Skoro nie trenowałem SB i mam na poziomie wyjściowym lub nieco ponad, na jakiej podstawie zakładam że to już powinno działać?
A to trzeba zaraz na własnym ciele sprawdzać?:-) Przecież są teamy co mają grajków z BL na poziomie 11-13. To już jest według mnie poziom na podstawie którego można jakieś wnioski wysnuć. Chyba, że to jeszcze za mało?
Jakie Twoim zdaniem bloki u zawodników powinna mieć drużyna na poziomie PLK by można było rzetelnie ocenić czy było warto w to zainwestować?
Drugie pytanie czy bloki wystarczy mieć u C i ewentualnie PF, czy każdy zawodnik powinien je mieć?
Generalnie wszystko jest póki co po omacku. Nie ma jeszcze żadnego komunikatu. Osobiście nawet nie mam 100% pewności, że zmiany w silniku poszły w kierunku w którym ludzie się spodziewali. Być może bloki nie zostały ruszone, a po prostu ułatwiono atak z obwodu. Po pierwszych meczach są malutkie przesłanki by właśnie tak twierdzić.
Dla mnie jest po prostu za wcześnie by podjąć pełne ryzyko i wejść w te bloki na 100%. Z drugiej strony jestem w takim miejscu, że w razie czego mogę dość szybko reagować. Także wolę się wstrzymać z jakimiś gwałtownymi ruchami dopóki nie będę miał pewności, że warto zainwestować.