BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Narodni tym IV

Narodni tym IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
249739.306 in reply to 249739.303
Date: 5/14/2014 4:14:03 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tohle je pro mne šok, čekala jsem pozvednutí NT směrem, na který jsme byli zvyklí, místo toho tento téměř katastrofický scénář ...
Chtěla bych se komunitě omluvit hned z několika důvodů:
- pokud se nepletu, byla jsem první, kdo na foru přišel s nápadem, že by Maxson byl dobrý kandidát na NT trenéra
- dala jsem Maxsonovi hlas ve volbách
- neudržela jsem minuty a formu Hnízdilovi
- prodala jsem Hnízdila draze do ciziny (v minulosti jsem kritizovala za prodej do zahraničí macrose, za to se mu zpětně omlouvám, i když oba případy nejsou úplně stejné, nutnost prodeje byla delší dobu avizovaná a v tomto případě nebyl ani náznak toho, že by o něj někdo mohl mít zájem - kromě namažera, který nakonec ulovil Holušu)
Nevím, jak moc poslední 2 body ovlivnily Maxsona v rozhodnutí skončit.

Jak bylo uvedeno, zkušenosti nejsou zárukou kvalitního vedení a je potřeba hlavně někoho, kdo bude ochoten věnovat čas a bojovat s větrnými mlýny. Tím myslím, nenechat se odradit malou odezvou na svoje příspěvky a vytrvat. Sympatické mi přišly minulou sezonu nápady Lukainose na rozhýbání dění okolo NT, jenže tehdy bohužel skončilo víceméně u první výzvy, která se nikam neposunula.

From: Maxson

This Post:
00
249739.307 in reply to 249739.304
Date: 5/14/2014 5:09:05 PM
Overall Posts Rated:
7979
Nevím co na to napsat, já sám jsem nečekal, že mě to takovým způsobem porazí. Největší podíl má na tom, ale mé momentální pracovní vytížení a kvůli tomu nemám na věci kolem moc náladu. Přišlo to jako blesk, bohužel!

Největší problém vidím v nedostatku manažerů, kteří by do týmu nabrali hotové reprezentanty, něco podobného co teď dělám (dělal) já. Nevím o nikom, kdo by mohl něco podobného provést a dlouhodobě držet v týmu 3 a více reprezentantů. Většina týmů se dostává do krachu a nové týmy, které by měly našetřeno a chtěli se dostat na nejvyšší příčky v českých poměrech nejsou. Na začátku sezony se na mě sesypalo přestupové šílenství a horko těžko jsem to dokázal lepit a domlouvat přestupy, teď je situace taková, že prakticky není tým, který by nějakého reprezentanta koupil! Trénink hráčů byl dost špatně postavený, nebo s manažery domluvený...
Co se týká nastavování sestavy na zápasy NT, tak tady by neměl být žádný problém. Udělám maximum pro úspěch NT v této sezoně, popřípadě i příští. Pokud se najde nějaká dobrá duše, kde si budu jistý, že všechno proběhne čestně, jsem ochoten někomu po této sezoně předat celý účet, i když bych to tady neměl psát, ale je mi to celkem jedno. :-)

Měl jsem to na BB zabalit už dávno...

This Post:
00
249739.308 in reply to 249739.306
Date: 5/14/2014 5:14:48 PM
Overall Posts Rated:
7979
Neházej žádnou vinu na sebe!
Všechno beru na sebe, bylo to mé dlouhodobě promyšlené rozhodnutí, bohužel jsem nečekal takový zvrat v osobním životě.
Hnízdil na to neměl z tvé strany žádný vliv, spíše naopak! Ty děláš pro NT tolik, že taková věc to nemůže pokazit, spíše chyba moje a komunity, že o Hnízdila nebyl žádný zájem.
Možná se teď alespoň odrazíte k lepším dnům a trochu se komunitě rozsvítí, i když o tom pochybuji...

