Jestem pewien, że da się wypracować w miarę spójny model treningu do 22-23 roku zycia.
Co innego wyobrazić sobie idealnego grajka, a co innego takiego stworzyć. Skoro jesteś pewien, że się da stworzyć uniwersalny model treningowy, który będzie prowadził usera "za rękę" to zakładam, że wiesz jak to zrobić. Teraz już doszliście do jakich skilli dążyć, więc z ogromną ciekawością czekam na model, o który jest przecież to całe "bicie piany". Bo chyba nie chodziło Ci o rozpisanie idealnych skilli końcowych?
Póki co zgadzam się w 100% z Darkonzą. Fajnie, że rozpisaliście te skille, ale tez fakt jest taki, że one były już publikowane wielokrotnie. Z resztą co chwilę ktoś wkleja jakiegoś mega grajka z TLa. Serio widzisz aż tak duży sens w przepisywaniu tego? Szczerze, wątpię by to odmieniło jakość treningu.
W zasadzie to myślę, że pokazując zbyt często bardzo odległą perspektywę można też zdemotywować, bo trening jest długi, efekty przychodzą powoli, po drodze są różne przeszkody (kontuzje, problemy z finansami) i nie oszukujmy się, do takich skilli dojdą nieliczni. Raczej zdecydowanie lepiej działa tzw. dewiza małych kroków, które prowadzą do dużych celów (czyli np. w realiach BB 48+ minut w każdym tygodniu), którą kierują się często sportowcy i która z resztą była choćby słynną dewizą Adama Małysza, który zawsze powtarzał "Nie myślę o wyniku, chcę oddać tylko dwa dobre skoki":D
Last edited by kozlik4 at 10/19/2017 10:44:14 AM