BuzzerBeater Forums

BB România > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
44
243125.3 in reply to 243125.2
Date: 6/13/2013 9:25:26 AM
Carbó VB Ploiesti
III.1
Overall Posts Rated:
147147
Permite-mi sa-ti raspund eu, chit ca voi ajunge sau nu manager al U21 candva... si sa ma raportez totodata, pentru moment, doar la situatia nationalei mici
Evident ca ideal ar fi ca tinerii jucatori romani sa fie crescuti si sa ramana in "curtile" romanesti... una este motivatia cu care un manager roman antreneaza un jucator roman si alta este motivatia unui manager chinez care antreneaza un jucator roman - diferenta este clara. cum putem face ca procentajul tinerilor jucatori romani ce sunt trimisi peste hotare sa scada? aici lucrurile sunt ceva mai complicate, fiindca trebuie sa tratam cazurile individual. Daca inainte vorbeam de dragostea de tara si pasiune, aici ne lovim de problema economiei de club, de dorinta de implicare in jocul propriu-zis sau timpul pe care fiecare decide sa-l aloce pentru acesta. UNICA motivatie pe care eu o vad si pe care chiar eu am experimentat-o in urma cu cateva sezoane este cea de care am vorbit si in discurs si anume: daca antrenezi pentru nationala, fie ea mica sau mare, antrenezi defapt pentru tine, fiindca asta te ajuta pe tine ca si club sa evoluezi, avand jucatori mai buni.
Sa luam, par example, un manager ce antreneaza pozitia de Center (Pivot) - un singur manager de acest gen poate furniza nationalei mici 3 jucatori de valoare care sa poata fi folositi cu succes in campanii. CUM? prin antrenamentul pe o singura pozitie (sau doua cand e cazul de antrenament pentru Recuperari), cu antrenor de nivel minim 5, prin rotatie:
- jucatorul 1 joaca pe postul de Pivot 48 min (intregul meci) in meciul de Sambata din Liga
- jucatorul 2 joaca pe postul de Pivot, tot 48 min in meciul de Marti din Liga
- jucatorul 3 joaca pe postul de Pivot, 48 min in meciul de Joi din Cupa sau in Amicalul ce inlocuieste meciul de Cupa
astfel, toti cei 3 jucatori isi pot primi din plin antrenamentul si pot deveni in minim 2 sezoane jucatori de baza ai nationalei mici, dar si... JUCATORI DE BAZA AI PROPRIULUI CLUB - aici, evident, sunt incurajati sa antreneze jucatori pentru U21 in special managerii din ligile III si II, care isi permit din punct de vedere al lejeritatii meciurilor sa faca asta, in RBBA este mai complicat si acolo managerii sunt incurajati sa gazduiasca jucatori deja experimentati.
implicarea comunitatii romanesti, pe scurt, poate fi imbunatatita prin simplul fapt de a asimila aceasta simpla notiune si de a dori sa imbunatateasca in proxima instanta rezultatele propriului club si sa dobandeasca un oarecare prestigiu si experienta.

Multumesc de intrebare.

This Post:
00
243125.4 in reply to 243125.2
Date: 6/14/2013 7:31:52 PM
Overall Posts Rated:
4343
Am sa-ti raspund si eu...

Cred ca ai putin o viziune gresita despre echipele nationale. Tu este persoana caruia trebuie sa adresezi intrebarea... ce te motiveaza sa ai unul sau mai multi jucatori in echipa nationala (automat sa antrenezi pentru echipa nationala sau sa cumperi un jucator gata antrenat)?
Managerul echipei nationale (mica sau mare) nu are nici o posibilitate de a rasplati in mod direct managerii care antreneaza jucatorii care ajung foarte buni. Singura rasplata din partea lui sunt rezultatele bune.
Beneficii pe care le ai daca un jucator de-al tau ajunge sa activeze la nationala:
1. Ai un jucator foarte bun care-ti ajuta echipa.
2. Daca jucatorul tau este jucat in meciurile disputate de nationala vei observa o crestere la "Diverse venituri". Si regasesti o parte din raspunsul pe care il cauti: Daca jucatorul tau nu este in forma cel mai probabil nu va juca sau va juca doar daca nu este alta varianta mai buna. Daca nu joaca nu mai primesti bani in plus la diverse venituri. Deci, daca asta te motiveaza, interesul tau (tu fiind un exemplu in discutia asta) este sa fie in forma pentru in primul rand o evolutie mai buna la echipa ta si apoi o mica crestere a veniturilor.
3. Mandria ca ai unul sau mai multi jucatori care activeaza la nationala
4. In momentul in care te decizi sa-l vinzi, in general, jucatorii care fac parte dintr-ul lot national se vand putin mai scump tocmai din motivul de la punctul 2.

Dupa cum vezi, managerul nationalei, si dupa cum am spus mai sus nu te poate motiva in mod direct. El doar incerca sa ajute nationala prin toate metodele existente (scout, sfaturi de antrenament etc).

Este normal ca primele 4 cele mai bune echipe sa aiba asa multi jucatori la nationala. De-asta sunt primele 4 :), pentru ca au jucatori foarte buni.
La noi cel mai apropiat exemplu este ilysian (57106), 2 jucatori romani la nationala si unul strain. Dar te asigur ca in momentul in care l-a achizitionat pe Sahitaj daca avea de ales, aceleasi calitati, dar roman, si bineinteles il si vedea, alegea romanul. Si aici intervine motivul de la punctul 3...mandria.

Scuze MCMXC a.D. ca m-am bagat peste threadul dedicat tie...tie ca doar tu esti cu discurs :P.