BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Narodni tym IV

Narodni tym IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Pe7a
This Post:
22
249739.318 in reply to 249739.317
Date: 5/17/2014 2:24:40 PM
Overall Posts Rated:
77
Zdravim, též budu na to reagovat.
Už pár sezón hraju BB a moc sem se tu neangažoval,to ale neznamená,že bych forum nepročítal.
Nevím,jak je to mezi nekterými hráči,ale nechápu,proč tu máte proti sobě problémy a na truc se některé věci stali.
Přitom je to jen hra a nic důležitého. Je škoda,že se to nebere více kamarádsky a nesnažíme pro společný výsledek více. Nechci,aby to vyznělo,že tu někoho soudím. Netušim,jak to fungovalo dřív,ale reagujupouze na to co sem si tu přečetl za těch pár sezón.

Bylo by fajne staré věci zahodit. Jak psal rwystyrk, zakopat to a něco s tím stavem udělat. Je to jen hra,a pokud to hrajeme trochu smysluplně,tak se budeme snažit o repre.

Lidi co mě sem dotáhli se o to nezajímají,jeden to ukončil. Ale mě to zajímalo a po pár sezónách sem chtěl trénovat pro repre. První pokusy sem nezvládl,otázka je co Stavinoha. Ale rád bych pomohl. Nemůže toho udělat momentálně moc. Musel sem rychle nakoupit hráče abych se udržel ve druhé lize. Vypadá to slibně a jak to půjde,chtěl bych dalšího trénovat.

Pojďme se vyprdnout na to co bylo. To je historie a není důležitá,podstatný je to co bude a může být.

This Post:
11
249739.319 in reply to 249739.1
Date: 5/18/2014 8:46:27 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Bohužel situace ohledně reprezentace dospěla do stavu, který si nikdo nepřál. Maxson se rozhodl skončit s BB a předat řízení reprezentace jinému manažerovi. V současné době se snaží zjistit, jestli bude možné předání vedení druhému z voleb. Ačkoliv je vše zatím v jednání, jsou tu dvě věci, které je myslím možno řešit již nyní.

1 – obeslání všech majitelů, zjištění aktuálních skillů a domluvení další spolupráce.

2 – větší zapojení komunity do dění okolo NT a vytvoření realizačního týmů. Takže bych prosil manažery, aby zde napsali, jak chtějí spolupracovat s reprezentací, ať již tréninkem současných hráčů, nebo že mají zájem o nákup hotového hráče/talentu. Další možností je stát se asistentem, který by měl na starost trénink především mladších hráčů (internetovou databázi, kam můžou majitelé nahrávat skoky, chci využívat nadále, stejně jako externí forum). V této oblasti budu psát manažerům z první ligy a těm, kteří mají druhý tým, ohledně spolupráce.

This Post:
00
249739.320 in reply to 249739.319
Date: 5/18/2014 8:50:07 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Já bych navrhoval, aby manažeři ty své příspěvky ohledně spolupráce s NT, psali sem (254259.1)
Hned tam přidám svoje stanovisko.

This Post:
00
249739.321 in reply to 249739.316
Date: 5/18/2014 10:19:55 AM
Overall Posts Rated:
913913
Jen k bodu 2)

Já tomu max. rozumím, právě já to mám úplně stejně a když se něco změní, tak vím, že budu šidit BB. Ty to máš stejně, a proto nechápu tvou natěšenou kandidaturu. Zněl jsi odhodlaně, takže jsem bral, že se vším kalkuluješ.

Vůbec nevím nynější poměry, ale dřív se vypouštět celou sezonu nemuselo vyplatit...navíc tady mluvíme i o týmem ve 2. ligách.

Edit: Jo a gratulace k povýšení, i když z toho co píšeš, mi to přijde spíše jako za trest;)

Last edited by LA-Macros at 5/18/2014 10:40:55 AM

This Post:
11
249739.322 in reply to 249739.317
Date: 5/18/2014 10:32:59 AM
Overall Posts Rated:
913913
Dobře vís, že tak to moc nefunguje. Někdo chce prodat, někdo se nabídne s tou podmínkou, co jsi psal, NT to neakceptuje a jiný adept se nenajde...pak dojde trpělivost, dá se hráč na trh za vysokou cenu a někdo ho prostě v cizině koupí, protože je to opravdu dobrý hráč - stejný scénář.