Last edited by Maxson at 5/14/2014 5:15:18 PM

This Post:
11
249739.309 in reply to 249739.306
Date: 5/14/2014 5:19:41 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Já myslím,že se nemáš za co omlouvat.Jen si měla svůj pohled na věc a to je pro tuto komunitu dobrá věc,protože když ji tady nikdo nebude ventilovat tak to tady usne a skončí. Já jsem sice hlas Maxsonovi nedával,ale byl jsem v očekávání co udělá s NT. Začátek byl dobrý založil forum o NT,ale bohužel to tím skončilo.

From: honza999

This Post:
00
249739.310 in reply to 249739.308
Date: 5/15/2014 2:53:21 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Několik věcí:
I. na Bystřickém je nabídka od českého týmu, což je dobrá zpráva.
II. V současné době jsem až ve třetí lize a šetřím, protože mě vyčerpaly boje o postup do 1. ligy a postupně jsem prodal jak Indru tak i Candru, takže v současné době nejsem až tak prospěšný pro NT.
III. myslím, že je opravdu nutné začít komunikovat s manažery, s čím rád pomůžu, třeba se přidají kluci od U21, případně někdo další, u starších hráčů nepředpokládám, že došlo k výraznějším problémům, ale mladé je třeba podchytit, tam nevím jak proběhla od mého odchodu komunikace, ale bylo by vhodné kdyby to z pozice trenéra bylo zastřešené apod. (informace o tom, že s tím souhlasíš apod.)
IV.aktuální řízení - myslím, že by nebylo od věci dát na externí forum, aktuální skilly nominovaných hráčů, aby se mohlo začít diskutovat o sestavě, taktice.

This Post:
00
249739.311 in reply to 249739.310
Date: 5/15/2014 4:31:29 AM
Overall Posts Rated:
7979
I. Jardík má s Vrťou přestup Bystřického domluvený...
II. Šetřit ve třetí lize OMG, nechápu. špatná finanční strategie je kámen úrazu českých manažerů a ty jsi toho důkazem. Navíc klasické přehazování reprezentantů je další obrovský problém, který se poslední dobou objevil...
III. Trénink u mladých hráčů jsou v rámci možností podchycené, komunikaci nechám na někom jiném, já na to nemám bohužel čas ani sílu.
IV. Informace o hráčích dám na externí fórum v pátek po tréninku, to není problém, ale pochybuji, že nějaká diskuze proběhne.

From: rwystyrk

This Post:
00
249739.312 in reply to 249739.311
Date: 5/15/2014 12:43:47 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Já mám aktuálně 3, ani poprvé ani naposledy a myslím, že je to dlouhodobě udržitelné, ale samozřejmě by to takových týmů chtělo více. I když ani není nutné, aby měli 3 a více těch hráčů. Kdyby každý ligový tým měl v týmu jednoho až dva, úplně by to stačilo. Jenže momentální stav v první lize není úplně ideální, i když se třeba proti loňské sezoně výrazně zlepšil
Hostivař – Hurda, Dvořák, Antonín
Bulldog – Urbánek, Liska, Štrunc, Jirák
Vizovice – Sixt, Drápela (26), Buršík (23), Hrzán (?)
Sokolíci – Candra, Trenka (?)
cinomusoj – Krcma, Kocourek, Rázl
Roso Dede – Fridrich (21), Horníček (21)
Nový Jičín – Holuša, Laube (24) Lepeška (20)
Takže 7 z 16 týmů aktuálně má nějakého reprezentanta nebo potenciálního budoucího reprezentanta, ale 3 z nich jsou letošní nováčci. Plus třeba Hafan ještě nedávno měl Antonína a asi se brzo zase zapojí do tréninku nějakého talentu a někteří další jako třeba iwenzee by se asi taky nebránilo spolupráci.

