bili u egalu. Ta povreda nam je poremetila rotaciju pod kosem i oduzelo nam u odbrani blokera za branjenje njihovog LI. Nemamo ipak nista od toga rezultatski sem jos jednog casnog poraza. Od kada sam na kormilu, ovo je treci ultra neizvestan mec i treci poraz u takvoj zavrsnici. Nema trece srece...

Nista nije izgubljeno za top 8 naravno ali kao sto sam i ocekivao kada su izvucene grupe, bice vraski tesko ostvariti cilj, a za to je potrebno i malo sportske srece, kojoj za sada u ovoj sezoni, nismo miljenici, ni najmanje, u svakom pogledu i svakoj sitnici.

Sledeci protivnik je Tajvan, pobeda leci frustraciju...

This Post:
33
313374.306 in reply to 313374.1
Date: 9/25/2023 5:20:24 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Dobar dan dobri ljudi.

Ocekuje nas mec cetvrtog kola SP u Maleziji. Na crtu izlazimo sampionu Azije, ekipi Tajvana. I jedni i drugi u mec ulazimo sa identicnim skorom, po pobedu i dva poraza, od istih rivala. Oni su izgubili te meceve znatno lakse nego mi ali su potom savladali Amerikance i tako zakomplikovali grupu do maksimuma. Utakmicu sa nasom reprezentacijom docekace krcati motivom, a ovaj mec je za obe reprezentacije izuzetno vazan povodom daljih ambicija na sampionatu. Dva tesna poraza su iza nas, idemo tezim putem, a videcemo na kojoj strani ce biti junaci.

Srbija - Tajvan 19:30, ne propustite!

From: KostaBB
This Post:
00
313374.307 in reply to 313374.306
Date: 9/25/2023 12:04:25 PM
Mitrovica Bobcats
II.2
Overall Posts Rated:
138138
Second Team:
Utopia Explorer
Postovanje dobri narode.

Da li postoji i dalje neko mesto gde se ljudi sastaju da gledaju zajedno reprezentaciju i pljuju po igracima i sudijama, tipa neki chat ili discord, ili je i to zamrlo poslednjih godina kao i forum?

Ja iz nekog razloga ne mogu uopste da se ulogujem na chat, ne znam da li je kod mene problem ili se to vise ne radi...

Advertisement