Pořád nesouhlasím, že zájemce byl, ty zprávy od flumpinky nepovažuju za seriozní nabídky. O prodeji Zity bylo taky mluveno hrozně dlouho a to, že flumpinka byla v krizi je sice důvod, ale v tomto případě Hnízdila byl taky důvod umístění na trh hlavně reklama a ne existence. O tom, že se mi flumpinka omluvila nevím...to jsem asi přehlédl.

Já to s BB mám na štíru, moc se mi do toho nechce. Trénuju dva mladochy a ted pro mě nastává problém, protože musím přejít na jednopost trénink a je nutné nastavovat sestavu - někdy se mi stane, že se na BB podívám po dvou týdnech.
Další problém jsou ty danove změny, vůbec je nemám nastudované a nejsem si jistý, jestli je vůbec chci znát;)

Pokud ty nebudeš u repre, tak to stejně asi vůbec nemá cenu a budou tady jen neustálé osočování i někoho, kdo se aspon trochu obětuje a to pro něj nebude příjemné. Řeknu to na rovinu - pokud by byl NT trenérem Radim, Flumpinka, vrta (ostatní opravdu dobří adepti mě ted moc nenapadjí), tak o změně mého přístupu k BB začnu uvažovat (musí být vidět progres a ne to, co ted s Maxonem, na kterého jsem taky spoléhal). Jinak je to zbytečné.

From: LA-Macros

To: Pe7a
This Post:
00
249739.323 in reply to 249739.318
Date: 5/18/2014 10:40:06 AM
Overall Posts Rated:
913913
S tímto asi nemá nikdo problém. Ale prostě to tady někdo bral až moc vážně a když někdo něco udělal po svém, hned to značně schytal. To celkově vedlo k rozporům a velkému zamyšlení, jestli to vůbec pro NT dělat.

Na začátku to vše klapalo velice dobře a bylo to zejména tím, že u kormidla byli ti, co právě tu blbější náladu posléze vytvářeli - můj názor. Prostě jak skončili, snažili se stejný přístup vynutit u jiných, dělali jim lekce a nenechali je vydechnout. Ted už ke kormidlům nechtějí kvůli času, ale na kritiku si pořád prostor najdou;)

Uvidíme, dle mě je cesta z tohoto srabu jen jedna (trojitá) a zmínil jsem ji v minulých komentech.

This Post:
00
249739.324 in reply to 249739.321
Date: 5/18/2014 11:01:40 AM
Overall Posts Rated:
7979
Byl jsem natěšený, myslel jsem že mě to nakopne. Nic z toho se nestalo a do toho ten zlomový okamžik v práci.
Díky za gratulku a za trest to není, když přijde na účet výplata tak se ta dřina vyplatí...

This Post:
00
249739.325 in reply to 249739.322
Date: 5/18/2014 11:11:04 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Ale fungovalo to tak dobře dostatečně dlouho. Sám jsem obvykle byl tím, kdo kryl záda. Za mne nikdy nebyl s takovým postupem problém. Samozřejmě za předpokladu, že bylo to krytí nebo že ten limit nebyl příliš rizikový. Víš dobře, že za mého vedení se hrálo výhradně s hráči s českých klubech.

Případy Zita a Hnízdil už nehodlám více komentovat, každý ať si udělá obrázek sám a mělo by to být pro budoucí vedení NT spíše ponaučení, než dělat jakékoli exemplární případy z účastníků obou kauz.

Daně by se tě začly týkat, pokud by si v ekonomickém přehledu za týden byl v mínusu, to asi základní osvětlení první podmínky, pokud by si ji naplňoval, má smysl se zajímat dál, jinak je to nezajímavé.

Osobně si dovedu představit i jiné adepty u kormidla, hlavní je opravdu je čas a chuť a schopnost komunikovat, ať už na foru s komunitou nebo s jednotlivými manažery mailem. Z mého pohledu je jedno, kdo je u kormidla, pokud vykonává činnosti, bez kterých podle mne nemá NT smysl. Lépe řečeno nemělo by pro mne smysl ten systém podporovat. Protože kdyby se NT dlouhodobě (krátkodobě se to může stát) propadla na výkonnost, že její hranicí bude postup ze základní skupiny na ME a ve čtvrtifnálové skupině hrát druhé housle, tak to není něco, na čem bych se chtěl podílet.

