BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Nagyválogatott/u21 átigazolás-4

Nagyválogatott/u21 átigazolás-4 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208068.307 in reply to 208068.300
Date: 3/1/2012 2:49:47 AM
Overall Posts Rated:
173173
kaygee az apja?
A legteljesebb tisztelettel mondom, de kaygee senkire sem "szólhat rá", max megkérheti. Ha nálam lenne pl az egyik legjobb lengyel válogatott játékos, de nem edzeném, mert nekem úgy is megfelel, ahogy van, akkor hiába "szólna rám" a lengyel szövkap. hogy adjam el, ugyanis kb annyira érdekel a lengyel válogatott sorsa, mint ezt a kínait a magyar válogatotté. Valószínűleg én is kiraknám másfélszeres áron, ha annyira kell nekik, fizessék ki, ha meg annyit nem ér nekik, akkor marad nálam.

Valóban jól leírod a helyzetet. Más kérdés, hogyha ez ennyire tiszta mindenki számára, akkor miért találkozok folyamatos elvárásokkal a válogatott játékosok elhelyezésével kapcsolatban, a "kaygee feladata megoldani" jellegű bejegyzésekkel. Hidd el, sok időm és energiám elmegy a külföldi tulajokkal való folyamatos kapcsolattartásra. Sokszor érintettem a témát, hogy ez a probléma egyetlen huszárvágással megoldható lenne, járjanak extrák a válogatottak eltartásáért (például a bevétel növekedése, most ugyanis ez túró) és mindjárt többen érdeklődnének. De nem én írom a játékot. Én ugyanazokkal a feltételekkel játszom, mint mások. Ami zavar az az, hogy én nem hülyeségeket javasolok a tulajdonosoknak, hanem ésszerű edzést próbálok kérni tőlük. Chalúmovnál a direkt 2 pontos edzés például butaság, és jól látható a tulaj csapatánál, hogy dilettancia is, mert nincs rákényszerítve más játékosok miatt (nincs mondjuk 2 másik 20 éves MVP centere, akit edzenie kellene). Ha már kivettem Chalúmovot ide példának, akkor meg kell említeni, hogy ő eléggé egyedi, tehát érte igenis lobbizni kell, ha eredményeket akarok elérni. Egyébként egyetértek a fent leírtakkal. Hozzátenném, hogy nem is gondolnnátok, hogy mennyi első vagy 2. ligás csapatnak nincs fogalma sem az edzésről, még komoly múlttal sem, az alsóbb ligásokról persze már nem is beszélve. A befektetett meló ezért csak részben megy veszendőbe, van, hogy a dolgok javulnak, ha az ember elmagyaráz 1-2 dolgot.

Félre ne értsétek, én tisztellek titeket azért, amit tesztek, csak néha tényleg úgy érzem, mintha ledegradálnátok azokat, akik csak a klubcsapatukkal foglalkoznak, pedig szerintem ti is úgy regisztráltatok, hogy a klubcsapatotokat akartátok minél jobbá tenni és csak később jött meg az érdeklődés a válogatott felé.

Szerintem ez viszont nincs egészen így. Tudnod kell, hogy jóformán mindannyian mentorálunk is (ha lenne időm, akkor nem csak egy csapatnak segítenék így, hanem próbálnék többnek is, de sajnos nem fér bele), magyarázzuk az edzést, próbálunk segíteni csapatot építeni, a dolog azért annál jóval több, mint hogy odalökünk egy 5 szezonra szóló edzéstervet. Nem is menne, mert sok a kezdő vagy a játékról keveset tudó, akiknek egyszer csak az ölébe hullik egy draftolt, és hidd el, ez sokaknak meghozta már a játékhoz való kedvét (addig meg nem érdekelte). Nézd azért meg, hogy hány olyan van itt most az aktív felhasználók és fórumozók között, aki nevelt válogatott játékost (legalább U21-re), szerintem ha valaki ismeri az edzést, van aki foglalkozzon vele, azzal meg lehet ismertetni és szerettetni a játékot, nőhet az aktív felhasználók száma, többen maradhatunk. Ne értsetek félre, ettől még holnap a felére eshet vissza a magyar felhasználók száma, de én hiszek abban, hogy csak így lehet közelíteni a válogatottra esélyesek edzésének kérdését. Az már a mi pechünk, és hogy gyakran minket bélyegeznek meg azért, mert centert és bedobót edzeni rohadt nehéz és sok áldozattal jár, de akkor hagyjuk inkább, és álljuk ki a meccsekre center nélkül.

