אני ממש נהנה להסתכל על הדיון הזה, אבל לא יצא לי לקרוא אותו כמו שצריך. אני רק רוצה להגיד דבר אחד.
בזמן שראיתי חמישיות היום השתנתה דעתי לגבי כל נושא הפיינל פור. אני אוהד מכבי ת"א אבל יותר באירופה מאשר בארץ. אפשר להגיד שאני אוהד את הבקעה יותר (גדלתי בגבעת שמואל במחלקת הנוער). עד עכשיו הייתי נגד הפיינל פור קודם כל כי זה ברור שזה הורס את האליפות, עם ובלי קשר למכבי, ובנוסף אני מכור לאן.בי.איי ונראה לי שסדרות יותר מעניינות. אבל אז חשבתי היום שתכלס מאז הפיינל פור אני הרבה יותר מתעניין בכדורסל הישראלי ואפילו הייתי במשחק הגמר בעונה שארויו שיחק כאן (שנה שעברה או לפני שנתיים אני לא זוכר). יש יותר תחרות, גם בליגה הרגילה.
אני לא בטוח שאני בעד הפיינל פור, אבל סוף סוף אני מבין קצת גם את הצד האחר, ומבין שזה לא כזה נורא. יש בזה הרבה צדדים חיוביים, בעיקר באיך ששחקנים מרגישים בקבוצות יותר קטנות בליגה.
מה שכן החלטתי להביע את דעתי בעדו, זה חוק שמגביל מקסימום 4 זרים רשומים במשחק. חוץ ממכבי, החוק לא עוזר לאף קבוצה, ובמיוחד בעונה הבאה כשמכבי משחקת באדריאטית זה לא ממש פוגע בה כי היא עדיין תוכל להחתים 7 זרים שישחקו הרבה מאוד. הבנתי היום שהמטרה של הליגה הישראלית היא השחקן הישראלי, ויש הרבה שחקנים בלאומית שיקבלו צ'אנס בליגת טוטו (או קופל, איך שתרצו) ואולי יוכיחו את עצמם. צריכים עוד שחקנים דוגמת אייל שולמן, שהעונה כל כך נהניתי לעקוב אחר ההתקדמות שלו.
לסיכום אני רוצה להגיד שבאמת מעניין אותי אם יום אחד תקום עוד קבוצה כמו מכבי ת"א. זה יהיה לא נורמלי, כל כך כיף. האם יש עוד קבוצה בליגה שיכולה להכניס כל כך הרבה כסף ממשחקים, מוצרים, ספונסרים, מפעלים? הכי קרובה היא הפועל ירושלים, שנורא נהניתי לראות אותה לוקחת את היורוקאפ בזמנו. החלום שלי כמובן הוא להתעשר ולקנות את מכבי גבעת שמואל בכדורסל ובכדורגל, לבנות אצטדיונים, ולהיות מנג'ר. מעניין מאיפה יש לי את המוטיבציה הזאתי? למה אני מרגיש כאילו יש לי ניסיון בניהול קבוצה? מוזר מאוד...