BuzzerBeater Forums

Bulgaria - II.2 > Сезон 28

Сезон 28 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: uBAH

This Post:
00
261114.31 in reply to 261114.29
Date: 7/27/2014 10:31:33 AM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Както казах - перфектни хора няма. Аз бих се радвал много, ако и мен ме приемаш за дружка. Разбери, аз нямам против абсолютно никой (осве, 1 всъщност, но за тамошната ситуация неведнъж съм изразявал доводите си, така че не мисля пак да отварям темата).

Аз и в началото на темата изказах мнение, че той ще е шампион. В крайна сметка обаче нищо не се знае, има и други много качествени мениджъри и отбори. Преди 2/3 сезона имаше осезаема разлика в нивото между II.3/4 и II.1/2, но се малко се размиха нещата. Главната причина е разбира се отказването на няколко "стари" мениджъри и неголемия наплив от нови. Има нови, но не на това ниво и съответно нивото на отборите им не е такова. Всичко това води до това нивото на нашата 2ра дивизия да е на нивото на 4та в доста други страни.

Аз определено не съм от качествените отбори. На мен ще ми трябват още 2 сезона, за да направя добра зала и да купя още 2/3 играчи, комбинирано с 2те ми трейнита, които имат нужда от време да се развиват. За мен ще си е успех, ако успея да остана тук този сезон. Като цяло това ми е основната цел. Тя разбира се е обвързана със закупуването на още поне 1/2 играчи, което ще ми позволи да съм малко по-добър от последните отбори в 2те групи и евентуално да се боря на плей-аута.

Поел съм ангажимент към треньора на U21 на Испания за центърчето ми, а искам и едно българче да тренирам. За жалост за 2ра поредна година от драфта няма нищо и ще трябва да си тренирам този момък, който няма шанс за Националния отбор, но пък до няколко сезона може да стане ОК за клубно ниво, поне като втори център ще е добре.

From: direct

To: uBAH
This Post:
00
261114.32 in reply to 261114.31
Date: 7/27/2014 2:39:36 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Венко е прав както винаги, но да синтезирам инфото. Миналия сезон за сефте тренирах форма, като съм тренирал умения не повече от 4 седмици. Проблемът беше, че в началото наистина бях с най-малките заплати в половината и натрупах загуби. После се подсилих колкото да настигна нивото на останалите отбори и чак накрая станах над 850К. В края на сезона с Арамазов имахме може би двата най-силни отбора в А, не и без помощта на продажбите на силните отбори.

Но разбира се заплатите не са най-важното. Не случайно най-скъпите играчи са с по-ниски заплати. Аз съм си позволявал само 1-2 такива откакто играя играта. В долните лиги обаче няма такива скъпи играчи и заплатите наистина са доста определящи. И в този дух в момента фаворит за промоция може би е Castle Rock, заради най-големите заплати. Разбира се на Гошо са му по-големи, но там всичко идва от Салихчо. Аз също имам подобен проблем в момента, като точно половината ми заплати са на един играч. И да не забравяме, че трите най-силни отбора са в нашата половина и ще си правим мръсотии докато Витоша, ако продължава така, ще има домакинско предимство на финала.

From: knave

This Post:
00
261114.33 in reply to 261114.32
Date: 7/27/2014 4:05:19 PM
Overall Posts Rated:
55
E, чак пък фаворит... заплатите ми не са чак толкова повече от троите, даже на топ 5 са ни равни. Но сезона е дълъг де, ще купувам още. :) Действително съм решил обаче този сезон да се пробрам за А. Толкова време играя и все тренирам У-21-ки или пестя пари за зала...

А това, че в А не може да се тренира много ме плаши. На мен най-големия кеф виграта е изградя някой играч от нулата и да го продам после за 2м. :)

Last edited by knave at 7/27/2014 4:18:14 PM

From: venko_gg

This Post:
00
261114.34 in reply to 261114.33
Date: 7/27/2014 4:20:23 PM
Spartak_Plovdiv
III.1
Overall Posts Rated:
8686
дам, петъчния ъп си е голяма тръпка, но идва момент, в който трябва да избираш - или петък или вторник и събота.
сега готвят промени, които да ограничат ползата от общата тренка и най-вероятно и в А група ще се тренират умения.
колкото до фаворит е още рано да се говори, но без да обидя някой на мен ми е Витоша. както каза Сашо отдесно е по-лежерна обстановката, а отлево ще е много по-голяма борба. като се вземе в предвид, че домакинското предимството в ПО е потресаващо ...