V tom kupovat hotové reprezentanty je potřeba dělat osvětu, např. by se hodila statistika přestupů hotových reprezentantů za několik posledních sezon. Protože pořád podle mne ještě přetrvávají mýty, že naši reprezentanti jsou drazí, ale když opomeneme SF, tak uvidíme jen ojedinělé přestupy, kde cena uletěla. Takže reprezentanta lze pořídit za rozumné peníze.

Druhou věcí jsou ty nové daně. Dříve nebyl problém s přesunem hráče do jiného týmu. V době daní je výhodné, aby pokud možno hráč působil v týmu, ve kterém si vytrénoval většinu platového navýšení. Což se pak těžko koordinuje s tréninkem dalších hráčů. A každý hráč má v kariéře takové 3 hlavní období – 1) nejdelší, kdy měl trénovat klasické skilly, ať už primární nebo mimo pozici doplňkové, 2) týmově dotrénovat kondici a trestné hody, 3) už jen držet minuty a formu a od 33 mít trenéra pro veterány, aby se zpomalil jeho pád.
Samozřejmě za předpokladu, že se týmy pohybují pod hranici daní, pak není ani s těmito přesuny problém. Že se čas od času v nějakém období sejde více velkých přestupů, tak to prostě je a asi vždycky bude.

Zajímalo by mě, co jsi myslel tím špatně postaveným tréninkem? Chyběly ti nějaké vlastnosti u hráčů nebo naopak něco měli vyhnané moc vysoko? Nebo by si volil jiné pořadí tréninků? (např. pro podkošáky nejdříve vnější skilly apod.) Nebo je problém někde úplně jinde?

Co se týče finančního zdraví týmů spolupracujících s NT, tak máš pravdu, v nižších soutěžích to dlouhodobě nejde, pokud chce tým držet hotové reprezentanty. Což jsem poznal sám na svém týmu, kdy již po půlce první sezony po pádu do druhé ligy jsem se rozhodl pro návrat do první. Bohužel mi o jednu výhru utekl postup do playoff, takže se návrat konal s přehledem až v sezoně druhé. Takže třeba s pohledu Honzy999 by asi bylo nejlepší řešení, aby se na chvíli věnoval maximálně tréninku budoucích talentů, ale přitom budoval tým, který se dostane co nejrychleji do první ligy a tam se udrží a bude pak schopen dlouhodobě pracovat pro NT na poli hotových hráčů.

Pokud Honza999 jeví zájem ujmout se rozvoje hráčů a do budoucna zase celého NT, proč ne. Ale proti svému předchozímu působení by měl značně vylepšit své PR.

Další oblastí, kterou bychom si měli zmapovat, je počet českých týmů v Utopii. (To už je na stínového NT trenéra.) Jak jsem avizoval na začátku Utopie, je potřeba co nejrychleji dostat co nejvíce „českých“ utopistů do tamní první ligy. Tím se zase zvětší prostor pro držení reprezentantů ve finančně silných klubech, byť tyhle nebudou mít bonus v podobě suvenýrů.

From: Hafan

This Post:
00
249739.313 in reply to 249739.312
Date: 5/15/2014 1:44:24 PM
Overall Posts Rated:
4949
Take Vas vsechny zdravim a musim napsat,ze ma Rwystyrk pravdu,cekam na nejakeho hrace na trenink a kdyz nekdo nejakeho takoveho hrace bude mit,okamzite kupuji,penizky mam:-).Jen prosim o domluvu transferu,jsem vecne na cestach a doma jsem az vecer.S pozdravem Hafan

This Post:
00
249739.314 in reply to 249739.313
Date: 5/17/2014 7:52:20 AM
Overall Posts Rated:
7979
Na externím fóru probíhá diskuze o zápase s Ruskem, tak kdo má zájem se zapojit jste vítáni.
Také jsem dal na externí fórum částečný kompletní přehled hráčů NT, pokud se dohodneme, že tam nejsou žádné tajnější informace umístím ho časem i sem, ať se můžou podívat všichni...

