BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: symbi

This Post:
00
169186.30 in reply to 169186.29
Date: 1/12/2011 2:30:27 PM
Overall Posts Rated:
100100
HLAVNE jednou nie celkom pravdivou odpoveďou na otázku niekoho iného... Nebudem hovoriť, ktorú mám na mysli, ty to určite vieš aj sám.

Pripájam sa k tomu že v tejto odpovedi je niečo zamlčané. A nemám to od Kifaha ale z iného zdroja.

edit: takže je dosť možné že viem aj niečo čo Kifah nevie :-)))

Last edited by symbi at 1/12/2011 2:31:28 PM

This Post:
00
169186.31 in reply to 169186.26
Date: 1/12/2011 2:35:55 PM
Overall Posts Rated:
284284
Tak sa pridam este aj ja:

1. Si si isty, ze sa budes nasledujuce 2 sezony naplno vediet venovat NT? Myslim, ci vies na 100% zarucit, ze budes mat cas, kedze spominas nejaku situaciu v sukromnom zivote (nemusis ju rozoberat). Mas len 15, nemoze sa napr. stat, ze dostanes od rodicov BAN a neukazes sa tu par dni?

2. Co povazujes za svoj najvacsi nedostatok, ktory by sa mohol prejavit pri praci NT trenera, resp. co ta najviac odrazdalo/odradza, ked si svazoval kandidaturu?

3. Ked ako sam hovoris, mal si nedostatok skusenosti udrzat sa v 2. lige, myslis, ze teraz mas dost skusenosti, aby si viedol NT?

4. Ake mas skusenosti s hodnotami skillov 16+?

5. Co by si najskor napravil na praci predchadzajucich NT trenerov (nemusis konretizovat ktoreho, staci vseobecne), v com vidis najvacsi moznost na zlepsenie NT?

6. Dobra (znalost excelu z predchadzajucej odpovede) je v skole za 3, ty si jednotkar, staci to podla teba?

7. Ako napriklad budes komunikovat s rwystyrkom (co urcite budes), ked ako sam pises nevies po cesky?:)

8. Napisal si nejake hodnoty skillov. Ake taktiky by si chcel hravat s tymito hracmi? Alebo aj ktora taktika by bola pre tento tim najucinnejsia a preco?

9. Aky mas nazor na zony v tejto hre? Su na NT urovni podla teba pouzitelne?

10. Ake su minimalne hodnoty ST a FT, aby hrac mohol hrat v zakladnej zostave? Keby si mal 2 identickych hracov, 1 by mal formu 8 a druhy 9, ale prvy by mal ST a FT 1 a ten druhy 4-4, ktoreho by si radsej vybral?

11. Si ochotny ist ostatnym manazerom prikladom a kludne vytrenovat Reznaka na hranicu potencialu, aby z neho bol stabilny starter na PG?

12. Co by si povedal manazerovi NT nadeje, ktora by tesne pred updatom platov nechcela trenovat podla planu tazke treningy, ktore dvihaju mierne viac plat, ale tento hrac by nemal dostat 1-2 trening alebo trenovat nieco nie uplne potrebne pre neho.

13. Skus sa charakterizovat 5 slovami, aky si?

Dakujem za odpovede:)

From: Eazy-E
This Post:
22
169186.32 in reply to 169186.31
Date: 1/12/2011 4:17:20 PM
Overall Posts Rated:
6767
Zdravim.
nechcel som to pisat do NT speeches,kedze toto vlastne nie je kandidatska rec,ale ako uz pisal Cubone,ktory kandiduje na post NT trenera a informuje vo svojej reci na zakaldne info ohladom kandidaturi,kde by som sa vlastne stal jeho "asistent" (prirovnal by som to k misovi hippovi vo vztahu k vladovi weissovi st. :D ) kedze byvame naozaj blizko seba a pozname sa od detstva,nie je problem aby sme kludne prediskutovali NT zapasy,taktiky,problemy atd. aj osobne. snazil by som sa byt tiez napomocny nie len cubonovi,ale aj ostatnym manazerom ohladom NT otazok.
nechcem sa rozpisovat viac ako je potrebne,urcite ste hlavnu myslienku pochopili. ak by nieco,tak sa kludne mozte pytat :)

