BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Gule
This Post:
33
256474.3 in reply to 256474.1
Date: 4/1/2014 4:32:31 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Mene vec svi znate, manje-vise. Prosli put sam izgubio izbore ali odlucio sam se ove sezone ponovo prijaviti. Da preskocim ovaj nebitni dio oko predstavljanja i da predjem na konkretne stvari.

Ono sto ja mogu sa sigurnoscu tvrditi u ovom trenutku da se nasa reprezentacije ne moze plasirati na EP ove sezone osim ako ne budemo imali neku ludu srecu, to je cinjenica koja ceka bilo koga ko bude selektor, samo uz ludu srecu moguce da se otovri neka prilika ili da nas zdrijeb pogleda, naravno ako se ukaze takva jedna prilika bit cu spreman da je iskoristim.

Druga stvar koja je mnogo bitnija i sto je ujedno i neki moj cilj da postignem sa reprezentacijom je da uspijem izgraditi kostur reprezentacije koji ce u iducem ciklusu biti vrlo konkurentan i kojem nece trebati luda sreca da se plasira na EP.

Kao sto neki znaju a neki ne, prosli selektor tico je sa nekoliko momaka krenuo u jedan projekat koji je podrazumjevao pracenje i razvoj potencijalnih reprezentativaca gdje smo imali neku bazu od 50tak potencijalnih reprezentativaca ali u nedostatku vremena kako selektora tako i ostalih koji su bili u tom projketu sa tim se stalo, ovo sve govorim jer bi to bio prioritet, da se aktivira taj projekat i da za zivi u punom svijetlu.

Kao sto se moze nagovjestiti iz gore napisanog je da ja ne obecavam rezultat u naradne dvije sezone, ako se ukaze prilika rado cu je iskoristi, i prednost u reprezentaciji ce imati mladji igraci, koji su u punom i redovnom treningu uz naravno nekoliko iskusnijih igraca da ipak imamo i dozu ozbiljnosti tu ipak se radi u A reprezentaciji.

Ako imate nekih pitanja ili bilo sta drugo budite slobodni da pitate i to je to. Nadam se da cu ovaj put dobiti vasu podrsku, reprezentaciji je potreban zaokret, potrebno je izgraditi mlad i kvalitetan kostur reprezentacije i ako se slazete sa tim onda dajte mi podrsku i to je to.

Gule