BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
241411.308 in reply to 241411.307
Date: 6/25/2013 8:01:03 AM
Overall Posts Rated:
350350
Többek közt ezért is lett bemutatva a bedobó edzés a kinti fórumon. Akit érdekel, regisztráljon:

http://buzzerbeaterhun.hungarianforum.com/

This Post:
00
241411.309 in reply to 241411.307
Date: 6/25/2013 8:15:37 AM
Overall Posts Rated:
2323
Nem akarlak elkeseríteni, de kb lehetetlen. Van egy 19 évesem, akinek most megvan amit írsz, kivéve a lepattanó, belső védekezés, itt összesen 9 "skill" hiányzik kb fele-fele arányban. Tavaly volt U21es emberkém 13 belső védekezéses, 2 pontos, 10 külső védekezés, 11 tempó....Egy meccsen nem volt kb pályán kezdőként (megjegyem 1,2 Mihályért vettem....).
Össze tudnám hozni 20 éves végére, de akkor klub szinten nem lehetne nagyon használható.
A jelenlegi kerethez: van, ha jól láttam 13 játékos, abból 5-6 center (gondolom ők lesznek c/ecs-k), egy 17E körüli srác, aki gondolom multis 10-11 védő+ 11 2 pontos...
A többiek, meg DH/IR-ek...Ahhoz, hogy BD-ba lehessen normális játékost pakolni ki kéne egy hosszabb távú koncepciót találni. Miszerint legyen védő/támadóbb. A multis baromi szép, de nem lehet mindig megvalósítani....

Edit: 1,7 Misi volt...

Last edited by ÍvBéla[kisgonosz istenkirálycsászár] at 6/25/2013 8:30:14 AM

This Post:
00
241411.310 in reply to 241411.309
Date: 6/25/2013 8:40:19 AM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
igy van, egyetértünk, mondjuk abban nem hogy lehetetlen amit írtam... viszont abban igen hogy koncepció kell.
simán el lehet tolni védekezést is egyik illetve másik irányban BD poszton .
de a passz bármelyik taktikát is játszuk illetve akár bent akár kint védekezést akarjuk erősiteni a passz szinte elsődleges skillnek kell lennie egy BD-nél is..
itt nem arra gondolok hogy 10-12-es passz kell 21éves korra bd poszton de egy 8-as nagyon kellene.
és inkább a BV KV -ból kell leadni mert nem kell hogy mindkét skill 10felett legyen , ha az ellenféltől kinti támadást várunk akkor felesleges egy 12-es bv-s játékos BD posztra ugyan ez van ha benti támadást várunk , persze ebben van kockázat de ennyit fel kell vállalni..
lényeg hogy 3-4passzal nem szabadna senkit se BD poszton játszatni.

This Post:
11
241411.311 in reply to 241411.310
Date: 6/25/2013 9:26:50 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megint előjött, hogy akit edzenek az olyan, amilyen. akit meg nem annak úgy is mindegy úgysem lesz u21-es...
Sajnos nem mindig a legmegfelelőbb embert tudják edzeni vagy aki ideális lenne azt meg túlmultizzák fiatalon (pl Pádár).
Abból tudsz főzni, amid van éppen.

A koncepcióhoz: Oké, próbálhatjátok a kinti támadást is, de ahhoz kéne kinti IR edzőket találni... Nem sok van, ha valaki bevállal ilyet a mai zömmel 2 pontos taktikai világban.
A dh poszt sem olyan kapós ahogy előtérbe került a 2 pontos taktika. Alig edzik illetve ha meg edzenek egy monstert azt úgy kellett berimánkodni a keretbe függetlenül attól mentünk-e kint vagy sem.
Amit láttam hogy a tavalyi vagy az előtti drafton sok ideális kinti bedobó jelölt akad gyatra 2 pontossal, belőlük lehet ideális kinti játékost edzetni.
Centerben is az gond, hogy a normális szintet nehéz kisajtolni a nevelőkből, ha pl kérnél egy extrémet pl 17 bv és 16 pattanó , de csak 11-12 2 pontos és e mellé még 9-10 tempó kvázi rng center. Azt ki csinálná meg? Mai ismereteim szerint nem sokan...
Amúgy itt jegyzem meg benti action-re még mindig gyorsabb edzeni,mint kintre pö..lni a kinti ir-ek ideális tempó+dtávjával (pl mindkettő legalább 13-13) és e mellé még 13 passzt meg ideális kiegeket (labdvez, technika) is el tudj érni...

