BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
313374.313 in reply to 313374.312
Date: 10/9/2023 3:19:19 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
19:30h, Srbija - Cile, 6.kolo. Bice tesko, mozda i tesno ali moramo da dobijemo!

Stigoh do 23. rečenice i umorih se od čitanja tvog posta.

Nastaviću sutra.

😁😁😁😁

Haha, nisam imao vremena da se raspisujem. Bitno je da vas podsetim na utakmicu i da smo dobili, nekako nategnuto. Ionako se uglavnom dopisujem sa samim sobom, klasika

This Post:
11
313374.314 in reply to 313374.313
Date: 10/9/2023 3:20:52 PM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
cestitke na pobedi

Ionako se uglavnom dopisujem sa samim sobom, klasika

mozda ali ima i nas koji citamo te tvoje mono-dijaloge

From: krdza
This Post:
00
313374.315 in reply to 313374.314
Date: 10/10/2023 3:23:51 AM
besni psi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2424
Cestitke. Kakav je entuzijazam?

From: Dzi-Dzi

This Post:
00
313374.316 in reply to 313374.313
Date: 10/10/2023 3:35:19 AM
Svemirski Kosarkasi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
128128
Second Team:
Distopija
Cestitke na vrlo finoj pobedi!

This Post:
00
313374.317 in reply to 313374.313
Date: 10/10/2023 6:04:07 AM
KK Losers
II.3
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
DZASK United
Srećno do ponedeljka i u ponedeljak!

From: krmelj
This Post:
11
313374.318 in reply to 313374.317
Date: 10/10/2023 2:58:33 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Cile - Srbija 87:89 (71803)

Nakon ocajne partije u prosloj rundi, odigrali smo nesto manje losiji mec sada i ostvarili pobedu, konacno, u jednoj neizvesnoj zavrsnici, iako do toga uopste nije trebalo da dodje. Naime, nakon katastrofalne prve cetvrtine u kojoj su Cileanci vodili nekih 13-14 razlike, konsolidovali smo se u drugoj cetvrtini, briljirali u trecoj, a onda naizgled, trebali da rutiniramo utakmicu. Vodili smo 85:72 na cetiri minuta do kraja meca i onda potpuno se pogubili. Ne znam sta je ono bilo. Izgubljene lopte, napadi preko najlosijih napadackih opcija, Cileanci odjednom ne promasuju napad, cak i trojku "ubadaju" za izjednacenje. Mi poslednji napad opet promasujemo, spasava nas Vlaisavljevic skokom u napadu na 17 sekundi do kraja (najlosiji nas skakac), a kljucne poena postize Joksimovic, iskupivsi se za prethodni promasaj i na kraju kao postaje vitez. Cile igra dobar napad nakon toga ali promasuju zicer i eto, i mi uz malo srece jednom da se provucemo.

Takticki, utakmica se nije odvila kako sam prizeljkivao. Njihov selektor stalno predvidja taktike protivnika i ocekivao sam da ce neki napad da nam gadja ali "uboli" su nam tempo i dodatno nam otezali put ka pobedi. U nasim redovima niko nije posebno odskocio, istakli su se Spirovic, Aca i eto Joksimovic sa pobednickim kosem i pored dosta promasaja, a znacajnu rolu je odigrao Todorovic u stvaranju prednosti, za veoma kratko vreme na parketu. Dodatno, jos jednom su nam povredili igraca, ovoga puta Cordbasa ali to nam je mozda i pomoglo, s obzirom na ono sto je pruzao do tada pa je vise minuta dobio pomenuti Todorovic.

Poslednja utakmica donosi ono cuveno "pukovnik ili pokojnik". Hong Kong je deklasirao Tajvan, uz cudnu odbranu Tajvanaca. Pobeda nam 80% donosi prolaz medju 8 najboljih, poraz 95% borbu od 9-16 mesta. Breme favorita je na njihovoj strani, po do sada pruzenom.