From: kaygee
This Post:
22
208068.308 in reply to 208068.307
Date: 3/1/2012 2:57:03 AM
Overall Posts Rated:
173173
Plusz még annyi, hogy senkit sem küldök el, aki edzéssel kapcsolatban vagy csapatépítéshez kötődően kérdez. Ha valaki csak amiatt veszi fel velem a kapcsolatot, hogy megkérdezze, hogy a 30 éves 15k fizetésű centere befér-e a válogatottba, akkor azt fogom válaszolni, nem, nem fér be. De volt olyan, aki ettől nem ment világgá, és továbbra is tartom azt, hogy szívesen adok tanácsokat csapatépítéssel edzéssel kapcsolatban. Nekem is hasznos, mert hülyeség lenne kapitányként úgy játszani a játékot, hogy nem ismerem azoknak a gondjait és az anyagi feltételeit, akik játékosokat nevelnek.

This Post:
00
208068.309 in reply to 208068.306
Date: 3/1/2012 3:17:44 AM
Overall Posts Rated:
411411
ez a nem gyenge ugye?

This Post:
00
208068.310 in reply to 208068.309
Date: 3/1/2012 3:28:13 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
ez a nem gyenge ugye?

Ez valóban nem...

From: JoeBlack

This Post:
11
208068.311 in reply to 208068.308
Date: 3/1/2012 3:38:49 AM
Overall Posts Rated:
411411
kaygee

tökéletesen leírtad azt, amit én is szerettem volna. a munkánk által sokaknak játék minőségét, élvezhetőségét javítjuk fel. a felhasználók több mint 50%-ának szerintem megadjuk a lehetőséget arra, hogy megtanulják az alapokat, megismerjék a játékot stb.! ahol eltartási problémák vannak stadiont tervezünk, ahol edzése ott megtanítjuk edzeni őket és sorolhatnám tovább. igazából totál idióták vagyunk, mert azzal amit csinálunk saját dolgunkat nehezítjük meg, saját magunknak nevelünk konkurenciát!

Charlie

ha ezt az oldalt nézed Charlie, mondhatnánk azt, hogy mindennek megvan az ára, mint az életben is. Az általunk bitorolt tudás átadásának az ára az, hogy cserébe elvárjuk azt, hogy akivel és akinek a csapatával foglalkozunk, az foglalkozzon a válogatottak sorsával. nem kötelező kérdezni tőlem, nekem meg nem kötelező válaszolnom...!nem az a hobbim, hogy ingyen szamaritánus munkát végzek itt 1200 embernek. ha leszarnám az egész válogatott kérdést, nem lenne mentor program, és lehet akár 100 stabil felhasználóval lenne kevesebb most a létszámunk. ha nem foglalkoznánk a draftoltakkal, biztos vagyok benne, kb 400 4. ligás nem tudná, mi az az edzés hogy kell csinálni milyen edzővel stb, nem haladnának előre megunnák abbahagynák. a szerény véleményem szerint elég csőlátás, hogy minket a saját csapatunk és a nemzeti csapat érdekel csak. mi 2x annyit segítünk olyan felhasználóknak akiknek semmi köze sincs bármelyik válogatotthoz, mint amennyit a tényleges scoutolással foglalkozunk. mindezt igazából a nagy büdös semmiért. mert ha mondjuk elindulnék egy szövkap választáson, totálisan leszarná az a 300-400 játékos azt, amit az elmúlt 6 szezon során foglalkoztam velük. az aktívok meg azért nem választanak meg, mert a stílusom egyeseknek hardcore! akkor itt én is feltehetem a kérdést, mi alapján fogalmaz meg itt a stáb felé bárki bármilyen elvárást? kommunikáljak úgy viselkedjek így stb. ahogy nem korrekt szerinted az, amit esetleg mi elvárnánk, úgy nem korrekt az, hogy felénk bármiféle elvárás van bárki részéről.

azt csípem, hogy sokan elvárják a kapok rész (meg kritizálni tudnak), de amikor az adok-on lenne a hangsúly, lapít sok mindenki mint szar a fűben. tisztelet a kivételnek !

