BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
From: Mario

This Post:
11
246972.31 in reply to 246972.30
Date: 9/2/2013 7:14:47 AM
Overall Posts Rated:
605605

Organizator nie ma żadnej pewności, że kupi takiego gracza... gwarantuje jednak trenującemu, że w najgorszym razie będzie mógł go sprzedać właśnie za tyle...

Organizator powszechnie znany jako kłamca, oszust i hipokryta... to nie zbyt dobra reklama dla takowej nagrody:/
oraz promotor "dobra U21.

From: borczi

This Post:
11
246972.32 in reply to 246972.31
Date: 9/2/2013 7:22:12 AM
Overall Posts Rated:
593593
Mario - wiesz, że nazywanie kogoś oszustem bez wyroku sądowego może stanowić naruszenie prawa...

Nie za bardzo rozumiem, co to, co napisałeś o osobie PeWu ma wspólnego z tym pomysłem:/ Tak, jak napisałem - przecież organizator NIE ZMUSZĄ nikogo do sprzedaży zawodnika za te 2 miliony! To tylko gwarancja, że w najgorszym razie taka suma się znajdzie. Równie dobrze w licytacji Ty możesz dać 3 miliony i właściciel skorzysta bardziej. Szczerze mówiąc nie widzę w Twoim wpisie nic merytorycznie uzasadniającego atak na pomysł. A co do "promocji dobra U21" - nadal nie widzę w tym pomyśle nic, co by mogło szkodzić U21... wręcz przeciwnie. Szkoda, że nie możemy wspólnie dopracować tego pomysły, a skupiamy się na jakichś atakach personalnych:(((( To pokazuje najlepiej dlaczego wyprzedzają nas inne kraje... choćby Łotwa, gdzie na forum zgodność.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
246972.33 in reply to 246972.31
Date: 9/2/2013 7:22:54 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
pojechałeś,
moim skromnym zdaniem, jak ma chęć i czas, i ktoś chce z nim współpracować to niech robi to co chce, mamy pełna demokrację podobno, nie narzucajcie nikomu z góry jak maja trenować i robić ze swoimi zawodnikami tego co chce właściciel.

goraco pozdrawiam BB managerow :) głosujcie na mnie, tez mam swoją wizję :)

From: kozlik4

This Post:
00
246972.34 in reply to 246972.30
Date: 9/2/2013 7:30:55 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41204120
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Dziwna ta dyskusja... czy naprawdę największe znaczenie w tym pomyśle ma nazwa i to, że to "konkurs"?:(

Forma oczywiście nie jest ważniejsza od treści, ale też jest bardzo istotna.

Nie można przejść zupełnie obok i zachwycać się ideą, kiedy tytuł całego przedsięwzięcia jest NIEPRAWDZIWY i wprowadza w błąd ludzi, którzy nie wiedzą o co chodzi. O to cała dyskusja. Czy trzeba koniecznie żerować na ludzkiej naiwności? Nie można zachęcać ludzi w jakiś bardziej cywilizowany i uczciwy sposób?

Pomijam już fakt, że mam wątpliwości co do tego czy zyska na tym faktycznie reprezentacja czy uniwersytet;-)

Co zmienić? Tą niefortunną nazwę...i jeśli faktycznie to ma być konkurs to zaproponować jakieś ciekawe nagrody. Na przykład właśnie supportery, miejsce w sparingu itp., itd.

This Post:
00
246972.35 in reply to 246972.33
Date: 9/2/2013 7:43:19 AM
Overall Posts Rated:
605605
...ktoś chce z nim współpracować to niech robi to co chce, mamy pełna demokrację podobno...

i każdy ma prawo wiedzieć z kim podejmuje współpracę... by zdziwka nie było na koniec.

This Post:
00
246972.36 in reply to 246972.35
Date: 9/2/2013 7:45:12 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
jasne :)

This Post:
00
246972.37 in reply to 246972.34
Date: 9/2/2013 7:45:29 AM
Overall Posts Rated:
593593
:) No i o to mi chodziło!!!:)

Od końca - nagrody - muszę z tymi supkami uważać, bo zbankrutuję, a jednak główny projekt dla kadry będzie pewnie priorytetem... jednego trzymiesięcznego dorzucę do tego projektu.

Co do założeń - chciałbym, abyśmy wspólnie podyskutowali nad tym, czy plan przedstwiony przez PeWu pasować będzie do kadry. Mówimy o okresie kilkusezonym - wtedy na pewno będzie inny trener U21, więc ważne, abyście swoim doświadczeniem wybrali najlepszą drogę rozwoju graczy pod U21. Pomoże to nowemu coachowi osiągnąć cel, na którym nam wszystkim zależy. Wiem ze swojego kadrowego doświadczenia, że pierwszy sezon niestety nie daje prawie żadnych możliwości selekcjonerowi - dostaje gotowy "materiał". Chciałbym, abyśmy też wspólnie zastanowili się nad kilkoma kwestiami:

- kto może się zgłosić (skille, potencjał, itp);
- ilu kandydatów do projektu zaakceptujemy - zabójstwem dla U21 będzie 20 właścicieli, którzy walczą tylko o jak najwyższe JR.
- czy kryteria wyboru osoby zdobywającej nagrodę nas zadowalają;
- no i oczywiście jeśli ktoś ma chęć wesprzeć projekt nagrodą lub udziałem w gronie jury, to wydaje mi się, że jest to mile widziane.

