chodziło mi tylko o to ze przy wysokich pensjach cały zysk z gadżetów potrafi zjeść jeden skill
w omawianym przypadku bardziej o kosztach decyduje to czy zawodnik ma na zbióre "3" czy moze "7" niz to czy jest reprezentantem
u mnie Clusa też byl idealny bo miał OD 20, JS 20, JR 15 i IS 20 przy pensje 135K tylko gdyby zamiast załosnej zbiórki miał silną to by miał pensję 200K i przestałby być taki fajny i nawet bycie reprezentantem by tego nie zrekompnsowało
Twój Celmer jest bardzo fajny, ale myślę ze wolałbys takiego jak Clusa z niższą pensją mimo tego ze nie Polak i gadżetów nie da,
tylko takiego na LT obecnie nie ma
A weźmy jeszcze takiego Zygo, bo mówisz że u podkoszowych to jest minus 2-3 skille i dużo mniejsza pensja. Ok, załóżmy że mamy klona Zygo ale -3 w głównych skillach. Jak klon może niwelowac przewagę tych 2-3 głównych skilli większą ilością skilli drugorzednych jeśli Zygo ma też wymaksowane drugorzędne jak na PFa?
nie wiem jak dokładnie wyglada Zygo, ale jeśli jest idealnie rozłożony i kazdy skok skila wrzuca go na inną pozycję to jasne ze lepiej mieć Zygo niż chińczyka
cały czas mówimy o sytuacji w której mamy do wyboru Polaka, np. centra ma 240K i kosztuje nas dzieki graniu w kadrze 200K, oraz chińczyka co ma pensje 200K bo ma jeden mniej z zbiórce i jeden mniej w bloku ale np. o 5 więcej w OD i 5 więcej w podaniach, i wtedy z bólem wolę chińczyka i odpuszczam tą jedną zbiórkę (pomiajac ze zawsze normalnie operowałem poziom nizej z pensjami)
i tak sie niestety czesto dzieje bo wybór spośród reprezentantów jest znacznie mniejszy niż wybór spośród innych nacji wiec większa szansa ze znajdzie sie ten idealny właśnie wśród obcokrajowców
jeśli natomiast trafi się "idealny" Polak to wtedy faktycznie mamy zysk z gadżetów, ale do tego nasi reprezentanci muszą być rozłożeni co najmniej tak samo jak chińscy i wszyscy pozostali