Czyli co..to koniec szans na cośkolwiek? Puchar pocieszenia?
Tak... to koniec sezonu tak naprawdę. Przegraliśmy dziś mecz ostatniej szansy. Przepraszam wszystkich, że nie udało mi się z tego co miałem "wyciągnąć" nic więcej.
Polska - Francja 75:87 (19:21, 20:18, 18:22, 18:26) - staty:
(25306)Niestety znowu polegliśmy atakiem:( Trzeci kolejny mecz z bardzo silną drużyną i trzeci raz mamy rzucone nie więcej niż 75 punktów... z takim atakiem nie da się niestety pokonać takich rywali jak Włochy, Łotwa czy nawet Francja. Zastanawiam się (głośno myśląc tu na forum), czy aby nie błędem było poprawianie w trakcie sezonu po równo IS i ID u wysokich. W tych skillach mamy u wysokich odpowiednio (kolejność przypadkowa):
16 16
17 16
14 17
16 15
15 16
16 15
14 16
W obronie pod koszem jeszcze dajemy radę... ale rzut z bliska okazuje się kolejny raz, że jednak za niski:/ Drużynowo w meczu z Francją mamy "rewelacyjny-niski"... patrząc na Włosko-łotewskie "cudowne" lub nawet na "świetny" Francuzów widać wyraźnie, że ten nasz atak okazał się w tym sezonie gwoździem do trumny.
Nie wiem co by się działo, gdyby odjąć jeden skok w ID i dodać po jednym w IS... nie dowiemy się.
A co do dzisiejszego meczu... nie pomogło nawet nasze CT (na normal Francji). Szukając największy luk zdecydowanie tym razem trzeba wskazać Grzywacza - w czasie, gdy on był na boisku Francja odskakiwała... gdy grał Poradzisz (33minuty), to ten okres my wygraliśmy punktem. Nie da się wygrać meczu, w którym ma się 0/22 za trzy punkty:( I to bez Grossa... Tradycyjnie też przegraliśmy zbiórki...
Nie da się jak widać w sezonie kadrowym "gonić" wszystkimi siłami braków w skillach... a gonimy cały czas, bo w tym tygodniu skoków było naprawdę wiele - świadczy to, że właściciele do końca robili treningiem co mogli. Coś więc chyba nawaliło wcześniej... marne pocieszenie, że za rok pod koszem będziemy mieli pewnie przynajmniej pięciu zawodników z pensjami po 80 i więcej tysięcy... nie zagrają na mistrzostwach świata:(
W meczu o pierwsze miejsce w naszej grupie Łotwa dopiero w ostatniej minucie uległa Włochom. Pokazuje to, że walka o złoto będzie naprawdę zacięta. W finale - bo obstawiam, że obaj nasi rywale się w nim znajdą - wynik może być jednak odwrotny!
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)