Cile - Srbija 87:89 (71803)Nakon ocajne partije u prosloj rundi, odigrali smo nesto manje losiji mec sada i ostvarili pobedu, konacno, u jednoj neizvesnoj zavrsnici, iako do toga uopste nije trebalo da dodje. Naime, nakon katastrofalne prve cetvrtine u kojoj su Cileanci vodili nekih 13-14 razlike, konsolidovali smo se u drugoj cetvrtini, briljirali u trecoj, a onda naizgled, trebali da rutiniramo utakmicu. Vodili smo 85:72 na cetiri minuta do kraja meca i onda potpuno se pogubili. Ne znam sta je ono bilo. Izgubljene lopte, napadi preko najlosijih napadackih opcija, Cileanci odjednom ne promasuju napad, cak i trojku "ubadaju" za izjednacenje. Mi poslednji napad opet promasujemo, spasava nas Vlaisavljevic skokom u napadu na 17 sekundi do kraja (najlosiji nas skakac), a kljucne poena postize Joksimovic, iskupivsi se za prethodni promasaj i na kraju kao postaje vitez. Cile igra dobar napad nakon toga ali promasuju zicer i eto, i mi uz malo srece jednom da se provucemo.
Takticki, utakmica se nije odvila kako sam prizeljkivao. Njihov selektor stalno predvidja taktike protivnika i ocekivao sam da ce neki napad da nam gadja ali "uboli" su nam tempo i dodatno nam otezali put ka pobedi. U nasim redovima niko nije posebno odskocio, istakli su se Spirovic, Aca i eto Joksimovic sa pobednickim kosem i pored dosta promasaja, a znacajnu rolu je odigrao Todorovic u stvaranju prednosti, za veoma kratko vreme na parketu. Dodatno, jos jednom su nam povredili igraca, ovoga puta Cordbasa ali to nam je mozda i pomoglo, s obzirom na ono sto je pruzao do tada pa je vise minuta dobio pomenuti Todorovic.
Poslednja utakmica donosi ono cuveno "pukovnik ili pokojnik". Hong Kong je deklasirao Tajvan, uz cudnu odbranu Tajvanaca. Pobeda nam 80% donosi prolaz medju 8 najboljih, poraz 95% borbu od 9-16 mesta. Breme favorita je na njihovoj strani, po do sada pruzenom.