BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
241411.313 in reply to 241411.311
Date: 6/25/2013 1:03:24 PM
Overall Posts Rated:
4343
Legutóbb megosztottam gondolataimat a NT-ről, jöjjön most az u21, avagy ahogy én látom.
Idei keret elég gyenge, több poszton is gondok vannak. Ez megint csak mi miatt van: szakmához értünk gondolom, nem volt elég húzó-szuper-mvp-legenda pot vagy egyszerűen kevés volt a nevelő klub?
Akármelyik is, nem kellene az erőnket, szűk lehetőségeinket pazarolni (ha tényleg kevesen vagyunk) azzal, hogy kinti irányítókat edzünk, mikor egyértelmű, hogy a keret erre a játékra nem lesz alkalmas?! Vagy olyan megbízható játékosoknak adunk jónak tűnő, u21 esélyes játékosokat, akikről később kiderül, hogy esélyük sincs, mert a keret 60%-a más játékra alkalmas (nem tudom volt-e ilyen).
A 6-os edzős projekt jó kezdeményezést egy picivel tovább vinném. Nem lehetne egy olyan modellben gondolkodni, hogy nem a játékosokat nézzük önmagában, hanem az adott korosztályt? Megnézni minden poszt 5 legtehetségesebb játékosát, megnézni hány érhető el belőle (tulaj válasz, ár, stb.) és az így megmaradt állományból megállapítani, hogy na akkor, most egy jó belső támadó csapatot rakunk össze, ezzel a 12 fős maggal.
A szezon vége előtt össze kell szedni 6-8 olyan csapatot, aki szinte fixen u21-es játékost nevelne, 6-os edzővel, az előre kitalált koncepciónak megfelelően és náluk elhelyezni ezeket a játékosokat. Engem érdekelne egy ilyen, tudnék még valakit akit lehet.
Az egyik ismerősöm járt úgy, hogy megvett két fiatalt, edzette őket 6-os edzővel, végül esélyük sincs bekerülni (nem azért mert mások jobbak lettek, hanem már alapból nem biztos hogy velük kellett volna indulni, mert rossz a passzuk vagy nem tudom már mi pontosan). Nem kapott ilyen ígéretet, nincs baja ezzel. Az egyetlen baja, hogy szívesen edzene és segítene a válogatottnak. 4 szezonnal ezelőtt biztos lett volna olyan játékos, akit ha így eddz ahogy tette végig, most válogatott lehetne és hasznos lenne, akár hiányposztra.
Szóval lehet hülyeség az egész, de nem lehet ennyire előre tervezni? Egy koncepció, az elérhető 18 éves korosztály milyen játékra lesz alkalmas, majd őket szétosztani a jelentkező 6-8 csapatnál. A többi játékos edzése is fontos, csak semmi értelme extra kint támadó embert csinálni, ha nem tud a keretbe kerülni mert az más játékra alkalmas (első körben nem őket helyezném el megbízható, 6-os edzős csapatoknál, hanem akik egy kitalált és tervezett taktikára alkalmasak). Tudom, jelentősen lecsökken így a taktikai repertoár.
Ennyit akartam. Az u21-hez annyi közöm van, hogy Görbicz néha szerepel a csapatban (sajnos elcsesztem a formáját véletlenül), remélem vissza tud majd kerülni. 4-es edzővel edzettem csak, nem is számítottam rá, hogy így is lesz esélye. Most már 6-os edzőm van, következő szezonban gondolkodom egy 18 évesen.

This Post:
00
241411.314 in reply to 241411.312
Date: 6/25/2013 1:24:35 PM
Overall Posts Rated:
350350
Hol ír ilyet?

This Post:
00
241411.315 in reply to 241411.314
Date: 6/25/2013 1:28:13 PM
Overall Posts Rated:
3232
Rákattintok a linkre, de nem hozza be, hanem kiírja a figyelmeztető üzenetet.
Nagy sárga keretben: Elhagyom az oldalt. Alatta NAGYON kicsi betűkkel: továbbmegyek az oldalra.
Szóval tovább lehet(ne) menni, de még soha nem írt ki ilyet, ezért jeleztem.

Last edited by Bandi99 at 6/25/2013 1:30:17 PM

This Post:
00
241411.316 in reply to 241411.313
Date: 6/25/2013 1:29:04 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155

ASzóval lehet hülyeség az egész, de nem lehet ennyire előre tervezni? Egy koncepció, az elérhető 18 éves korosztály milyen játékra lesz alkalmas, majd őket szétosztani a jelentkező 6-8 csapatnál. A többi játékos edzése is fontos, csak semmi értelme extra kint támadó embert csinálni, ha nem tud a keretbe kerülni mert az más játékra alkalmas (első körben nem őket helyezném el megbízható, 6-os edzős csapatoknál, hanem akik egy kitalált és tervezett taktikára alkalmasak). Tudom, jelentősen lecsökken így a taktikai repertoár..

