BuzzerBeater Forums

BB Israel > עצה לגבי "חברי-צוות" (מאמן וכו')

עצה לגבי "חברי-צוות" (מאמן וכו') (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
223526.3 in reply to 223526.2
Date: 8/13/2012 9:41:47 AM
Overall Posts Rated:
105105
מה שכתבת חלקית נכון.
נסתכל על השבוע הנוכחי...

נניח שפיטרתי חבר-צוות (כזה או אחר), אתמול.
שילמתי עליו על השבוע הקרוב (כלומר בפיצויים, אבל לא בתשלומים שהיו הבוקר).
בשבוע הבא ביום שלישי (ליתר דיוק ביום שני אחרי הורדת ה-"מיסים") אני יכלתי לקנות חדש, כאשר המשמעות היא שאשלם עליו רק בשבוע העוקב!
כלומר, על השבוע הבא לא הייתי משלם.

מש"ל...

This Post:
00
223526.4 in reply to 223526.3
Date: 8/13/2012 9:50:03 AM
Overall Posts Rated:
274274
צודק, לך על זה.

בכל זאת חשוב לחדד שמשלמים פיצויים ושאם עושים את זה אז לקנות רק אחרי יום שני שבוא יש עדכון כלכלי.

בשבוע הבא ביום שלישי (ליתר דיוק ביום שני אחרי הורדת ה-"מיסים") אני יכלתי לקנות חדש, כאשר המשמעות היא שאשלם עליו רק בשבוע העוקב!

מש"ל...

מה שנאמר פה למעלה נכון, אבל חשוב להגיד שזה נכון בדיעבד, כי אנחנו כבר אחרי יום שני, וכבר שילמנו על השכר של אנשי הצוות ופיטורים שלהם עכשיו יגררו תשלום ששווה לשכר שלהם שנחסוך בשבוע הבא.

אז כדאי אולי לזכור את זה לעונה הבאה

Last edited by Ehud at 8/13/2012 9:53:23 AM

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
223526.5 in reply to 223526.4
Date: 8/13/2012 9:59:36 AM
Overall Posts Rated:
105105
צודק, לך על זה.

בכל זאת חשוב לחדד שמשלמים פיצויים ושאם עושים את זה אז לקנות רק אחרי יום שני שבוא יש עדכון כלכלי.

מש"ל...

מה שנאמר פה למעלה נכון, אבל חשוב להגיד שזה נכון בדיעבד, כי אנחנו כבר אחרי יום שני, וכבר שילמנו על השכר של אנשי הצוות ופיטורים שלהם עכשיו יגררו תשלום ששווה לשכר שלהם שנחסוך בשבוע הבא.

אז כדאי אולי לזכור את זה לעונה הבאה :)

ברור שהכוונה לא לעונה הנוכחית...זו מסקנה בעקבות העונה הזו ומה שראיתי בבוקר. [וכאמור, לטעמי זה באג, כי לשחקנים לא משלמים שכר]
נראה לי ששמתי לזה לב רק עכשיו כי למיטב זיכרוני לא הייתי במצב כזה בעבר.

ושוב נקודה חשובה לא פחות שכבר כתבתי - צריך לבדוק כדאיות לא רק של חיסכון הפיטורין, אלא ביחס לעלות העסקה מחדש של עובד חדש.
כלומר, אם בכל מקרה היעילות הכלכלית של איש-הצוות כבר לא גבוהה ומתכוונים להחליף אותו, זה בהחלט זמן מצויין לעשות זאת.

Last edited by Pini פיני at 8/13/2012 10:00:16 AM

This Post:
00
223526.6 in reply to 223526.5
Date: 8/13/2012 10:02:44 AM
Overall Posts Rated:
274274
כן - הבנתי שזה לעונה הבאה, אני רק לא רוצה שאנשים יקראו את זה ויטעו ויעשו את זה העונה.