This Post:
00
241411.312 in reply to 241411.308
Date: 6/25/2013 12:49:00 PM
Overall Posts Rated:
3232
Érdemes lenni tárgyalnod a Symantec-kel, mert a Norton (IS) azt írta ki, hogy: "Kártékony webhely letiltva. Ez egy jól ismert kártékony webhely. Azt javasoljuk, hogy NE keresse fel ezt a webhelyet. ..."
Ilyet még eddig egyetlen oldalra sem hozott ki, pedig már 2,5 éve Nortonom van és ezalatt felkerestem már jópárat, szóval kell hogy legyen vmi bibi.

This Post:
22
241411.313 in reply to 241411.311
Date: 6/25/2013 1:03:24 PM
Overall Posts Rated:
4343
Legutóbb megosztottam gondolataimat a NT-ről, jöjjön most az u21, avagy ahogy én látom.
Idei keret elég gyenge, több poszton is gondok vannak. Ez megint csak mi miatt van: szakmához értünk gondolom, nem volt elég húzó-szuper-mvp-legenda pot vagy egyszerűen kevés volt a nevelő klub?
Akármelyik is, nem kellene az erőnket, szűk lehetőségeinket pazarolni (ha tényleg kevesen vagyunk) azzal, hogy kinti irányítókat edzünk, mikor egyértelmű, hogy a keret erre a játékra nem lesz alkalmas?! Vagy olyan megbízható játékosoknak adunk jónak tűnő, u21 esélyes játékosokat, akikről később kiderül, hogy esélyük sincs, mert a keret 60%-a más játékra alkalmas (nem tudom volt-e ilyen).
A 6-os edzős projekt jó kezdeményezést egy picivel tovább vinném. Nem lehetne egy olyan modellben gondolkodni, hogy nem a játékosokat nézzük önmagában, hanem az adott korosztályt? Megnézni minden poszt 5 legtehetségesebb játékosát, megnézni hány érhető el belőle (tulaj válasz, ár, stb.) és az így megmaradt állományból megállapítani, hogy na akkor, most egy jó belső támadó csapatot rakunk össze, ezzel a 12 fős maggal.
A szezon vége előtt össze kell szedni 6-8 olyan csapatot, aki szinte fixen u21-es játékost nevelne, 6-os edzővel, az előre kitalált koncepciónak megfelelően és náluk elhelyezni ezeket a játékosokat. Engem érdekelne egy ilyen, tudnék még valakit akit lehet.
Az egyik ismerősöm járt úgy, hogy megvett két fiatalt, edzette őket 6-os edzővel, végül esélyük sincs bekerülni (nem azért mert mások jobbak lettek, hanem már alapból nem biztos hogy velük kellett volna indulni, mert rossz a passzuk vagy nem tudom már mi pontosan). Nem kapott ilyen ígéretet, nincs baja ezzel. Az egyetlen baja, hogy szívesen edzene és segítene a válogatottnak. 4 szezonnal ezelőtt biztos lett volna olyan játékos, akit ha így eddz ahogy tette végig, most válogatott lehetne és hasznos lenne, akár hiányposztra.
Szóval lehet hülyeség az egész, de nem lehet ennyire előre tervezni? Egy koncepció, az elérhető 18 éves korosztály milyen játékra lesz alkalmas, majd őket szétosztani a jelentkező 6-8 csapatnál. A többi játékos edzése is fontos, csak semmi értelme extra kint támadó embert csinálni, ha nem tud a keretbe kerülni mert az más játékra alkalmas (első körben nem őket helyezném el megbízható, 6-os edzős csapatoknál, hanem akik egy kitalált és tervezett taktikára alkalmasak). Tudom, jelentősen lecsökken így a taktikai repertoár.
Ennyit akartam. Az u21-hez annyi közöm van, hogy Görbicz néha szerepel a csapatban (sajnos elcsesztem a formáját véletlenül), remélem vissza tud majd kerülni. 4-es edzővel edzettem csak, nem is számítottam rá, hogy így is lesz esélye. Most már 6-os edzőm van, következő szezonban gondolkodom egy 18 évesen.

