BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Potencjalni kadrowicze vol.5

[NT] Potencjalni kadrowicze vol.5 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Tom.

This Post:
00
284050.307 in reply to 284050.302
Date: 10/19/2017 9:05:19 AM
Overall Posts Rated:
9696
Jestem tego samego zdania co darkonza i zastanawia mnie czemu nie ma tam 20 w 1na1? Albo jestem w błędzie albo te wejscia np ułatwiają podejmowanie mądrzejszych decyzji na parkiecie, a co z tym idzie - wymuszanie fauli?? Oczywiscie wy przedstawiacie swoje pomysły i modele zawodników, a ja bacznie je obserwuję.

From: darkonza

To: Tom.
This Post:
00
284050.308 in reply to 284050.307
Date: 10/19/2017 9:10:29 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
bo tak naprawde wiekszośc z nas chce zawodników ŁADNYCH
czyli takich którzy sie podobają ładny zestaw skili, coś jak samochód z full wypasem
zawodnik z OD 30 być moze pozwoli wszystko wygrywać, ale jeśli pozostałe skille bedzie miał słabe to nie będzie ŁADNY
dlatego pisze o emocjach, bo to one decydują co jest ładne
jesli podejsc do tego na zimno zawodnicy nie musza byc ładni tylko muszą wygrywać, a do tego być moze trzeba tylko zrobic obrony, albo chińskim ulepszonym sposobem zrobic HN i DV na 25 olewajac podania i zasięg rzutu, nie proponuje sie takich bo nie będa "ładni", będą dziwni, a tego emocje nie lubią

Last edited by darkonza at 10/19/2017 9:27:03 AM

This Post:
00
284050.309 in reply to 284050.304
Date: 10/19/2017 9:11:26 AM
Overall Posts Rated:
9696
Bardzo odważnie, a co jeśli nasz mutant dozna kontuzji lub co gorsze sami takiego jednego defensora wytrenuja??? Napisałem celowo to w liczbie pojedyńczej bo biorę pod uwagę tylko starterów ;-)

This Post:
00
284050.310 in reply to 284050.306
Date: 10/19/2017 9:13:14 AM
Overall Posts Rated:
543543
Inne zdanie oczywiście, że nie zniechęca, ale mówienie, ze coś jest bez sensu już chyba tak?

Podany link jest całkiem niezły, ale moim zdaniem przydałoby mu się przynajmniej odświeżenie i uzupełnienie. Supergwiazda nie ma żadnych szans na kadre, a zawodnik z 125SS prawdopodobnie nigdy w kadrze nie zagra. Także podany tam build znacząco różni się od tych tutaj zaprezentowanych. Pewnie takich detali zanazłoby się więcej, a tu właśnie chodzi o detale. Można uzupełnić wpis o trening podkoszowców.

Ale jak mówiłem, to jest jedna strona medalu.
Drugą rzeczą, która wg mnie jest równie istotna (albo nawet istotniejsza), to to żeby dotrzeć z takim opisem do jak największej ilości graczy. Przeglądając fora regionalne bardzo często spotkałem się z opinią, że nikt nie interesuje się potencjalnym kadrowiczem nawet wtedy kiedy wyróżnia się w swoim roczniku. Moim zdaniem tutaj też będzie trzeba zmienić podejście. Wystarczy raz na miesiąc wysłać info do właściciela. Spytać jak idzie trening, może udzielić jakiejś pomocy, odpowiedzieć na jakieś pytania. Taki trener na pewno poczuje się bardziej doceniony i będzie wiedział, że ktoś się interesuje jego staraniami. A takto nawet jak ktoś wyśle info na starcie, że jest szansa na kadre, tutaj masz info jak go wytrenować, a potem przez 10 sezonów cisza, to też mocno zniechęca. I nic dziwnego, że mało kto jest w stanie poświęcić te 10 sezonów na trening 1 zawodnika

This Post:
00
284050.311 in reply to 284050.309
Date: 10/19/2017 9:14:59 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
rezerwowy SF musi być podobny, wiec kontuzja nie zaszkodzi
no i w ataku mozna go ustawiac za każdym razem na innej pozycji, raz na PF, raz na C, raz na SG
możliwość zamiany obrony umożliwia taką zabawę

szczerze mówiąc wątpie by to wypaliło, ale z drugiej strony skoro jeden skill jakim jest OD w zasadzie działa przeciwko minimum 5 pozostałym górnym skillom to ciekawe jak by silnik meczowy sobie z tym poradził, niestety nie znamy formuły silnika i nie wiemy co on na to

Last edited by darkonza at 10/19/2017 9:15:40 AM

This Post:
00
284050.312 in reply to 284050.311
Date: 10/19/2017 9:20:56 AM
Overall Posts Rated:
9696
No rozumiem Cię, dlatego napisałem że chodzi mi tylko o starterow nie bralem pod uwage rezerwowych. Zgadzam sie z Tobą ale ile można grać patientem ?? Przewidywania przedmeczowe rywali to jak śliwka na torcie ;-) i to niezaleznie na jakiej pozycji zacznie to spotkanie, bo półbunga pewnie dalej będzie obowiązywać