This Post:
44
313374.319 in reply to 313374.1
Date: 10/15/2023 9:27:01 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Ostao je poslednji izazov za nasu reprezentaciju u prvoj fazi svetskog prvenstva. Amerikanci i Poljaci su sigurni ucesnici najboljih osam reprezentacija na svetu, a za jos dva mesta bore se, redom: Hong Kong, Srbija, Francuska i Cile. Parovi su: Hong Kong - Srbija, Francuska - Poljska, Cile - USA i Tajvan - Juzna Afrika. Ovaj poslednji mec nas totalno ne zanima, a u preostale tri utakmice ce se odrediti jos dva putnika u borbu za medalje, sto bolji plasman na SP i rang listi uopste ili slede utakmice za plasman od 9-16 mesta. Cile je u najgoroj poziciji nakon sto smo ih savladali teskom mukom i potrebna im je pobeda sa sto vecom razlikom, Francuzi moraju da savladaju Poljake pa i da racunaju kos razliku ukoliko mi savladamo Hong Kong, nasa reprezentacija takodje mora da pobedi i da se nada da Cile nece napraviti cudo, a Hong Kong ukoliko savlada nase pulene osigurava plasman medju 8 najboljih. Eto, ukratka analiza poslednjeg kola.

Dakle, Hong Kong je nas protivnik, sjajna reprezentacija. Dobili su Francuze i to je neki reper njihovog kvaliteta. Imaju pobedu vise od nas medjutim, ukoliko ih savladamo, prestizemo ih na tabeli usled trenutno identicne kos razlike dva tima. Stojimo sa formom odlicno, i mi i oni, vredi istaci da je njima povredjen jedan od bitnijih igraca, videcemo da li ce to igrati neku ulogu.

Pobedom bi nas samo cudo otpisalo van osam najboljih, poraz nas gotovo sigurno odveo u borbu za plasman od 9-16 mesta. Nasa reprezentacija ne puca na najvise trenutno, konkurencija je ogromna i mi se tek probijamo. Svi bismo mi zeleli da pamtimo ovo prvenstvo naravno ali za nesto takvo, bila je potrebna barem jedna pobeda u mecevima protiv Poljske ili Francuske, a imali smo u saci i jedne i druge. Srebro sa EP nije nasa realnost ali priblizila nas je reprezentacijama koje su navikle na tako nesto. Biti medju 8 najboljih na svetskom prvenstvu je u ovom trenutku za nas sasvim solidan uspeh i odrzava nas medju 10 najboljih na svetskoj rang listi, trenutno smo na visokoj osmoj poziciji. Naravno, tu je i cuveni entuzijazam i kako sa njim kalkulisati u ovoj poziciji, ipak nije borba za medalju u pitanju. Ukoliko ne prodjemo tamo, ostace zal ali nista strasno, teramo dalje, sa dobre pozicije, pokazali smo zube skoro u svakoj utakmici protiv sjajnih reprezentacija. U drugoj grupi je mnogo manje zanimljivo, po ocekivanju Italija, Izrael, Spanija i Kina su lako prosli medju 4 u znatno manje izjednacenoj grupi.

Srbija - Hong Kong, 19:30h, bitka za prolaz medju 8 svetskih sila. U meso!

This Post:
00
313374.320 in reply to 313374.319
Date: 10/16/2023 3:04:50 PM
KK Dumbarajko
II.1
Overall Posts Rated:
9696
Meni samo nije jasno zasto i nakon serija 12-2, pa 14-4, pa 17-6 nema timeout-a za nas u cetvrtoj cetvrtini?

Ne kazem da bi on nesto promenio, ali bio je red da ga trazi.

Dok kucam ni za celih 8 minuta cetvrte nije ga trazio.

This Post:
00
313374.321 in reply to 313374.320
Date: 10/16/2023 3:30:34 PM
ALE I NEMANI
Prva Liga
Overall Posts Rated:
414414
Zato što je 13 godina stariji od Svetislava Pešića. Zaboravan dekica. U naredni ciklus sa nekim mlađim...