Mindig örülök amikor olyanok írnak akik eddig kevesebbet szerepeltek bármelyik fórumon is...
ez most is igy van!

amit beidéztem tőled, pontosan ezt szeretném én is.. ennek egyik oka hogy kevesen vagyunk..
csak az a baj hogy ebben a szezonban 1 kezemen meg tudom számolni hányan jelentkeztek be edzeni...
már régebben én is javasoltam ezt amit Te írtál.. csak akkor még talán kicsit nagyobb volt az érdeklődés.. és akkor több felé is próbáltunk menni.. az másik kérdés hogy milyen sikerrel..
és ugye itt jön képbe amit irtam a kampány alatt hogy el fog jönni az az idő amikor 4-es edzővel is oda lehet érni u21-re (sajnos)
erre megkaptam hogy ne adjuk alább 5-nél..
de Te vagy akkor rá a példa hogy ez már most is igy van.. sajnos a formát elrontottad pedig már az első meccsen is játszott volna a játékosod...

Az ismerősöd szeretne edzeni légyszi szólj neki hogy keressen fel.
előre is köszi!

jah és ment a +1:)

This Post:
00
241411.317 in reply to 241411.315
Date: 6/25/2013 1:29:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem tudok mit tenni, nálam nincs probléma.

Ha másnak is problémát ír ki, keressetek fel pm-ben és ráírok a fórum szervezőkre, hátha nátha

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/25/2013 1:34:33 PM

This Post:
00
241411.318 in reply to 241411.313
Date: 6/25/2013 3:36:29 PM
Overall Posts Rated:
350350
Jók a meglátásaid , csak nem vagyunk elegen edzőcsapatok.
Azt tudom mondani, hogy igyekeztünk szelektálni a 6-os projektbe a legeslegjobb játékosok kerültek leosztásra. Elsősorban nem is az u21-re, hanem az NT-re mennek. Ha persze befér 2-3 az u21-be, azt örömmel veszik majd.
Az, hogy megnéztük eddig is a legjobbakat posztonként nem jelent garanciát, hogy többfunkciós csapatot lehet edzetni.
Hiába volt pl egy jó passzoló ir - kinti ir-nek lehetne specializálni, ha a dh poszton szó szerint vért kellett h..ni,mert senki edzett magas dobótávos erős tempós 60-70k-s monstereket illetve kinti bedobókat eddig nem nagyon edztek csak bentieket inkább. Tehát hiába volt 2-3 megfelelő alany a kinti játékhoz, azok száma nem volt megfelelő vagy inkább azt mondom, hogy kevesen edztek direkt kintre. Ebből adódott, hogy a gyorsabb ütemű benti edzés maradt terítéken.

This Post:
00
241411.319 in reply to 241411.318
Date: 6/25/2013 4:01:34 PM
Overall Posts Rated:
4343
Persze, ennek ez egésznek a baja a csapatok száma. Azért kellene talán úgy megközelíteni, hogy már ebben a szezonban keressük meg, próbáljuk meg összegyűjteni azokat a csapatokat (szezon végéig), akik:
- köv. szezonban akarnak komoly u21 esélyes játékost,
- van 6-os edzőjük,
- van pl. 500-1000k pénzük (1 vagy 2 játékos),
- hajlandóak kis prémiumot is fizetni a kiszemelt játékosért ha úgy adódik (ha licitharc van és te 400k-ra gondolsz, de 570k lesz akkor annyi. Nem irreális mértékig, de lehet kell pici áldozatvállalás)
- hajlandóak a válogatott érdekeinek és egy megadott edzésterv alapján edzeni.
- Nem negyedik ligás csapat, kivéve ha stabil pénzügyi helyzettel bír és volt már stadion fejlesztés (ezt itt a tapasztaltabbak mérlegelik). Vagy akkor alacsonyabb poszton edzés, ahol még nem száll el annyira a fizetés.

Kell 6-8 ilyen csapat, én nem tartom elképzelhetetlennek (engem érdekelne és lehet tudok még egy valakit kapásból!). Aztán 4 szezon múlva egy jó benti vagy akármilyen taktikával oda...unk. Ha ez se működik, ez se versenyképes akkor valamit nagyon rosszul csinálunk. Persze, kell a jó draft, de már akár a húzóember-szupersztár pot. is elég lehet, nem kell ide drága mvp, meg legenda.

