@LA-Koperboy
Kaj potem si ti za trajni mandat? Po tem mandatu se bo že šest sezon trudil in bi si zaslužil še en mandat? In tako naprej? Dajmo no. Bi bilo potrebno objaviti rezultate tega truda in ne nagrajevati truda ampak rezultate!!!!
Mnenja sem, da je delo U-21 selektorja zelo nehvaležno. Ko prvič postaneš U21 selektor, dobiš na voljo 21-letnike, katerih treninge in motivacijo je vodil prejšnji selektor. Narediš torej tak rezultat, kot narediš. Naslednjo sezono dobiš bivše 20-letnike, pri katerih si lahko na trening vplival točno eno sezono.
Če imaš srečo, so ti 21-letniki in njihovi nasledniki dobri ter te po mandatu drugi ocenjujejo pozitivno. Če pa si naletel na slabo generacijo, ti tudi vso taktično znanje ne pomaga, da bi naredil dober rezultat.
Tvoje dejansko delo se pozna šele na tistih igralcih, ki so imeli 18 let, ko si začel mandat. Braco je s "svojimi" 18-letniki igral v takšni skupini, kjer realno več kot to, kar je naredil, ni bilo možno narediti. Vsaj takšno je moje mnenje. Zdaj prihaja evropsko prvenstvo, na katerem imamo po mojem mnenju dejansko nekaj šans. Recimo, da selektorsko mesto to sezono prevzameš ti in narediš dober rezultat; to boš lahko poudaril na naslednjih volitvah. Kdo pa je zaslužen, da bi ti dobil tako dobre igralce?
Še nekaj...
Tukaj ni nič za spreminjat. Vsak ...... zna to delat. Naloga selektorja je, da izbere prave igrlace in pravo taktiko. Tukaj se pokaže pravi selektor.
Po mojem mnenju si tukaj tako ustrelil mimo, da bolj nisi mogel. Res je, popis in spremljanje igralcev niso neka višja znanost. Zahteva pa precej vloženega časa in volje brez zagotovila, da boš "tvojo" generacijo popeljal na kakšno veliko tekmovanje. Predpostavimo, da postaneš selektor in se prvo sezono trudiš, nato pa se odločiš, da to ni zate in ti požre preveč časa; drugo sezono boš tako vložil manj truda v igralce, kot bi sicer in naslednjemu trenerju pustil slabo zapuščino. To se seveda lahko zgodi vsakemu in ravno zato zelo visoko cenim konstantnost, s katero braco čisto vsako sezono vloži dosti svojega časa v to, da vse teče, kot je treba. Da, vsak zna to delati. Ampak a je to zagotovilo, da bo to tudi narejeno? S tem nočem reči, da se tebi kaj takega ne bi dalo. Želim le razložiti, da dajem svoj glas tistemu, ki je do sedaj to redno in vestno opravljal.