Jinými slovy, dokud budu jedním z hlavních dodavatelů hráčů pro NT, tak cítím právo do toho kecat ;-) Jakmile mi trenér řekne, že to zvládne beze mne, půjdu klidně úplně stranou a ať si to dělá kdo chce, jak chce.

Last edited by rwystyrk at 5/18/2014 11:18:05 AM

From: rwystyrk

This Post:
00
249739.326 in reply to 249739.324
Date: 5/18/2014 11:15:49 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Bacha na to, peníze nejsou všechno. Člověk by měl relaxovat, regenerovat, věnovat se koníčkům (a nemyslím tím BB) i přes týden. Pracovat denně 12 hodin dlouhodobě nejde bez toho, aby se to na člověku nepodepsalo, tak se hlavně nenech zaměstnavatelem vykořisťovat :-)

This Post:
00
249739.327 in reply to 249739.322
Date: 5/18/2014 11:48:51 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Pokud já si dobře pamatuju, tak když Honza od Radima přebíral NT, tak chtěl pokračovat v jeho práci. Takže poukazovat na věci, které přestaly fungovat, bylo zcela na místě. Nejviditelnější to bylo v jeho nízké aktivitě na foru a dále v oblasti přestupů. Začal odliv hráčů do ciziny a obecně přestupy přestaly být kontrolované. Většinou nebyl schopný na kritiku ani nějak adekvátně reagovat. Maxson aspoň přiznal na férovku barvu, že prostě nestíhá. Honza nikdy neřekl nic ve stylu, tyhle a tamty činnosti ode mne nečekejte. Pak by je po něm samozřejmě nikdo ani nemohl vyžadovat. Jde o to, aby si jakýkoli trenér sám vytyčil mantinely, se kterými ho volíme a pak se byl schopen v rámci těch mantinelů pohybovat a my ho v rámci těchto mantinelů kritizovat.

Na druhou stranu vnímám částečně pozitivně, že je Honza ochoten po Maxsonovi zase NT převzít. Současně ale doufám, že se poučí ze svého prvního působení u kormidla, které vyvrcholilo tím, že svoji pozici ve volbách neobhájil a začne v některých oblastech vystupovat mnohem aktivněji a mít více věci pod kontrolou. A navíc by trenér NT měl jít příkladem, tak jak tady už kluci uvedli, měl by co nejrychleji svůj tým dostat nastálo do první ligy.

Nechci to nějak extra zveličovat, Maxson píše, že za 5-8 sezon bude velký propad výkonnosti NT. Je otázkou, jaké jsou příčiny, jestli je to hlavě způsobeno rapidním úbytkem manažerů, který ale potkal prakticky všechny země na BB, takže je možné, že prostě celkově půjde absolutní kvalita NT globálně dolů a relativně si svojí sílu udržíme. Dalším vlivem může být to, jak se o mladší ovečky Honza staral, případně ke konci svého období možná už i Radim mohl polevit. Úbytek manažerů taky znamená nižší hráčskou základnu v draftu, takže další otázkou je, jestli už se ve výchově hráčů i ve větší míře nezaměřit znovu i na potenciály 9. Každopádně by to chtělo připravit nějakou koncepci poplatnou tomu, že máme aktuálně cca. 250 manažerů a třeba se to číslo zase ještě může snížit.

Last edited by flumpinka at 5/18/2014 11:49:57 AM

From: Maxson

This Post:
00
249739.328 in reply to 249739.326
Date: 5/18/2014 12:20:07 PM
Overall Posts Rated:
7979
Já vím, neboj mám čas i na koníčky a přátelé, ale nemám čas na BB a HT a obecně hraní. Doba i věk pokročily a priority se mění... Není to dlouhodobý trend pracovat 12 hodin denně, ale nějakého půl roku to trvat může potom se to ustálí. Něco podobného už jsem jednou zažil a zvládl jsem to , takže nemám strach.

Advertisement