Srbija - Finska 113:102 (72531)Ova petljanja sa game enginom su unistila draz igrice. Konstantna cackanja oko toga dovode do, bar meni, hrkljus utakmica. Odbrane se zanemaruju, igra se Nba cirkus sada, odredjene taktike su toliko napucali i to se najbolje vidi na ovom najvisem nivou. Dakle, imali smo vece zalaganje, a Finska je toliko dobro pogadjala celu utakmicu, jos mi vazimo za odbrambenu reprezentaciju. Povrh toga, mi ne mozemo vola da ubacimo prvo poluvreme, a onda se u drugom razgoropadimo i postignemo duplo vise poena nego u prvom. Takodje, Finska nas nadskakala konstantno, do pred kraj. Kapiram, hoce da povecaju broj poena ali aman, ono bre po 10 napada zaredom ne moze da se promasi, nigde odbrana, samo tovarenje. Mozda je tako u Nba ali moje misljenje je da to ubija draz igrice, da se napravi napadacki ili odbramben tim, takticka iznenadjenja itd. Nekima ove promene odgovaraju ali nasoj reprezentaciji s obzirom na kalup tima, apsolutno ne! Frustrirajuce je bilo pratiti mucki izvojevanu pobedu, posle velikog preokreta, jureci Fince celu utakmicu bez odbrane.
Jedino vazno na kraju je, pobeda. Veoma, veoma vazna pobeda za laksi dah. Prekinuli smo niz Finaca od 13 uzastopnih trijumfa i naneli im poraz nakon dugo vremena. Zakoracili smo solidnim korakom ka sledecoj fazi, vec posle prve utakmice.
Za kraj, najbolji pojedinci su bili oni najiskusniji. Bez starca nema udarca. Todor i Aca su postigli ukupno 60 poena, a doprineo je i Majstor sa 15 koseva. Povredili su i Cordbasa ali Aca je proradio kada se jurilo...