Tak jak obiecałem czas na podsumowanie grupy czerwonej
1 Grudusk Elite™ 13 2 1600 1180 0,867 420
Największy faworyt do awansu. Posiadający wyrównany skład. Od początku sezonu gra na luzie, zachowuje entuzjazm na PO przez co trudniej będzie go pokonać w PO. W drugiej części sezonu uległ Magics i Milerosowi, co nie ukrywam zaskoczyło mnie. Zespół posiada silnych obwodowych na czele z Zeng Xuanhua, chociaż ten zawodnik chyba jeszcze nie pokazał nam wszystkich jego umiejętności. Można jeszcze wspomnieć, że jako jedyny ma zawodnika w kadrze U21 (Lachlan Fuller)
2 Remus Kościerzyna 11 4 1507 1243 0,733 264
Po sprzedaniu Karola Beera Remus stracił siłę pod koszem, ale zrekompensował to sobie kupując Otto Sikorę i paru młodzików. W pojedynkach z grupą niebieską nie poradził sobie tylko z Magics i Rednecks (czyżby beniaminkowie znaleźli sposób na Remusa?). Moim skromnym zdaniem Remus ma szansę powalczyć z Gruduskiem w meczu 18. kolejki i nawet wygrać, ale to nie wystarczy aby zająć 1. miejsce
3 SKANER ZIELONA GÓRA 11 4 1569 1399 0,733 170
Świetnie spisał się w pojedynkach z niebieskimi 7-1 (tylko mi się to udało ;p). Ostatnio zakupił dobrego centra i silnego skrzydłowego, co czyni go groźnym rywalem. Czy ma szanse z powyższą dwójką, tego nie wiem. W jego drużynie brakuję mi dobrej drugiej piątki (przykład w meczu ze mną za faule zszedł jego PG, a jego zastępca był słaby), ale to tylko moje subiektywne odczucie, bo jego drużyna aktualnie się świetnie sprawuję. Trafił 136 trójek w tym sezonie, zazwyczaj gra Motion, ale w ostatnim meczu zagrał LP. Ciekawe czy to była jednorazowa zmiana czy trwała
4 Zagłębie Sosnowiec 8 7 1481 1310 0,533 171
Monstrualna pensja 212 196$, a wszystko za sprawą Sebastania Mastin (pensja: $ 80 913), którego kupił za 408k. Nie wiem skąd bierze na to kasę, prawdopodobnie to jego duża hala dostarcza mu odpowiednich środków. Nie powinien mieć problemów z zakwalifikowaniem się do PO. Jego 4-4 z niebieskimi prawdopodobnie nie usatysfakcjonowało menedżera. Zobaczymy co pokaże w trzeciej części
5 CHICAGO BULLS SA 8 7 1496 1415 0,533 81
Menedźer tego klubu ostatnio nie zajmuje się nim odpowiednio. Nie ustawia sparingów, nie dba zbytnio o formę, nie robi transferów, ale jego team daję radę i bez tego i daje mu bezpieczną 5. lokatę
6 Libiąż Frogs 6 9 1503 1438 0,400 65
Przeciętna drużyna, niczym nas w tym roku nie zaskakuje. Nie ma zdecydowanego lidera, ma trzech dobrych zawodników którzy ciągną tę drużynę
7 Łazaaa Zgorzelec 6 9 1523 1540 0,400 -17
Ciekawa drużyna. Pensja ciut niższa od mojej, ale widać dobrze rozłożeni zawodnicy. 6-2 z niebieską grupą(lepiej niż Remus) daje sygnał aby potraktować tą drużynę poważniej. Łazaaa powinna się utrzymać w tym sezonie.