This Post:
00
241411.320 in reply to 241411.318
Date: 6/25/2013 4:08:26 PM
Overall Posts Rated:
146146
Én 14 jàtékost talàltam akinek 18 éves abszolult u21-es jàtékosa van ebböl csak pàran draftoltak.
Ebböl a korosztàlybol vilàgverö csapatot lehet csinàlni. Direkt ugy vàlasztottam ki ezt a 14-et,hogy minden taktikàhoz jok lennének. Garantàltam volna,hogy 14-böl 13 vàlogatott lett volna. De nem kértek ebböl.

This Post:
00
241411.321 in reply to 241411.319
Date: 6/25/2013 4:28:15 PM
Overall Posts Rated:
350350
A feltételeidből szinte alig lehet kipipálni valamit akkora sz..ban vagyunk :(

-Volt topik nyitva, amit cimi nyitott, volt olyan, amit wenger mégsem volt tolongás. Talán 2-3 csapat jelentkezett.
-6-os edző. ma vettem újat relatív jó pénzen, de elég drága egy nem csak edzésre szakosodott csapatnak.
-Olcsón is lehet már magas potot venni, annyira nincs a fiatalokra igény (ez globális tendencia) 500k-ból már nagyon jó játékos vehető.
-a válogatott érdek elég sokszor sérül így vagy úgy, nehéz kihozni a maxot egy játékosból.
-Pü-i háttérről meg múltkor beszéltünk jó sokat. Beletartozik a stadion telítéstől kezdve a multi miatti eredményesség visszaesés ergo nézőszámesés. És beletartozik, hogy tudjon min 5-ös edzőt venni - nem jobbat - és az is, hogy meg tudja venni a kiszemelt játékost. Szerintem cakkpakk kb 8-900k-ból lehet kiindulni ha veszel egy esélyes játékost és mellé 5-ös edzőt normális fizuval.

Évfolyamonként kellene
Ir posztra 5-6 csapat akikből valaki kettőt is edzene, 4-5 játékos bentinek és 2-3 kintinek
Dh ha komolyan számolnánk a kinti támadással, akkor 3 dh monsterre szükség lenne. Ezt 1-2 csapat letudhatná
bedobó posztra kétfélét (benti+kinti) legalább 5-6 játékos vagyis kb 3-4 csapat
magas embernek meg ecs+c c posztra summa 6-7 játékos, ha kettesével edzenek , ami elég húzós fiz szempontól, akkor is 4-5 csapat kéne.

Összegezve a legideálisabb állapot szerint: 6-8 ir ebből 4-5 benti 2-3 kinti, 3 dh monster, 4 bd, 6-7 magas vagyis több,mint egy keretre való (18-nál több) játékos
ehhez legalább 12-13 csapat kéne ideális esetben.
Ha kivesszük a kinti taktikát és ahhoz való játékosokat, akkor tudunk "spórolni" a létszámon...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/25/2013 4:28:35 PM

This Post:
00
241411.322 in reply to 241411.321
Date: 6/25/2013 5:04:42 PM
Overall Posts Rated:
8181
érdekes témáról beszélgettek. nekem okos hozzáfűznivalóm nem nagyon van, mindent ellőttetek korábban. viszont kíváncsi lennék arra, hogy mit gondoltok arról, mit kellene csinálni ezzel a gyerekkel:

Tempódobás: jó (7) Dobótáv: megfelelő (6)
Külső védekezés: megfelelő (6) Technika: jó (7) ↑
Labdavezetés: jó (7) Passzolás: csapnivaló (3)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: középszerű (5) Blokkolás: pocsék (2)
Erőnlét: jó (7) Büntető: jó (7)

Tapasztalat: katasztrofális (1)

18 éves, 193 cm, húzóember, 6-os edzővel edzem. melyik taktikához hogy kellene kinéznie 20 éves kora végére?

This Post:
11
241411.323 in reply to 241411.322
Date: 6/25/2013 5:14:05 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ha engem kérdezel kintre preferálnám a magasság (193) és remek indulók miatt 7-6-6 még amiatt is, hogy Domi szerint ez a játékos nem lenne jó bentre a 3 passz miatt.

bentre 10-11-ig felhúznám a bv-ét, azután kintre meg 13 körüli tempó, 10 dtáv 12 kv
a tempót támadóval adatnám hogy vigye a 2 pontosát 9-ig
csonka héten 1-1 ellenit

de majd megmondja az új főnök :-)

Advertisement