לגבי באג.
בהחלט לא מדובר בהתנהגות עקבית.
כבודק תוכנה בעברי אני אגיד לך שלא מדובר בבאג בהגדרה אלה בהגדרה לא נכונה שצריכה תיקון
change request

תעלה את זה בהצעות - אולי ישנו את זה באמת ואולי לא...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: ron1243

To: Ehud
This Post:
00
223526.7 in reply to 223526.6
Date: 8/13/2012 10:05:56 AM
Overall Posts Rated:
168168
קשה לי להאמין שישנו את זה. מצב שבו לא משלמים שכר גם לצוות יעודד אפילו יותר ירידה למקום חמישי על חשבון רביעי- כי זה רווח של עוד כ50-60 אלף בהרבה מאוד קבוצות. לפעמים אפילו הרבה יותר.
קשה לי לראות את הביברים עושים שינוי כזה. היתרון של מקום חמישי על רביעי כבר מספיק גדול, ולהוסיף לזה עוד כמה עשרות אלפי שקלים לא יעזור לעניין.

This Post:
00
223526.8 in reply to 223526.6
Date: 8/13/2012 10:10:24 AM
Overall Posts Rated:
105105
כן - הבנתי שזה לעונה הבאה, אני רק לא רוצה שאנשים יקראו את זה ויטעו ויעשו את זה העונה.

לגבי באג.
בהחלט לא מדובר בהתנהגות עקבית.
כבודק תוכנה בעברי אני אגיד לך שלא מדובר בבאג בהגדרה אלה בהגדרה לא נכונה שצריכה תיקון
change request

תעלה את זה בהצעות - אולי ישנו את זה באמת ואולי לא...

1) זה בהחלט באג דיסיין ברמת המתכנת או הסיסטם (CR זה תולדה של באג סיסטם).
מצב שבו שכר שחקנים מוגדר בצורה אחת ושכר צוות אחרת הינו באג בדיסיין.

2) העליתי בהצעות והוא מיהר לסגור את זה עם תגובה "זה לא באג, זה פיצ'ר" או משהו בסגנון...

3) לא מצפה שישנו יותר מדי דברים, פשוט כי אין כמעט שינויים מהותיים מאז שהצטרפתי למשחק (וזה אחד הבעיות הקשות של המשחק הזה).

Last edited by Pini פיני at 8/13/2012 10:10:44 AM

This Post:
00
223526.9 in reply to 223526.7
Date: 8/13/2012 10:12:47 AM
Overall Posts Rated:
105105
קשה לי להאמין שישנו את זה. מצב שבו לא משלמים שכר גם לצוות יעודד אפילו יותר ירידה למקום חמישי על חשבון רביעי- כי זה רווח של עוד כ50-60 אלף בהרבה מאוד קבוצות. לפעמים אפילו הרבה יותר.
קשה לי לראות את הביברים עושים שינוי כזה. היתרון של מקום חמישי על רביעי כבר מספיק גדול, ולהוסיף לזה עוד כמה עשרות אלפי שקלים לא יעזור לעניין.

ראשית, לא פותרים באג עם באג מעליו...

דבר שני, אין סיבה למצב הבלתי סביר ומוזר הזה.

נקודה שלישית ואחרונה - טענת הביברים שהשווי של לסיים רביעי ולא חמישי מגולם בכספים מאוהדים (וכו') שתקבל בעונה הבאה. לא יודע אם זה נכון.
אגב, מקום רביעי יכול להיות שווה תואר. [עשיתי את זה בעונה שעברה... ממקום 11 בליגה].

This Post:
00
223526.10 in reply to 223526.9
Date: 8/13/2012 10:22:09 AM
Overall Posts Rated:
168168
מקום רביעי יכול להיות שווה תואר. אבל בדרך כלל רואים את זה בעיקר בליגות נמוכות יותר. כשאתה בליגה גבוהה (אחת משתי הליגות הבכירות), לרוב אתה מודע ב100% למאזן הכוחות בליגה, ולרוב אתה יותר חלש מהמקום הראשון בבית.
בכל מקרה- אני חושב שהדרך הכי טובה לפתור את זה, תהיה שאף אחד לא ישלם משכורות בפליאוף (אף שחקן בעולם לא מקבל יותר כסף אם הוא משחק בפליאוף- לפחות לא כחלק מהמשכורת, אולי כבונוסים), וכולם יקבלו מענקים לפי מיקום ולפי הליגה. זה יצור מצב שמקום 4 תמיד מרוויח יותר ממקום 5, שתמיד ירוויח יותר ממקום 6 במהלך הפליאוף. לא יהיה יתרון לאף מקום נמוך יותר מאשר זה שמעליו.