From: minkacha

This Post:
00
261114.35 in reply to 261114.33
Date: 7/27/2014 4:24:02 PM
Overall Posts Rated:
119119
Абсолютно не съм съгласен, че не може да се тренира в А.

Аз за 3 сезона там два пъти играх финал от моята страна и спечелих една купа, а третия сезон си изпаднах целенасочено. И през цялото време съм тренирал. Така че - може да се тренира и дори прави играта много по-интересна. ;)

Иначе към direct - мен не ме мисли откъм домакинско предимство. Както и миналия сезон, нямам намерение да се качвам в А. Така че, общо взето, който спечели вашата половина ще играе при най-добрите!

This Post:
00
261114.36 in reply to 261114.34
Date: 7/28/2014 3:11:24 AM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Аз феди малко не го разбирам. Колко време е вече в играта и си стои в тази лига и не мърда, нито нагоре нито надолу. Толкова сезони в играта и да не направиш силен отбор... малко странно ми е, явно не му се занимава много-много. Така като гледам от нашата страна аз и Vitosha сме по-активни. Разликата обаче е, че аз се боря за оставане и далеч не съм фаворит в каквото и да било, а и както казва той явно не иска да ходи нагоре, така че почти сигурно някой "син" ще да е шампиона.

А иначе при равностойни отбори наистина домакинското рпедимство в ПО е доста голямо. Според мен обаче трябва да се направи малка корекция и домакинското предимство да зависи от това колко голяма зала и каква посещаемост имаш. Така ще имаш реални стимули да разширяваш залата, да имаш печеливш отбор, национални състезатели, та и PR-мениджър, чията функция аз лично не разбирам. Пред няколко сезона (а може би години) имаше дискусия на тема PR-мениджър и доколкото си спомням се стигна единодушно до мнението, че няма голям смисъл от него. Дори да ти вдигне малко рекламата и зрителите, парите едва стигат да му покрият заплатката. От треньор 5+ смисъл има, ако тренираш играчи (мое мнение), а от лекар ако си в А група или имаш силен отбор в конкуретна 2ра дивизия, като при нас 2то условие обаче не е изпълнено.

Като цяло играта би била много по-интересна, ако бяхме страна която има освен силни 1ва и 2ра дивизия - 3та, 4та... Ето нашата 2ра дивизия... аз какъв шанс имам срещу водещите отбори? Никакъв, а реално отбора ми е на ниво 3та. За жалост няма достатъчно мениджъри и конкуренция, което да прави играта по-интересна, но трябва да се съобразяваме...

This Post:
00
261114.37 in reply to 261114.35
Date: 7/28/2014 4:53:31 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Абсолютно не съм съгласен, че не може да се тренира в А.

Аз за 3 сезона там два пъти играх финал... И през цялото време съм тренирал.

Всичко е до половина. При две от отпаданията ми имах отбор да спечеля вашата половина... Единия път Лалкърс накупи играчи за плейофа срещу мен и въпреки това в най-лошия случай бяхме равностойни с убедителни домакински победи. На другия сезон със същия отбор спечели лявата половина.

А и доста се промениха нещата. Преди повечето хора тренираха, а сега шампион без форма не мога да си представя. Промените на тренировките не очаквам да имат голям ефект. По-скоро повече хора ще зарежат купата, но не и тренировката.

This Post:
00
261114.38 in reply to 261114.33
Date: 7/28/2014 4:59:03 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
заплатите ми не са чак толкова повече от троите, даже на топ 5 са ни равни.

Най-силният ми отбор във 2-ра нямаше заплата над 50К, но и 5-те поста си бяха стабиляги. В момента имам трима титуляра с 20К заплати (две бивши резерви и една трета резерва) и както казах големите ми заплати идват от един играч, който ако държах супер на влизане в А щях да го разкарам и да взема 2-3 на негово място.

This Post:
00
261114.39 in reply to 261114.37
Date: 7/29/2014 11:17:53 AM
The Black Roses
II.4
Overall Posts Rated:
3535
В момента не може...

Аз десет сезона си тренирах в А - накрая осъзнах, че няма как да стане и си изпаднах кротко :)

В дясната половина си беше касапница :)

This Post:
00
261114.40 in reply to 261114.39
Date: 7/29/2014 12:12:43 PM
Overall Posts Rated:
119119
Абе аз крилата съм решил да си ги дотренирам в А. След 2-3 сезона се качвам, пък ще видим как ще ми се получат нещата.

This Post:
00
261114.41 in reply to 261114.40
Date: 7/29/2014 1:25:52 PM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
С какъв треньор си?