Hát nagyon úgy fest a helyzet, hogy LBJ sem fog túlnőni minden idők legjobbján.
De sztem LBJ nem feltétlenül csak úgy nőhetett volna MJ fölé, ha kb ugyanannyi, vagy több pontot dob. Egész egyszerűen nem volt a csapat vezére. Nem vette a hátára a csapatot. Nem nyerte meg nekik a meccset, nem nyerte meg nekik a párharcot, és nem nyerte meg nekik a bajnokságot sem.
Persze legegyszerűbben (úgy értem legszembetűnőbben) úgy tehette volna meg, ha dob pár 30ast, 40est, ezáltal megnyerik oszt jó napot. De megtehette volna úgy is, hogy a 4. negyedben leszedi a pályáról az ellenfél addig brillírozó játékosát, gólpasszokat oszt, lepattanókat szed, stb, mindegy, hogy mit, csak megfordítja a mérkőzés kimenetelét. Elvégzi azt, ami a győzelemhez kell.
Szóval nem a pontok mennyisége a lényeg sztem. Győzhetett volna Magic Johnsonosabb stílusban is, ha inkább az az ő játéka. A lényeg az, hogy nem állt a csapata élére és vesztett. Ráadásul egy olyan csapattal, amely magasan a legtöbb és legnagyobb sztárt tudhatta a soraiban az összes csapat közül. Ezért nem lesz belőle MJ.
nem tudom, hány fiatal van a topic olvasói között, akik esetleg unják már azt, hogy az "öregek" folyton Jordaneznek. Bocs, de aki látta MJ-t játszani, a döntőkben harcolni, az tudja mi a különbség. MJ nem úgy játszott volna, mint LBJ...