This Post:
11
208068.312 in reply to 208068.309
Date: 3/1/2012 3:48:25 AM
Overall Posts Rated:
188188
Én kicsit másképpen látom egy válogatott játékos dolgait. Draftolok vagy veszek egy számomra jó, céljaimnak megfelelő játékost. Edzem és építgetem a csapatom. Nekem csak hab a tortán, ha ez a játékos válogatott lehet. Amennyiben nem akkor sem csüggedek. Számomra pont elég annyi, hogy a csapatom épülget. Sajnos nem mindenki így látja. Pont ez a jó a játékban.

Adalékok.
-Azt, hogy "beáldozok" szezonokat egy posztos edzésre. Na és valahogy edzeni / fejleszteni kell a csapatot. Ki mit választ. Lehet pl. Tempót adni csapatnak egész szezonban. Az is célra vezethet. Lesz 12 játékosom akinek 16 lesz minimum a tempója.
-Az meg, hogy esetleg érdeklődik valaki játékosom iránt, mert esélye lehet a válogatottra. De csak akkor ha így meg úgy edzem. Igen ez mérlegelendő szempont és vagy úgy edzem vagy nem. Csak rábeszéléssel, meggyőzéssel lehet egy ilyen kérésre rávenni.
-Tervet készítek és 5-10 szezonon át edzek egy-két játékost. Esetleg össze-vissza edzem. Akár hetente váltogatva játékost és/vagy edzésfajtát. Ez is a játék része, mindenki eldönti mit is szeretne és hogyan elérni.

Összegezve: egy szó mint száz ez a játék lényege. Mindenki úgy játszik ahogy a keretek között a szabályok engedik.
A válogatott megmérettetés egy bónusz a játékban. Aminek a lényege az adott nemzetiségű felhasználók játékosai összemérhessék tudásukat és rangsorolják a nemzeti csapataikat. (Ez valakinek fontos másoknak kevésbé vagy egyáltalán nem is érdekli.)
Nálunk van egy 80 fős menedzser létszám akit érdekel valamilyen szinten a válogatott. Akár választás, akár mérkőzés megnézése, akár játékos edzése (delegálása) a válogatott keretbe. Ezt a létszámot kell valahogy növelni a további sikerességhez. Nem tudom, hogyan és miként. Akik úgymond előrébb vannak Válogatottunknál azon közösségekben ez a szám magasabb. Meg kell csak nézni a kapitányválasztásokat vagy a fórumokban való hozzászólásokat.

This Post:
00
208068.313 in reply to 208068.307
Date: 3/1/2012 3:54:48 AM
Overall Posts Rated:
310310
Na nem akarom szétoffolni ezt a topikot, úgyhogy utoljára írok ide, ha valakinek van kedve folytatni, szíveen beszélgetek erről pm-ben, vagy a kérdés és csevegő topikban, vagy ha lesz BB-tali, az lenne a legjobb

Nem akartam megsérteni senkit, főleg nem kaygee-t és Dzsevaszt, Gila meg már ismeri a stílusomat, remélem tudja, hogy ez nem támadás ellenetek, csak én így szoktam elmondani a véleményem. Ahogy már írtam, én tisztellek titeket azért a hihetetlen mennyiségű munkáért amit elvégeztek.

A problémám azzal van, amikor valaki lebarmozza azt, aki a saját klubja érdekeit a válogatott elé helyezi. Aki akar segíteni a válogatottnak, az megtalálja a módját, scoutol, farmcsapatot tart, válogatottat tart el, stb. Én is szívesen segítek a válogatottnak, ha tudok, de nem a klubcsapatom rovására. Nekem és szerintem a felhasználók 95%-ának a válogatott csak plusz élmény, bónusz, extra, mindegy hogy hívjuk. Kényszeríteni nem lehet senkit, a problémák ismertek és ez nem magyar sajátosság.

Ha folytatni akarjuk a beszélgetést, akkor menjünk át a másik topikba, üdv

Don't feed the troll
This Post:
00
208068.314 in reply to 208068.313
Date: 3/1/2012 4:37:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem akartam megsérteni senkit, főleg nem kaygee-t és Dzsevaszt, Gila meg már ismeri a stílusomat, remélem tudja, hogy ez nem támadás ellenetek, csak én így szoktam elmondani a véleményem. Ahogy már írtam, én tisztellek titeket azért a hihetetlen mennyiségű munkáért amit elvégeztek.