This Post:
55
313374.322 in reply to 313374.1
Date: 10/17/2023 9:46:43 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Srbija - Hong Kong 82:97 (71808)

Nismo uspeli da se plasiramo medju prve cetiri ekipe u grupi i igracemo za plasman od 9-16 mesta. Odigrali smo utakmicu koja najbolje odslikava realno stanje snaga u ovom trenutku i tacan kvalitet naseg tima u odnosu na ostale. I pored promasenog njihovog tempa, prosto, za ovakve meceve, mi moramo da pogadjamo taktike protivnika da bismo imali iole sansi za pobede, ukoliko je isto zalaganje i slican entuzijazam. Forma nam je bila skoro savrsena, izveli smo po meni sve najbolje sto u ovom trenutku imamo, saberi-oduzmi, napadacki i odbrambeno, igrali proverenu taktiku, izveli i nove nade Cordbasa i Vujina i to kao startere i Hong Kong nas je rutinski otresao. Cak i da smo pogodili njihovu taktiku, a razmisljao sam da gadjam njihov balans pa odustao da ne u.....m utakmicu u startu, pitanje kolike bi nam sanse bile, slicno mecu sa Poljacima ranije. Srebro sa EP smo osvojili na prepad ali sada kada nas protivnici respektuju, poslozeni smo u realnost.

Analiza utakmice je sustinski prikazana u prethodnih par recenica. Dodacu jos da efikasnost naseg napada staje u podatku da je najbolji strelac bio Cordbas sa 14 poena, a dvocifrena su bila jos samo 3 nasa aktera i to sa ocajnim procentima. Trojke su nas isle kriminalno, nikad gore i mucnije. U svim ovim mecevima protiv jacih od nas, ista nam je boljka, slabiji skok, vise izgubljenih lopti, u asistencijama ne zaostajemo. Ako poboljsamo skok, onda smo slabiji u nekom drugom aspektu, ako ne igramo zonu, moramo da izbacimo blokere, a onda smo tek losiji u skoku, odbrani itd. Imamo uvek manu vise od protivnika. U mecevima protiv rivala naseg nivoa, tih mana nema, cak nam to bude prednost.

Izgubili smo od svih reprezentacija koje su bile ispred nas i zasluzeno igramo utesnu grupu. Jedino dobro u tome je sto prenosimo i 3 pobede koje smo ostvarili protiv ovih koji takodje nisu prosli medju prve cetiri u grupi. Takmicenje i dalje traje, i za mene je ovo cudno, nikada ovakav sistem nisam igrao. Bice tesko pronaci motiv za nove bitke ali sta je tu je, svaka pobeda je bitna, rang lista je bitna, za sada smo u prvom sesiru za sledece EP, i to je nesto...

This Post:
11
313374.323 in reply to 313374.1
Date: 10/23/2023 9:50:26 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Pocinjemo novu, utesnu fazu na svetskom prvenstvu. Prvi protivnik nam je Meksiko, a nakon te utakmice slede redom: Kolumbija, Maroko i Argentina. Cilj nam je tanak, ostati tu gde jesmo trenutno, kao 9-i na SP. Predvidjanje je da ce nam biti potrebne tri pobede za to, nebitno kojim redosledom.

Meksiko je preneo dve pobede iz prve faze i moguce da je i najtezi protivnik, s obzirom na trenutnu situaciju. Izbacili su Belgiju u barazu za SP i daleko su od autsajdera u ovoj utakmici. Sto se nas tice, bez pritiska, guramo dalje, u prvobitnom cilju nismo uspeli ali i dalje smo na prvenstvu, jos cetiri meca je pred nama. Opet se povredio malerozni Karanovic, Spirovic je od promene vlasnika u down-u sa formom, ostali su bolje ili losije spremni.

Srbija - Meksiko 19:30h.

Advertisement