This Post:
00
223526.11 in reply to 223526.10
Date: 8/13/2012 10:29:28 AM
Overall Posts Rated:
105105
כאמור מבחינת כדאיות, הביברים טוענים שזה המצב - מקום רביעי שווה יותר ממקום חמישי, אם מסתכלים מעבר לעונה הנוכחית.

האם לא כדאי לעשות את זה בצורה שזה ברור יותר לעין? לדעתי כן. הם מעולם לא טרחו להסביר למה הם נגד זה.

איך לעשות את זה?
יש מספר דרכים שונות ולא רק דרך אחת.

לא מכיר אף מקרה אחר של מקום 11 לוקח תואר, גם לא בליגה שלישית ב-BB ב-ארץ. אבל שיהיה.

Last edited by Pini פיני at 8/13/2012 10:29:53 AM

This Post:
00
223526.12 in reply to 223526.11
Date: 8/13/2012 10:49:29 AM
Overall Posts Rated:
168168
אני בטוח שהיו כבר מקרים של מקום 4 שלוקח אליפות.. אבל אלו מקרים מעטים מאוד, כי בסופו של דבר זה לא אן בי איי פה- וכל קבוצה משחקת רק 22 משחקים בעונה, ומסוגלת להשקיע את הכל בכל המשחקים, או לפחות ברוב מוחלט שלהם. לכן בסופו של דבר קשה לי לראות קבוצה, שהיא הכי חזקה בליגה, וברמה שמסוגלת לקחת אליפות, מסיימת במקום רביעי.
למרות, שראיתי כבר כמה שמגיעים ממקום רביעי לגמר הפליאוף (אם אני לא טועה, גל- בי.סי דנה- הגיע לגמר ממקום רביעי בליגה 2.1 לפני עונה או שתיים), בדרך כלל דרך רכישות לקראת סוף העונה, או מפני שאימנו שחקנים במהלך העונה בתכונות משניות ונאלצו לוותר על משחקים רבים, או כי התקדמו הרבה בגביע ונאצלו לוותר על משחקים.
בכל מקרה, המקרים האלו בודדים, וב90% מהמקרים אנחנו רואים בגמר קרב בין אחד משני המקומות הראשונים בכל בית.

בנוגע לדיעה של הביברים שמקום רביעי יותר משתלם בטווח הארוך- לא בדקתי, יכול להיות. אבל אני חושב בהחלט שכדאי לעשות את זה יותר בולט לעין, כי כרגע אנחנו רואים הרבה מאוד קבוצות שמוותרות על משחקים בשביל לרדת למקום חמישי, או יותר מזה- מפרקות את הקבוצה בשבועות האחרונים, לאחר שהבטיחו הישארות בליגה, בשביל להרוויח כסף. אם המצב יהיה כזה שמקבלים מענקים (או כל דרך אחרת שיוצרת באופן ברור יתרון למקום גבוה יותר), כנראה שנראה יותר מלחמה גם אצל קבוצות שכיום לא צריכות להילחם.

This Post:
00
223526.13 in reply to 223526.12
Date: 8/13/2012 11:00:42 AM
Overall Posts Rated:
105105
לגבי הניראות - זו גם דעתי, ובאופן כללי אני גם נגד המצב בו רוב הקבוצות מתפרקות כשאין להם צורך בקבוצה.
אבל, זה תולדה של דברים אחרים במשחק - כגון חוסר התחרותיות בו שבה כמות הנכסים נקבעת לפי הזמן שצברת במשחק.
לכן, מצב בו מוכרים שחקנים לפני הפלייאוף הוא פשוט מצופה והגיוני.

Advertisement