From: Matej_B

This Post:
00
169186.33 in reply to 169186.26
Date: 1/12/2011 5:15:53 PM
Overall Posts Rated:
264264
Na otázky si odpovedal podľa mňa vcelku uspokojivo, videl by som len pár slabších miest. Musíš mať jasnú víziu, čo chceš s NT dosiahnuť a musíš identifikovať, čo sa dá zlepšiť! Ja by som nedal hlas kandidátovi, ktorý by tvrdil, že nemá čo zlepšiť...preto rozviň túto časť (tak, ako už písal Kifah) ;)
Ďalšie otázky, ktoré som ti chcel položiť po prečítaní som našiel v Psychovom príspevku, takže počkám na odpoveď naň.
Potom mi tam chýba odpoveď, či by si zvládol spravovať databázu (to mi robí vrásky na čele, keďže je to môj výtvor...).
Ohľadom hráčov sa nezhodneme hlavne na obvode, ale to sú len kozmetické úpravy (nižší JR kvôli platu, vyššia OD a JS a viem si predstaviť SF ako lepšieho strelca...), nebudem to však konkretizovať, nech neovplyvním Kuba :)
Ešte k stamine - odporúčal by si kondíciu trénovať už počas U21? A nie je ID 5 pre SG strašne málo? Neprechádzalo by cez neho veľa bodov? (to si nemysli, že s tebou vyslovene nesúhlasím, len chcem počuť rozsiahlejšie vysvetlenie s dôsledkami...).

This Post:
00
169186.34 in reply to 169186.33
Date: 1/12/2011 5:24:21 PM
Overall Posts Rated:
264264
CubONE, pár otázok na teba:

Všeobecný charakter:
1.) podvádzal si niekedy na BB?
2.) sledoval si v posledných sezónach TL a máš prehľad o najlepších hráčoch na BB (ktorí to sú, národnosť, skilly, silné/slabé stránky...)?
3.) čo považuješ za dôvod tvojho nepostupu do Extraligy (nie len v tejto sezóne)?
4.) čo si myslíš, že budeš robiť lepšie ako predošlí tréneri? (poprípade v čom budeš mať nedostatky...)
5.) na akej úrovni ovládaš excel a bol by si schopný prebrať databázu U21/NT a spravovať ju (myslím čisto technickú stránku)
6.) aké máš známky v škole?

A teraz k hráčom:
1.) napíš sem ideálnu päťku (všetky posty) pre NT s ohľadom na plat, výkonosť a možnosť reálne vytrénovať takého hráča. Súčet základných skillov 120.
2.) aký význam má pre teba Stamina a Free Throw?
3.) myslíš si, že SG s ID 5 má šancu hrávať pod tvojím vedením?
4.) nútil by si niekoho trénovať bez ohľadu na výsledky výhradne pre NT?
Ďalšie otázky k hráčom ti položím pravdepodobne po uverejnení tvojej "ideálnej" päťky.

This Post:
00
169186.35 in reply to 169186.34
Date: 1/13/2011 2:23:31 AM
Overall Posts Rated:
4343
CubONE, pár otázok na teba:

Všeobecný charakter:
1.) podvádzal si niekedy na BB?
2.) sledoval si v posledných sezónach TL a máš prehľad o najlepších hráčoch na BB (ktorí to sú, národnosť, skilly, silné/slabé stránky...)?
3.) čo považuješ za dôvod tvojho nepostupu do Extraligy (nie len v tejto sezóne)?
4.) čo si myslíš, že budeš robiť lepšie ako predošlí tréneri? (poprípade v čom budeš mať nedostatky...)
5.) na akej úrovni ovládaš excel a bol by si schopný prebrať databázu U21/NT a spravovať ju (myslím čisto technickú stránku)
6.) aké máš známky v škole?

A teraz k hráčom:
1.) napíš sem ideálnu päťku (všetky posty) pre NT s ohľadom na plat, výkonosť a možnosť reálne vytrénovať takého hráča. Súčet základných skillov 120.
2.) aký význam má pre teba Stamina a Free Throw?
3.) myslíš si, že SG s ID 5 má šancu hrávať pod tvojím vedením?
4.) nútil by si niekoho trénovať bez ohľadu na výsledky výhradne pre NT?
Ďalšie otázky k hráčom ti položím pravdepodobne po uverejnení tvojej "ideálnej" päťky.

