BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Narodni tym IV

Narodni tym IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: rwystyrk

This Post:
00
249739.326 in reply to 249739.324
Date: 5/18/2014 11:15:49 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Bacha na to, peníze nejsou všechno. Člověk by měl relaxovat, regenerovat, věnovat se koníčkům (a nemyslím tím BB) i přes týden. Pracovat denně 12 hodin dlouhodobě nejde bez toho, aby se to na člověku nepodepsalo, tak se hlavně nenech zaměstnavatelem vykořisťovat :-)

This Post:
00
249739.327 in reply to 249739.322
Date: 5/18/2014 11:48:51 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Pokud já si dobře pamatuju, tak když Honza od Radima přebíral NT, tak chtěl pokračovat v jeho práci. Takže poukazovat na věci, které přestaly fungovat, bylo zcela na místě. Nejviditelnější to bylo v jeho nízké aktivitě na foru a dále v oblasti přestupů. Začal odliv hráčů do ciziny a obecně přestupy přestaly být kontrolované. Většinou nebyl schopný na kritiku ani nějak adekvátně reagovat. Maxson aspoň přiznal na férovku barvu, že prostě nestíhá. Honza nikdy neřekl nic ve stylu, tyhle a tamty činnosti ode mne nečekejte. Pak by je po něm samozřejmě nikdo ani nemohl vyžadovat. Jde o to, aby si jakýkoli trenér sám vytyčil mantinely, se kterými ho volíme a pak se byl schopen v rámci těch mantinelů pohybovat a my ho v rámci těchto mantinelů kritizovat.

Na druhou stranu vnímám částečně pozitivně, že je Honza ochoten po Maxsonovi zase NT převzít. Současně ale doufám, že se poučí ze svého prvního působení u kormidla, které vyvrcholilo tím, že svoji pozici ve volbách neobhájil a začne v některých oblastech vystupovat mnohem aktivněji a mít více věci pod kontrolou. A navíc by trenér NT měl jít příkladem, tak jak tady už kluci uvedli, měl by co nejrychleji svůj tým dostat nastálo do první ligy.

Nechci to nějak extra zveličovat, Maxson píše, že za 5-8 sezon bude velký propad výkonnosti NT. Je otázkou, jaké jsou příčiny, jestli je to hlavě způsobeno rapidním úbytkem manažerů, který ale potkal prakticky všechny země na BB, takže je možné, že prostě celkově půjde absolutní kvalita NT globálně dolů a relativně si svojí sílu udržíme. Dalším vlivem může být to, jak se o mladší ovečky Honza staral, případně ke konci svého období možná už i Radim mohl polevit. Úbytek manažerů taky znamená nižší hráčskou základnu v draftu, takže další otázkou je, jestli už se ve výchově hráčů i ve větší míře nezaměřit znovu i na potenciály 9. Každopádně by to chtělo připravit nějakou koncepci poplatnou tomu, že máme aktuálně cca. 250 manažerů a třeba se to číslo zase ještě může snížit.

Last edited by flumpinka at 5/18/2014 11:49:57 AM

From: Maxson

This Post:
00
249739.328 in reply to 249739.326
Date: 5/18/2014 12:20:07 PM
Overall Posts Rated:
7979
Já vím, neboj mám čas i na koníčky a přátelé, ale nemám čas na BB a HT a obecně hraní. Doba i věk pokročily a priority se mění... Není to dlouhodobý trend pracovat 12 hodin denně, ale nějakého půl roku to trvat může potom se to ustálí. Něco podobného už jsem jednou zažil a zvládl jsem to , takže nemám strach.

This Post:
00
249739.329 in reply to 249739.325
Date: 5/18/2014 3:00:03 PM
Overall Posts Rated:
913913
Tvůj první odstavec vystihuje vše, co říkám....byl jsi u kormidla;)

This Post:
00
249739.330 in reply to 249739.327
Date: 5/18/2014 3:10:16 PM
Overall Posts Rated:
913913
No zase tak úplně to taky není...vem si, že když je kandidát, tak si docela zažije vašim křížovým výslechem a je víceméně nucen odpovídat na věci, které třeba ani tak řešit nechce nebo nemá domyšlené. Pak to spěje k tomu, že něco nedělá a ta kritika se stupnuje.

Pro mě Honza není špatný trenér, ale není to nikdo, kdo by mě nalákal zpátky...ta jeho pasivita vedla k mému konci práce pro NT, tak se určitě nebudu kvůli němu s nadšením vracet. Ale rozhodně to aspon někam potáhne, i když těch jejich slibů a plánu s Lukanoisem bylo a naprosto nic se nekonalo.