This Post:
00
241411.314 in reply to 241411.312
Date: 6/25/2013 1:24:35 PM
Overall Posts Rated:
350350
Hol ír ilyet?

This Post:
00
241411.315 in reply to 241411.314
Date: 6/25/2013 1:28:13 PM
Overall Posts Rated:
3232
Rákattintok a linkre, de nem hozza be, hanem kiírja a figyelmeztető üzenetet.
Nagy sárga keretben: Elhagyom az oldalt. Alatta NAGYON kicsi betűkkel: továbbmegyek az oldalra.
Szóval tovább lehet(ne) menni, de még soha nem írt ki ilyet, ezért jeleztem.

Last edited by Bandi99 at 6/25/2013 1:30:17 PM

This Post:
00
241411.316 in reply to 241411.313
Date: 6/25/2013 1:29:04 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155

ASzóval lehet hülyeség az egész, de nem lehet ennyire előre tervezni? Egy koncepció, az elérhető 18 éves korosztály milyen játékra lesz alkalmas, majd őket szétosztani a jelentkező 6-8 csapatnál. A többi játékos edzése is fontos, csak semmi értelme extra kint támadó embert csinálni, ha nem tud a keretbe kerülni mert az más játékra alkalmas (első körben nem őket helyezném el megbízható, 6-os edzős csapatoknál, hanem akik egy kitalált és tervezett taktikára alkalmasak). Tudom, jelentősen lecsökken így a taktikai repertoár..

Mindig örülök amikor olyanok írnak akik eddig kevesebbet szerepeltek bármelyik fórumon is...
ez most is igy van!

amit beidéztem tőled, pontosan ezt szeretném én is.. ennek egyik oka hogy kevesen vagyunk..
csak az a baj hogy ebben a szezonban 1 kezemen meg tudom számolni hányan jelentkeztek be edzeni...
már régebben én is javasoltam ezt amit Te írtál.. csak akkor még talán kicsit nagyobb volt az érdeklődés.. és akkor több felé is próbáltunk menni.. az másik kérdés hogy milyen sikerrel..
és ugye itt jön képbe amit irtam a kampány alatt hogy el fog jönni az az idő amikor 4-es edzővel is oda lehet érni u21-re (sajnos)
erre megkaptam hogy ne adjuk alább 5-nél..
de Te vagy akkor rá a példa hogy ez már most is igy van.. sajnos a formát elrontottad pedig már az első meccsen is játszott volna a játékosod...

Az ismerősöd szeretne edzeni légyszi szólj neki hogy keressen fel.
előre is köszi!

jah és ment a +1:)

This Post:
00
241411.317 in reply to 241411.315
Date: 6/25/2013 1:29:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem tudok mit tenni, nálam nincs probléma.

Ha másnak is problémát ír ki, keressetek fel pm-ben és ráírok a fórum szervezőkre, hátha nátha

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/25/2013 1:34:33 PM

This Post:
00
241411.318 in reply to 241411.313
Date: 6/25/2013 3:36:29 PM
Overall Posts Rated:
350350
Jók a meglátásaid , csak nem vagyunk elegen edzőcsapatok.
Azt tudom mondani, hogy igyekeztünk szelektálni a 6-os projektbe a legeslegjobb játékosok kerültek leosztásra. Elsősorban nem is az u21-re, hanem az NT-re mennek. Ha persze befér 2-3 az u21-be, azt örömmel veszik majd.
Az, hogy megnéztük eddig is a legjobbakat posztonként nem jelent garanciát, hogy többfunkciós csapatot lehet edzetni.
Hiába volt pl egy jó passzoló ir - kinti ir-nek lehetne specializálni, ha a dh poszton szó szerint vért kellett h..ni,mert senki edzett magas dobótávos erős tempós 60-70k-s monstereket illetve kinti bedobókat eddig nem nagyon edztek csak bentieket inkább. Tehát hiába volt 2-3 megfelelő alany a kinti játékhoz, azok száma nem volt megfelelő vagy inkább azt mondom, hogy kevesen edztek direkt kintre. Ebből adódott, hogy a gyorsabb ütemű benti edzés maradt terítéken.

Advertisement