kaygee az apja?
A legteljesebb tisztelettel mondom, de kaygee senkire sem "szólhat rá", max megkérheti. Ha nálam lenne pl az egyik legjobb lengyel válogatott játékos, de nem edzeném, mert nekem úgy is megfelel, ahogy van, akkor hiába "szólna rám" a lengyel szövkap. hogy adjam el, ugyanis kb annyira érdekel a lengyel válogatott sorsa, mint ezt a kínait a magyar válogatotté. Valószínűleg én is kiraknám másfélszeres áron, ha annyira kell nekik, fizessék ki, ha meg annyit nem ér nekik, akkor marad nálam.
Valóban jól leírod a helyzetet. Más kérdés, hogyha ez ennyire tiszta mindenki számára, akkor miért találkozok folyamatos elvárásokkal a válogatott játékosok elhelyezésével kapcsolatban, a "kaygee feladata megoldani" jellegű bejegyzésekkel. Hidd el, sok időm és energiám elmegy a külföldi tulajokkal való folyamatos kapcsolattartásra. Sokszor érintettem a témát, hogy ez a probléma egyetlen huszárvágással megoldható lenne, járjanak extrák a válogatottak eltartásáért (például a bevétel növekedése, most ugyanis ez túró) és mindjárt többen érdeklődnének. De nem én írom a játékot. Én ugyanazokkal a feltételekkel játszom, mint mások. Ami zavar az az, hogy én nem hülyeségeket javasolok a tulajdonosoknak, hanem ésszerű edzést próbálok kérni tőlük. Chalúmovnál a direkt 2 pontos edzés például butaság, és jól látható a tulaj csapatánál, hogy dilettancia is, mert nincs rákényszerítve más játékosok miatt (nincs mondjuk 2 másik 20 éves MVP centere, akit edzenie kellene). Ha már kivettem Chalúmovot ide példának, akkor meg kell említeni, hogy ő eléggé egyedi, tehát érte igenis lobbizni kell, ha eredményeket akarok elérni. Egyébként egyetértek a fent leírtakkal. Hozzátenném, hogy nem is gondolnnátok, hogy mennyi első vagy 2. ligás csapatnak nincs fogalma sem az edzésről, még komoly múlttal sem, az alsóbb ligásokról persze már nem is beszélve. A befektetett meló ezért csak részben megy veszendőbe, van, hogy a dolgok javulnak, ha az ember elmagyaráz 1-2 dolgot.
Félre ne értsétek, én tisztellek titeket azért, amit tesztek, csak néha tényleg úgy érzem, mintha ledegradálnátok azokat, akik csak a klubcsapatukkal foglalkoznak, pedig szerintem ti is úgy regisztráltatok, hogy a klubcsapatotokat akartátok minél jobbá tenni és csak később jött meg az érdeklődés a válogatott felé.
Szerintem ez viszont nincs egészen így. Tudnod kell, hogy jóformán mindannyian mentorálunk is (ha lenne időm, akkor nem csak egy csapatnak segítenék így, hanem próbálnék többnek is, de sajnos nem fér bele), magyarázzuk az edzést, próbálunk segíteni csapatot építeni, a dolog azért annál jóval több, mint hogy odalökünk egy 5 szezonra szóló edzéstervet. Nem is menne, mert sok a kezdő vagy a játékról keveset tudó, akiknek egyszer csak az ölébe hullik egy draftolt, és hidd el, ez sokaknak meghozta már a játékhoz való kedvét (addig meg nem érdekelte). Nézd azért meg, hogy hány olyan van itt most az aktív felhasználók és fórumozók között, aki nevelt válogatott játékost (legalább U21-re), szerintem ha valaki ismeri az edzést, van aki foglalkozzon vele, azzal meg lehet ismertetni és szerettetni a játékot, nőhet az aktív felhasználók száma, többen maradhatunk. Ne értsetek félre, ettől még holnap a felére eshet vissza a magyar felhasználók száma, de én hiszek abban, hogy csak így lehet közelíteni a válogatottra esélyesek edzésének kérdését. Az már a mi pechünk, és hogy gyakran minket bélyegeznek meg azért, mert centert és bedobót edzeni rohadt nehéz és sok áldozattal jár, de akkor hagyjuk inkább, és álljuk ki a meccsekre center nélkül.