Iškart norėčiau pasisakyti. Pradėsiu apie praėjusias dvi kadencijas. Visada yra tokių, kurie rezultatus vertins kritiškai, bet pažiūrėkime plačiau į žodį rezultatai. Per pastarasias dvi kadencijas rinktinės veidas tapo visiškai kitoks. Isrinktasis savo kalboje paminejo preliminaru rinktines nariu sarasa. Jis labai mazai keisis. Iš 18 paminėtų žaidėjų 11 rinktinę papildė praėjusiame sezone arba papildys šiame. Ir jie nėra prastesni, nei buvo mūsų senieji, yra geresnių. Tai rezultatas. Kaitos laikotarpis jau beveik pereitas ir jis pereitas sėkmingai. Prieš du sezonus ir netgi dar prieš sezoną, daug kas nuogastavo, kad mūsų rinktinė pritaikyta tik artimiems metimams. O dabar mūsų rinktinė drasiai gali žaisti tolimais ir laimėti. Tai yra rezultatas. Įliejant naujus jaunus žaidėjus į rinktinę iškovotos svarbios pergalės ir prieš tokius varžovus kaip Ispanija, kaip Latvija, Turkija ir kitus panašaus pajėgumo, kurios pagal sudėtį buvo stipresnės. Ką gali mūsų rinktinė su geromis formomis galima spręsti iš šių rungtynių :
(25440) . O dabar mes dar stipresni, nes žaidėjai nuo to laiko tik tobulėjo. Yra visos galimybės ir tuo aš džiaugiuosi. Nereikia pamiršti, kad viskas priklauso ne tik nuo rinktinės žaidėjų skilų, ne tik nuo to, kokius sprendimus priims rinktinės treneris, bet nuo formų, nuo traumų, nuo tvarkaraščio, varžovų pirmame etape, nuo ko priklauso ir entuziazmo sukauptas kiekis svarbiausioms kovoms. Tai noriu pasakyti, dėkuj, kad tikėjote manimi, kad leidote atstovauti Lietuvai BB. Tikiuosi, kad nenuvyliau.
Taip pat norėčiau pridurti keletą žodelių apie kandidatą Isrinktasis. Negaliu pasakyti, kuris iš mūsų buvo svarbesnis rinktinei per pastaruosias dvi kadencijas. Žmogus nuolat stengėsi ir niekada negailėjo laiko kai jo reikėjo rinktinei. Pažįsta kiekvieną rinktinės žaidėją, esamą ir būsimą. Žino kiekvieno potencialą atsižvelgiant į jų savininkų norus ir galimybes. Nežinau, kas dar kandidatuoti ruošiasi, bet aš saugiausiai rinktinės atžvilgiu jausčiausi perleisdamas rinktinę į jo rankas. Man pačiam pirmas sezonas buvo sunkus, ir dabar žinau bei suprantu kodėl bet kokiam kitam treneriui anksčiau netreniravusiam rinktinės pirmas sezonas bus sunkus. Bet išrinktąjam tas sezonas būtų lengvesnis. Nes jei kas ir pasikeis jo kasdienybėje būnant treneriu, tai tik tai, kad sudėtį nustatinėt galės. Visa kita jis jau yra daręs ir puikiai sugeba. Taip kalbu ne todėl, kad būsiu štabo narys. Jokia čia garbė. Tai tik atsakomybė. Taip kalbu, nes nenoriu, kad mano pastangos nueitų veltui. O šiuo kandidatu aš pasitikiu. Todėl mano balsas skirtas jam ir nežinau, kas tai galėtų pakeisti. Ačiū tiems, kas netingėjote perskaityti;)