Srbija - Hong Kong 82:97 (71808)Nismo uspeli da se plasiramo medju prve cetiri ekipe u grupi i igracemo za plasman od 9-16 mesta. Odigrali smo utakmicu koja najbolje odslikava realno stanje snaga u ovom trenutku i tacan kvalitet naseg tima u odnosu na ostale. I pored promasenog njihovog tempa, prosto, za ovakve meceve, mi moramo da pogadjamo taktike protivnika da bismo imali iole sansi za pobede, ukoliko je isto zalaganje i slican entuzijazam. Forma nam je bila skoro savrsena, izveli smo po meni sve najbolje sto u ovom trenutku imamo, saberi-oduzmi, napadacki i odbrambeno, igrali proverenu taktiku, izveli i nove nade Cordbasa i Vujina i to kao startere i Hong Kong nas je rutinski otresao. Cak i da smo pogodili njihovu taktiku, a razmisljao sam da gadjam njihov balans pa odustao da ne u.....m utakmicu u startu, pitanje kolike bi nam sanse bile, slicno mecu sa Poljacima ranije. Srebro sa EP smo osvojili na prepad ali sada kada nas protivnici respektuju, poslozeni smo u realnost.
Analiza utakmice je sustinski prikazana u prethodnih par recenica. Dodacu jos da efikasnost naseg napada staje u podatku da je najbolji strelac bio Cordbas sa 14 poena, a dvocifrena su bila jos samo 3 nasa aktera i to sa ocajnim procentima. Trojke su nas isle kriminalno, nikad gore i mucnije. U svim ovim mecevima protiv jacih od nas, ista nam je boljka, slabiji skok, vise izgubljenih lopti, u asistencijama ne zaostajemo. Ako poboljsamo skok, onda smo slabiji u nekom drugom aspektu, ako ne igramo zonu, moramo da izbacimo blokere, a onda smo tek losiji u skoku, odbrani itd. Imamo uvek manu vise od protivnika. U mecevima protiv rivala naseg nivoa, tih mana nema, cak nam to bude prednost.
Izgubili smo od svih reprezentacija koje su bile ispred nas i zasluzeno igramo utesnu grupu. Jedino dobro u tome je sto prenosimo i 3 pobede koje smo ostvarili protiv ovih koji takodje nisu prosli medju prve cetiri u grupi. Takmicenje i dalje traje, i za mene je ovo cudno, nikada ovakav sistem nisam igrao. Bice tesko pronaci motiv za nove bitke ali sta je tu je, svaka pobeda je bitna, rang lista je bitna, za sada smo u prvom sesiru za sledece EP, i to je nesto...