This Post:
00
284050.313 in reply to 284050.310
Date: 10/19/2017 9:25:51 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
on się prawie nie różni, on jest po prostu niedokończony, właśnie po to by końcową obróbką można go było ukierunkować bardziej w zależności od tego czego wymaga aktualny stan wiedzy
moim zdaniem z tego co dziś wiemy ma za duzo podań a reszta ok

skoro ten wątek jest przyklejony i ma tytuł "trening pod NT" to chyba nie można mówić ze nikt sie nie interesuje potencjalnym kadrowiczem, za to można mówić że ludziom nie chce sie nawet do przeznaczonego pod to watku zajrzeć
też sprawiasz wrazenie jakbyś go widział pierwszy raz

z tego co wiem to u nas ten kontakt między sztabem a ludźmi którzy trenują kadrę i tak jest jednym z najlepszych w całym BB mimo że na pewno nie idealny, ale tu lepiej jak wypowie się koźlik, Ala czy Carisma

p.s. nie mówię ze to co sie tu dzieje jest bez sensu, mam nadzieje ze ma głeboki sens, a moje prowokujące posty mam nadzieje temu pomogą, nie ma nic gorszego w takiej dyskusji niż poklepywanie sie po plecach a ku temu chyba już zmierzało

This Post:
00
284050.314 in reply to 284050.312
Date: 10/19/2017 9:33:30 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
No rozumiem Cię, dlatego napisałem że chodzi mi tylko o starterow nie bralem pod uwage rezerwowych. Zgadzam sie z Tobą ale ile można grać patientem ?? Przewidywania przedmeczowe rywali to jak śliwka na torcie ;-) i to niezaleznie na jakiej pozycji zacznie to spotkanie, bo półbunga pewnie dalej będzie obowiązywać

można grac zawsze, co z tego że im wbije obrony zdumiewajace dzięki GDP skoro my bez GDP będziemy mieli legendarne
takiego zwodnika ustawi sie na sztywno, półbunga nie zrobi problemu
jeszcze raz podkreślam nie mam pojecia czy to by wypaliło bo nie znam formuły silnika, ale skoro golasy z legendarnym OD i ID (czyli 20) pogonią kota multiskilom które maja skile znaczące (czyli 10) to moze i takie gołe 30-tki pogonią 20-tki i mniejsze
nie wiemy jak bedzie bo nie znamy wzoru z silnika meczowego
niech go w końcu ktoś wykradnie

This Post:
00
284050.315 in reply to 284050.313
Date: 10/19/2017 9:38:51 AM
Overall Posts Rated:
543543
Prowokacje rzadko kiedy kończą się pozytywnie nawet jak ma się dobre intencje.

I tak jak pisałem, podany przez Ciebie wątek nie jest zły, ale wydaje mi się, że możnaby go uaktualnić. Dodać np. linki do informacji o samym treningu, rozszerzyć o trening podkoszowego, itp. Upieranie się, że nie trzeba nic robić, bo wątek jest to minimalizm. Ale nie oczekujmy potem, że skoro my idziemy na łatwiznę, to czemu mamy oczekiwać potem dobrych graczy?

No i z tym skautingiem uważam, że jest jakiś problem, gdyż z takim stwierdzeniem się spotkałem przynajmniej kilkukrotnie, że nikt (albo mało kto) interesuje się graczami w kontekście dorosłej kadry. W takim razie może chociaż tutaj da się coś poprawić?

From: Campos

This Post:
00
284050.316 in reply to 284050.313
Date: 10/19/2017 9:41:23 AM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
Jeżeli gracz będzie miał 30 w OD to oznacza, że będzie miał odpowiednio mnie w pozostałych skillach. (będą one proporcjonalne mniejsze). Zatem zastanów się czy jeżeli nawet taki gracz obroni naszego chińczyka, to co z tego? Później to co wybroni straci: 1) bo mu piłka wypadnie z rąk (będzie miał słabe kozłowanie)
2) poda przeciwnikowi przy próbie podania (będzie miał niskie podania)
3) przewróci się przy wejściu na kosz (bo ma słabe wejście na kosz)
4) zamiast rzucić do kosza, rzuci w kolegę (bo ma słaby rzut)
5) zamiast zebrać piłkę, złapie za głowę innego zawodnika (bo ma słabe zbiórki)

Mógłbym tak wymieniać.

Robiąc 21> w OD zżeramy bardzo potencjał. Zatem zakrywając kołderką OD, odkrywamy coś innego. Pytanie: Czy warto? każdy musi sobie sam odpowiedzieć, i podjąć decyzję.

This Post:
00
284050.317 in reply to 284050.316
Date: 10/19/2017 9:48:12 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
1. przeciwnikowi też piłka wypadnie, nie wpadnie i wszystkie inne plagi bo jego 20-tki nawet będa śmieszne (prawdopodobnie!) wobec OD30 tak jak dziś śmieszny jest zawodnik z 10-tkami wobec OD 20
2. własnie dlatego mielibyśmy grac patienta gdzie nasz zawodnik bardzo dobry w ataku będzie punktował biorąc na siebie grę i choc reszta drużny będzie kaleczyć to jednak obrony spowodują ze u zawodnika kaleczyć będzie cały zespół
3. to co zeżre potencjał w jednym OD to zaoszczędzimy w innych pięciu skilach bo nie będziemy ich robić

p.s. podkreślam że nie wiem czy to zadziała, bo nie znam silnika, w każdym razie ten pomysł ma tez taki cel by ktoś inny może wymyślił coś równie odjechanego a moze lepszego, a nie byśmy jak od sztancy kopiowali te same skille i przedstawiali zawodników którzy pięknie wyglądają i na koniec przegrywaja z mniej urodziwymi chińczykami bo napakowanymi HN i DV

Last edited by darkonza at 10/19/2017 9:53:13 AM

Advertisement