Ja nie mam takiego zdania. Owszem, zagranie z meczu z Włochami z pewnością raczej robi złe wrażenie, ale jestem w stanie je zrozumieć. Presja(każdy chce, żeby selekcjoner wygrał MŚ), możliwość osiągnięcia największego sukcesu w karierze, oraz świadomość tego, że już nie ma się nic do stracenia- sam osobiście nie wiem, czy nie poszedłbym w takich warunkach na taki układ...
Słyszałem również argumenty o tak zwanym "słabym przygotowaniu przyszłych roczników". Michael- tak, może i S24 nie weszliśmy do 6-ki ME, ale kto w następnym sezonie wyywalczył Puchar Pocieszenia? To byli zawodnicy przez 2 lata szkoleni przez Ciebie! Ta kadra z pewnością byłaby w stanie zakwalifikować się do MŚ i odnieść w nich sukces- sam borczi to podkreślał.
Niemniej najważniejsze w tym momencie jest to, żebyś się nie wycofywał. Karim selekcjonerem U21? Na 99% to będzie KATASTROFA. Nie wierzę, aby człowiek, który przez całe dotychczasowe wybory nawet nie próbował uzasadnić, dlaczego chce zostać selekto, nagle był w stanie ogarnąć wszystkie kontakty ze skautami, właścicielami klubów. Nie wierzę, że będzie w stanie budować atmosferę meczową, ogarnizować konkursy mające na celu zmotywowanie ludzi do robienia kadry.
I dlatego cała moje nadzieje pokładam w tobie, Joa. Masz wolny czas, masz doświadczenie, masz sukcesy. I mam nadzieję, że masz też pomysł.
edit: too late, nigdy nie piszcie długich tyrad, gdy płoną lasy...
Last edited by Siwy at 7/13/2014 4:41:45 PM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.