This Post:
33
249739.315 in reply to 249739.314
Date: 5/17/2014 12:31:21 PM
Overall Posts Rated:
913913
Zdravím po dlouhé době, ale na toto všechno musím reagovat.

1. Prodej Hnizdila. Je neuvěřitelné, jaký rozdíl v pohledu najednou je, když flumpinka mluví o prodeji, pak nastřelí cenu a k prodeji dojde a přijdeme o NT hráče. Nějak mi do přijde jako deja vu, aha, že by Zita - až na to, že jsem tady byl sepsutý tak (flumpinka velký iniciátor), že jsem se na vás vykašlal a přišli jste o mng, který vychoval x hráčů a ma 13,5M na kontě - takže gratulace a určitě flumpinka za nic "nemůže".

2. Maxon - toto je naprostý vtip. To jako ty jeho nominční projevy vymýšlel proč. Ted se tady div nerozbrečí, že nemá čas a že je mu to líto...to to předtím nevěděl? Honza nebyl excelentní, ale věnoval NT čas a měl dokonce ochotu pokračovat, ted už to asi tak nebude. Je přece jasné, že pro NT člověk musí věnovat skoro všechen čas a to zejména, když to celé chce držet sám.
Toto může vést k jedinému, že se Radim vrátí ke kormidlu a nebo se konečně tento celý humbuk kolem NT rozloží a nastane klid obvinování a neustálého kritizování. Proč se asi nové týmy v 1. lize neučastní NT, nestojí jim to za to a hrajou si pro sebe.

3. Nechápu vaše názory, že jsou hrozné fin. rozdíly mezi 1. a 2. ligou. Přece BB je založené na hře jednotlivců. Nikdo nepočítá, že týmy z 2. a 3. lig by měly živit NT hráče - tak to přece fungovat ani nemá. Tady ta motivace postoupit do 1. ligy má být jasná. Navíc, jak psal vrta, kupovat hráče se většinou nevyplácí, protože člověk musí zůstat bidovat, protože to komunitě slíbil - toto mu sežere peněz, které se velice těžko získávají.

Tak at se vám to podaří rozlousknout...aspon bylo zase co číst (i když na ty dlouhé příspěvky nervy nemám a ted jeden plodím sam;)

This Post:
22
249739.316 in reply to 249739.315
Date: 5/17/2014 1:00:14 PM
Overall Posts Rated:
7979
1. Je to obrovská chyba, ale zájemce se hledal pro Hnízdila dlouho a nic... Stalo se u Zity, stalo se u Hnízdila, tady je sepsutý každý, ale to není o BB, ale o české idiotské nátuře... Když se to vezme z druhé strany Zita nedopadl zase tak nejhůře a pro NT je pořád krásně využitelný. Podobný případ by mohl být i u Hnízdila. Koneckonců mi trochu připadá, že je lepší komunikace s manažery z venčí.

2. Není to vtip, ne nevěděl jsem, že mě v práci povýší a moje práce bude minimálně půl roku 12 hodin denně. Mluvte si všichni co chcete, ale pro mě je osobní život a finanční zajištění důležitější než nějaká připosraná manažerská hra. Jestli se někdo někam vrátí je mi úplně ukradené. Týmy, které nechtějí mít na soupisce kvalitní české hráče okrádají samy sebe, ale je zbytečné to někomu vymlouvat, každý hraje jak umí...

3. Rozdíly jsou docela výrazné, to je pravda. Jinak, že se peníze těžko získávají s tím nesouhlasím. Když to někdo umí, nemá problém vydělat s vypuštěnou sezonou v první lize 5-6M a za to se dá postavit znovu kompletní pětice kvalitních hráčů.

Rozlousknout se to nikomu nepodaří a NT bude za cca 4 sezony totální propadák, to Vám všem můžu slíbit!

Advertisement