Jesteśmy po drugiej części sezonu, więc czas na małe podsumowanie
Grupa Niebieska:
1 Divine Bombs 12 3 1186 1093 0,800 93
Moja drużyna w tym sezonie spisuje się nadzwyczaj dobrze, podstawą jest dobra obrona (najmniej straconych punktów) i dobry SG Massimiliano Tarallo. Uważam, że moja drużyna ma szanse dotrzeć do półfinału PO, a może nawet do finału
2 Mileros Brda 11 4 1491 1372 0,733 119
Mileros w pojedynkach z czerwonymi nie pokazał się z najlepszej strony, zaskoczył nas pozytywnie pokonując faworyta do awansu Grudusk, ale również było rozczarowanie, kiedy przegrał 12 pkt z zajmującą 7. miejsce Łaząąą Zgorzelec. Czy po sprzedaniu Arkadiusza Rogala Mileros będzie szukał jakiegoś wzmocnienia pod koszem? Zobaczymy :D
3 LKS WR Magic 10 5 1396 1331 0,667 65
Tegoroczny beniaminek zaskakuje wszystkich, pokonał Grudusk, pokonał i Remusa. Ten zespół opiera się na silnej pierwszej piątce i używa taktyk obwodowych. W tym sezonie oddali 364 rzuty za 3 w tym 140 celnych (38,5%). Ma dość bezpieczną przewagę nad Rednecks i uważam, że zakończy fazę zasadniczą na 3. miejscu
4 Rednecks Kraków 8 7 1448 1419 0,533 29
Kolejny beniaminek, który wszedł do naszej ligi z silnym składem, niestety od początku sezonu prześladuje go pech. Najpierw kontuzja Zachciała, który miał szanse grać w kadrze U21, a w ostatnim meczu Bulica, który pobiera najwyższą pensję w tym klubie. Również gra tatkykami obwodowymi (trafił 136 trójek). Do końca sezonu o utrzymanie miejsca w pierwszej czwórce będzie walczyć z Basketmvps
5 Basketmvps 7 8 1342 1286 0,467 56
Drużyna z aspiracjami na PO. W spełnieniu nich pomoże mu fakt, że ma przed sobą 4 mecze u siebie a tylko3 na wyjeździe. Posiada dobrych środkowych i trochę słabszych obwodowych (Ostatnio sam menedżer narzekał na swojego SG i SF)
6 Leśne dziadki 6 9 1502 1560 0,400 -58
Drużyna o silnej ofensywie (zdobycz punktowa tej drużyny często przekracza 100pkt) i słabej defensywie (średnio tragiczny (wysoki) w obronie na dystansie i niezdarny (średni) w obronie pod koszem. Nie można skreślać ich z walki o PO, ale szanse na to są bardzo małe. Myślę, że najprowdopodobniej ta drużyna będzie musiała się z mierzyć z kimś w barażach
Na pozostałe 2 drużyny nie ma sensu tracić czasu
Mam nadzieję, że spodobała wam się moje podsumowanie (jutro spróbuje podsumować grupę czerwoną)