Nem sértettél meg, és remélem, hogy nem ez jött le abból, amit válaszoltam.

A problémám azzal van, amikor valaki lebarmozza azt, aki a saját klubja érdekeit a válogatott elé helyezi. Aki akar segíteni a válogatottnak, az megtalálja a módját, scoutol, farmcsapatot tart, válogatottat tart el, stb.

Biztosíthatlak, hogy nem történik ilyen. Én valóban gyakran élesen kritizálom azokat, akik nem foglalkoznak a válogatott játékosokkal, de ezek többnyire az alábbi csoportokból kerülnek ki:

- Megállapodom a tulajjal, és vállalja. Mindenkinek el szoktam mondani, van rizikója válogatott játékost edzeni, ezt még akkor is megteszem, ha ezzel magam ellen beszélek, mert lehet, hogy pont ekkor fogja azt mondani, hogy inkább akkor nem. De van bőven példa arra, hogy három hét elteltével már teljesen már történik, és aztán kiderül, hogy az addig eltelt három hétben is más történt.

- Teljesen érdekellenes dolgot csinál, például hagyja ledögleni a formát 4-esre. Ez mindig tüske a szemebben, mert ha valami közös érdek klubcsapatban és válogatottban egyaránt, az a formában tartás. Az tényleg kiveri a biztosítékot néha, hogyha azt látom, hogy egy hadseregnyi 30 éves játékossal a csapatában valaki nem képes 2 hét formaedzést felvállalni. Az aligha edz skillt, max erőnlétet. Vagy akkor ott komoly baj van hozzáértéssel.

- Pusztrán trédelés miatt szedi fel (nem ecsetelem, lerágott csont). Kémkedhetővé, kiszolgáltatottá tesz minket az, hogyha egy héten belül (lásd Chalúmov) azonnal átadóra kerül valaki.

Szerintem ezek indokolt esetek.

UI: Oké, menjünk át más fórumba, de még fontosnak tartottam ide reagálni, 1000 bocs, ha nagyon off lett volna.

This Post:
00
208068.315 in reply to 208068.312
Date: 3/1/2012 5:51:14 AM
Overall Posts Rated:
411411
a véleményünk úgy érzem ugyan az. senkire semmit nem fogunk akarunk ráerőltetni. nem hiszem, hogy bárkinek bármilyen kárt csináltunk volna a csapatában, a saját akarata nélkül. amit mi kérünk ajánlunk azt el lehet fogadni vagy nem, többet úgy se tudunk tenni. egy extrém eset volt a múltban, ez a szemetek előtt zajlott le, tanult mindenki belőle, főleg én. a büdös életbe többet ilyen hibát nem követek el. én teszek javaslatokat, amit el lehet fogadni, vagy sem. mindenkire rá van bízva mit tesz a játékosával. viszont ha valaki nem akar közös munkát végezni, az ne akarjon a munka adta másfajta előnyök jutalmából se. ha ez adok kapok szintem működik, ahogy az sokatokkal kialakult már, akkor nyer a válogatott is, és nyer a felhasználó is! pl a te példád, ne mond azt (tudom hogy sose mondanád meg stb csak jó példa vagy), hogy azért mert nógrádiból a legjobb u21-es dh lesz mondjuk, a te csapatod bármilyen hátrányt szenvedett volna bárki máséval szemben. mindig tiszteletbe volt tartva nálad is a csapatérdek, mint mindenki másnál.

From: kaygee

This Post:
00
208068.316 in reply to 208068.315
Date: 3/2/2012 1:46:37 PM
Overall Posts Rated:
173173
Vele mi a helyzet?

Rövidtávon lemaradónak tűnik, de hosszabb távon NT-re talán... (24252668)

From: JoeBlack

This Post:
00
208068.317 in reply to 208068.316
Date: 3/2/2012 2:09:21 PM
Overall Posts Rated:
411411
nem hirdetem, mert nem asszisztálok egyik külföldi trader hülyeségéhez. ennyiért nem fogom megvetetni senkivel sem, vannak 2x 3x esélyesebbek dömpingben.

Advertisement