1.) Úmyselne nikdy nie, avšak bol som zapojený v kauze Asasasa, keď vykupoval všetkých hráčov.
2.) Často TL sledujem, vďaka federácii BBB, ktorej som členom mám prehľad o niektorých hráčoch/reprezentantoch top tímov. Viem približne skilly hráčov ako Chabernuad, Kiebink a podobní.
3.) Najprv to boli zranenia, keďže sa mi 2 sezóny tesne pred Playoff resp. počas Playoff zranili kľúčoví hráči. Neskôr to bol jednoznačne môj káder, či už starý Kajatý, ktorý mi uberal strašne veľa na plate, alebo ostatní starí neperspektívni hráči poberajúci pomerne veľké platy, takže môj príjem bol na veľmi nízkej úrovni.
4.) Lepšie by som chcel pracovať s komunitou (teraz ťa nechcem odsudzovať, tvoje nápady boli dobreé, ale nevyšli), mám isté plány na oživenie záujmu, či to vyjde, neviem. Nedostatkom je podľa mňa menej skúseností s hráčmi so skillmi 15+ a 16 a multiskillmi, ale myslím, že to sa dá odstrániť. Takisto nie som natoľko takticky vyspelý ako moji predchodcovia, preto by som využíval Eazy-Eho, alebo aj pomoc iných.
5.) Celkom obstojne, neviem ako vyzerá databáza, ale myslím, že by sa to dalo zvládnuť, okrem toho mávam domáce lekcie Excelu od mamy, ktorá v ňom pracuje dennodenne)
6.) Jednotky, dvojky, občas sa pritrafí trojka, závisí to od predmetu.

1.) nad touto otázkou sa trochu zamyslím, hodím ti to sem okolo 14:00
2.) jednoznačne veľký, Stamina je potrebná v prípadoch, keď potrebujem nechať hrať základnú 5, čo najdlhšie, čo sa týka FT, tie su dosť dôležité, myslí, že v NT by FT pod 7, nikto nemal mať.
3.) Hm, neviem, aká je situácia u našich hráčov v tíme, v každom prípade, závisí to od ostatných skillov, pokiaľ by hráč jednoznačne vytŕčal z davu v main skilloch s ID 5 hrával by, v inom prípade by som sa snažil dohodnúť s majiteľom na dotrénovaní ID o 1-2 stupne.
4.) Nenazval by som to nútením, skôr by som sa snažil dohodnúť sa s majiteľom na optimálnom tréningu, pokiaľ by nechcel trénovať to čo hráč potrebuje, navrhoval by som predaj resp. výmenu hráča za vhodného do tréningu. Myslí, že s každým sa dá diplomaticky dohodnúť.

Feel free to ask me!
This Post:
00
169186.36 in reply to 169186.35
Date: 1/13/2011 3:27:43 AM
Overall Posts Rated:
264264
Opäť spokojnosť. Páči sa mi hlavne to, že vidíš priestor na zlepšenie a máš predstavy, ako to docieliť. Nezhodujeme sa ešte v maličkých detailoch, ale možno nemám pravdu práve ja :) To v čom ale poviem neskôr, keď odpovie aj RazoR na druhé kolo mojich otázok.

This Post:
00
169186.37 in reply to 169186.35
Date: 1/13/2011 4:26:47 AM
Overall Posts Rated:
284284
Tak ja sa ta opytam podobne otazky ako Razora:

1. Si si isty, ze sa budes minimalne nasledujuce 2 sezony naplno vediet venovat NT? Myslim, ci vies na 100% zarucit, ze budes mat cas. Pytam sa, lebo minulu sezonu si chcel byt skaut, ale stroskotal to prave kvoli casu. Tiez si pomerne mlady kandidat, nemoze sa napr. stat, ze dostanes od rodicov BAN a neukazes sa tu par dni?

Pripadam si pri tej poslednej otazke uz staromodne, za mojich cias rodicia zakazovali chodit vonku, nie na PC, chore...

2. Co povazujes za svoj najvacsi nedostatok, ktory by sa mohol prejavit pri praci NT trenera, resp. co ta najviac odrazdalo/odradza, ked si zvazoval kandidaturu?

3. Aky mas nazor na zony v tejto hre? Su na NT urovni podla teba pouzitelne?

4. Ake su minimalne hodnoty ST a FT, aby hrac mohol hrat v zakladnej zostave? Keby si mal 2 identickych hracov, 1 by mal formu 8 a druhy 9, ale prvy by mal ST a FT 1 a ten druhy 4-4, ktoreho by si radsej vybral?