I bardzo proszę - zachowajmy dla siebie opinię o osobie, a skupmy się nad pomysłami udoskonalenia planów! Tylko wtedy, gdy ustalimy wspólnie jak ma wyglądać przyszłość, będziemy mieli szansę dogonić czołówkę U21. Bo póki co wygląda to tak:

Polska scena BB:
- proponuję plan treningowy i nagradzanie najlepszych na zasadzie "amerykańskiego" - ani pół wpisu merytorycznego podtrzymującego temat lub oferującego choćby breloczek lub fotkę narzeczonej jako nagrodę;
- pojawia się straszny PeWu z propozycją pomysłu i nagle w temacie sto wpisów zjadających autora żywcem i nie proponujących NIC fajnego w zamian:(

Niestety tak to widzę... podobnie jak z wynikami - wygrywamy grupę - cisza... przegrywamy z lepszym rywalem będącym wyżej w klasyfikacji - wielka burza, że jest tak źle. Jest tak źle, bo nie cieszymy się tym, co możemy zrobić wspólnie fajnego, ale cieszymy się wtedy, kiedy możemy na coś ponarzekać i komuś doje... ;))

From: Mario

This Post:
00
246972.38 in reply to 246972.32
Date: 9/2/2013 7:49:37 AM
Overall Posts Rated:
605605
Jak wspomniałem - osoba organizatora w moich oczach niczego nie gwarantuje. A to chyba dość istotny szczegół, nie sądzisz?

O projekcie ani słowa nie wspomniałem, tylko o osobie organizatora, która już nie raz pokazała, że oszustwo i kłamstwo (w jej mniemaniu) jest dozwoloną taktyką w tej grze.
A po wcześniejszych wpisach innych ludzi, którzy stawiają tezę że organizator chce sobie czyimś kosztem grajków zrobić.... to osoby potencjalnie chętne powinny wiedzieć w co się pakują.

This Post:
00
246972.39 in reply to 246972.38
Date: 9/2/2013 7:57:23 AM
Overall Posts Rated:
593593
Oki - to zapytaj publicznie o gwarancje, że te 2 miliony w razie chęci właściciela wzmocnią jego konto. Myślę, że umieszczenie tu forumowo takiego wpisu z gwarancją powinno być dla nas wystarczające, aby zaufać, że tak się stanie. Możemy oczywiście latać po notariuszach;) ...ale to tylko gra;)))

Co do tezy - jak już pisałem - przecież to nie Allegro ( ), nie ma cen "Kup Teraz";) Ta teza więc lekko się nie trzyma kupy... w licytacji każdy chętny może przebić te 2 miliony... skoro mówicie, że to mało, to pewnie się tak stanie. Jeśli jednak się tak nie stanie, to fajnym jest, że właściciel ma chociaż pewność (dobra - wiem, że wątpisz w tę pewność), że dostanie te 2 miliony.

This Post:
00
246972.40 in reply to 246972.38
Date: 9/2/2013 8:19:17 AM
Overall Posts Rated:
593593
(...)
A po wcześniejszych wpisach innych ludzi, którzy stawiają tezę że organizator chce sobie czyimś kosztem grajków zrobić.... to osoby potencjalnie chętne powinny wiedzieć w co się pakują.

Czyli ostrzeżenie - nie szkol do kadry/projektu, bo potem ten paskudny PeWu, którego stać wydać 2 miliony, kupi od Ciebie jak będziesz chciał tego grajka? Hmmm... nadal tego nie rozumiem. Też możesz kupić - za więcej. A równie dobrze przecież PeWu mógłby poczekać aż na początku przyszłego sezonu ogłoszę listę po drafcie i napisać do 30 osób z podobną propozycją. Założę się, że kilku właścicieli by przystało na taki pomysł. Teraz jawna propozycja pozwala nam wszystkim - również Tobie, kontrolować przebieg eksperymentu, a potem sprawdzić przydatność gracza pod U21. Możemy wspólnie określić zasady, wybrać kandydatów do projektu, dorzucić nagrody... czemu tego nie robimy?

This Post:
00
246972.41 in reply to 246972.40
Date: 9/2/2013 8:39:55 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
a jakby samo kupno przesunąć na po sezonie lub jeśli właściciel zechce przed sezonem kadrowym. Skoro kilka zdań było w temacie spijania śmietanki, to niech ta śmietanka idzie do trenującego a PeWu skupi sobie po sezonie. Chyba, że właściciel będzie chciał wcześniej to czemu nie?
Samo posiadanie kadrowicza sporo daje do motywacji pracy.

Advertisement