Oskar dla najlepszego managera PLK i II ligi
darkonza - mógłbym wybrać kogoś innego, bo jego dominacja od paru lat męczy polskie BB, ale to byłoby nie fair w stosunku do jego osiągnięć. Wyróżniłbym więc tylko nieoficjalnie grata23 za mistrzostwo Polski śmiertelników (PP + 2 bilans w PLK, gdyby nie był w tej samej konfie co darkonza, mógłby mieć i finał).
Oskar dla najlepszego managera niższych lig
MJS1979 - może na wyrost, ale zrobił 21-1 w naprawdę trudnej III lidze + pamiętam, że nieźle się spisywał w trakcie swojego II-ligowego epizodu
Oskar Aktywista
Ostatnio mam wrażenie, że z tej kategorii zrobił się duplikat społecznika (może z powodu powolnej śmierci BB?), ale chyba najbliżej pierwotnego ducha tej nagrody jest
Tomi. w związku z organizacją zjazdów polskiej społeczności BB.
Oskar Społecznik&Forumowicz
Campos - za bycie inicjatorem akcji "ratujmy polską kadrę", gdyby nie on, z pewnością zorganizowanie zmiany selekcjonera trwałoby znacznie, znacznie dłużej.
Super Oskar
Sztuker - za to, że wziął na siebie ciężkie brzemię szefa polskiej kadry seniorów. Nie oszukujmy się - ten, kto w przyszłym sezonie weźmie U21 po goozcu, też będzie dla mnie z automatu poważnym kandydatem do następnego Super Oskara.
Najlepszy mecz
(104934056) - jest pokaz umiejętności taktycznych, no i jest piękny kontekst - od tego spotkania tomek_de_Mello rozpoczął serię 6 wygranych, dzięki której w ostatniej chwili uratował miejsce w PLK
MVP sezonu
Igor Garboliński - ten zawodnik zabezpieczy sobie tego Oskara na długie lata.
Wydarzenie sezonu
gooziec (najprawdopodobniej) odchodzi z U21 - wspominałem już o tym wcześniej, ale to jest koniec epoki, za której zanotowaliśmy (w tej właśnie kolejności) skok organizacyjny, Mistrzostwo Europy, oraz Puchar Pocieszenia.
Bug sezonu
Nawet nie tyle kadra, co
wybory na selekcjonera i towarzysząca im debata. Ciężko mi nawet wskazać, czy gorszy był brak świeżej, ambitnej krwi wśród kandydatów, czy to, że przez zachowanie szewyy/semtexa w trakcie wyborów wplątaliśmy się w trwający cały sezon kryzys.
Trener reprezentantów
Trudna kategoria, sporo kandydatów, ale na tą chwilę to chyba
Dolar ma najbardziej obiecującą stajnię.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.