5. Co by si povedal manazerovi NT nadeje, ktora by tesne pred updatom platov nechcela trenovat podla planu tazke treningy, ktore dvihaju mierne viac plat, ale tento hrac by nemal dostat 1-2 trening alebo trenovat nieco nie uplne potrebne pre neho.

6. Skus prosim rozvit to, ako by si lepsie chcel pracovat s komunitou? Vyuzival by si viac toto forum alebo externe?

7. Skus sa charakterizovat 5 slovami, aky si?

This Post:
00
169186.38 in reply to 169186.35
Date: 1/13/2011 4:42:51 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Jelikož kladeš velký důraz na staminu a FT, kdy myslíš, že je ideální hráč, který má jinak předpoklady na NT dotrénoval? Když budeš mít hráče s FT třeba 3, který by v ostatních vlastnostech byl mezi nejlepšími, znamenalo by to, že u Tebe nemá šanci, dokud je nedotrénuje?

This Post:
00
169186.39 in reply to 169186.31
Date: 1/13/2011 5:21:55 AM
Overall Posts Rated:
284284
1. Ano som si na 100% isty ze sa tomu budem na 100% venovat.

2. Nedostatkom je urcite malo skusenosti. Najviac ma odradzalo to, ze ak sa prehra nejaky dolezity zapas, spusti sa tu mozno na mna od niektorych manazerov vlna "kritiky", ze preco taka taktika, atd., nad tym som najviac rozmyslal.

3. Urcite nie ale skauti a najma ty si ma dost naucil. Kazdopadne rad by som si to chcel vyskusat a priviest NT k uspechu.

4. Velmi male.

5. Zlepsenie vidim v praci s mladymi, kde by sa ten trening zacal u niektorych specializovat uz velmi skoro pre potreby NT.

6. Podla mna ano. To co je v databazy vratane hyperlinkov a automatickemu suctu viem.

7. Je to podobne so slovenstinou, takze si urcite porozumieme))

8. Hoci preferujem vonkajsie taktiky, na NT urovni to treba niekedy obmienat ale pravdepodobne by som s takymito hracmi hraval PtB a Princeton.

9. 2-3 zona je podla mna neefektivna a je lepsie pouzit M2M. S 3-2 zonou mam trosku vacsie skusenosti a da sa podla mna na NT urovni pouzit viac ako 2-3 zona. 1-3-1 absolutne nie, prils to oslabuje doskok, a ten je niekedy rozhodujuci faktor v zapasoch.

10. ST by malo byt minimalne 8, ak ma vydrzat cely zapas, ak nie 6-7 staci. FT takisto staci 7 pretoze aj vtedy uz hraci dokazu premienat vsetky sestky.

11. Som ochotny, prehovoril som sa

12. Zalezi v akej situacii je ten manazer. Ak ma ten hrac uz vyssi plat a teda ma okolo 20-21 rokov a ten tym vypadava o ligu nizsie, tak nech trenuje nieco, co mu az tak plat nedviha, ale nech to je pre neho potrebne. Ak ten tim ide postupit o ligu vyssie, prijmy by sa mu zvacsili - to by bol dovod ktory by som mu povedal a tak mu kludne ten trening moze dat.

13. Cielavedomy, priatelsky, spravodlivy, charakterny, komunikativny.

Dik za otazky

From: razor

This Post:
00
169186.40 in reply to 169186.33
Date: 1/13/2011 5:28:33 AM
Overall Posts Rated:
284284
Ešte k stamine - odporúčal by si kondíciu trénovať už počas U21? A nie je ID 5 pre SG strašne málo? Neprechádzalo by cez neho veľa bodov? (to si nemysli, že s tebou vyslovene nesúhlasím, len chcem počuť rozsiahlejšie vysvetlenie s dôsledkami...).

Ak je hrac zraneny, a v time nie je ziadny iny potencialny repre hrac, tak urcite ST a FT trenovat. No a pocas U21 iba v pripadoch ked by boli v programe 2 zapasy aj to nie vzdy. SG s ID 5 ma sancu hravat, ale nie ako starter. Ako starter by musel mat oproti ID 5 mierne lepsi vonkajsok ako ostatni, ale ako backup by si u mna mohol v niektorych pripadoch s dobrou formou zahrat.

Advertisement