Pořád říkat, větší komunikaci s manažery...ale ono to k ničemu nevede. Každý to slíbí, chvíli dělá a pak to umře, protože je to k ničemu, nebo se nikdo další nezapojí. Vemte si tu soutěž s U21 (chválím snahu) - chvíli vás to bavilo, ale ted už by to nikdo nehrál. Důvod, moc otázek a moc často a odměna za strašně dlouhou dobu => pakárna.

A úbytek, pořád se po BB manech chce, at zdokonalují hru. Ono je krásné mít možnost tipovat taktiky a kdo ví co, ale pak je to komplikované, časově náročné a už to není takové plynulé. Proto bych ted měl velké problémy se zorientovat, co se vlastně dá nastavit, co co ovlivnuje atd. V dnešní době, kdy lidi moc času nemají, bych vše naopak zjednodušoval a zdokonaloval funkčnost. Opět můj názor.

This Post:
00
249739.331 in reply to 249739.328
Date: 5/18/2014 3:12:02 PM
Overall Posts Rated:
913913
Taky souhlas s Radimem, práce dlouhodobě 12 hodin denně je snad i protizákonná;) Každopádně takové povýšení je divoké, ale jestli za to jde ke 100k na konto, tak to bych asi chvíli přečkal taky;)

This Post:
00
249739.332 in reply to 249739.331
Date: 5/19/2014 1:29:01 PM
Overall Posts Rated:
7979
Dnes první pořádná výzva, zápas proti Rusku. Ruský tým má tento týden velmi dobré formy, ale u nás to není také nejhorší. Očekávám velmi vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro Náš tým. V případě výhry si zajistíme před zápasem s Finskem postup do další fáze turnaje.

Taktika:

Střídání: Ať rozhodne trenér
Útok: Princeton
Obrana: Osobní obrana
Příprava na zápas: zamření-vnitřní, tempo-nepoužít
Problémy s fauly: Nechat hrát

Sestava:

PG/SG: Candra, Kocourek, Jirák, Krcma, Štrunc
SF: Dvořák, Zita (zafixováni)
PF/C: Rázl, Ouřada, Liska, Urbánek, Sixt

Last edited by Maxson at 5/19/2014 1:29:56 PM

This Post:
00
249739.333 in reply to 249739.332
Date: 5/19/2014 3:31:22 PM
Overall Posts Rated:
7979
Zápas dopadl přesně jak jsem si přál, ale ten závěr to byly nervy... :-)
Setup se nepovedl co se týče přípravy a Rusko, také vsadilo na Princeton, pro mě velké překvapení.
První půlka byla v naší režii, ale druhá půlka zápasu byla přesně naopak, ale dobrá věc se podařila a těsnou výhrou 105:102, jsme si před posledním zápasem základní skupiny zajistili postup společně s Finskem, se kterým si to rozdáme o první místo příští týden...

Diskuze ohledně zápasu s Finskem bude opět probíhat na externím fóru, tak se přijďte zapojit!

Last edited by Maxson at 5/19/2014 3:41:58 PM

From: rwystyrk

This Post:
00
249739.334 in reply to 249739.333
Date: 5/20/2014 1:36:40 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
První krok splněn bez větších problémů, teď ještě potvrdit kvality nejlépe medailí nebo aspoň postupem do baráže o MS.

This Post:
11
249739.335 in reply to 249739.330
Date: 5/20/2014 1:42:49 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Pro mě Honza není špatný trenér, ale není to nikdo, kdo by mě nalákal zpátky...ta jeho pasivita vedla k mému konci práce pro NT, tak se určitě nebudu kvůli němu s nadšením vracet.

Tohle zamyšlení mě docela pobavilo :-) Vykládám si to jako "Honza je dobrý trenér, ale já s ním spolupracovat nebudu."

Jinak mi nepřijde, že úbytek manažerů by byl dán tím, že BB mani dělají nějaké překotné změny. Těch změn je naopak minimum. Výrazný úbytek manažerů byl dávno před tím, než začali dělat zmíněné změny. Naopak tyhle změny aspoň přinesly trochu uživení, už to není všudypřítomný Look Inside na vyšších úrovních.
Prostě online hry byly jednu dobu hit, ale ta doba je pryč.

This Post:
11
249739.336 in reply to 249739.335
Date: 5/21/2014 4:53:10 PM
Overall Posts Rated:
913913
Je to presne, jak rikas....proste dobry neznamena excelentni s jasnym cilem a tahem na branu. Tzn., ze ja se nehodlam vracet kvuli nemu, ale z hlediska NT komunity to je aspon nekdo, kdo se tomu NT trochu obetoval a aspon daval zakladni info o zapasech - nevidim na tom nic super vtipneho;)

To ano, ale prece to neznamena, ze proto, aby se nehralo LI, se musi tipovat taktika druheho a kdo vi co jeste. Klidne to mohlo zustat jednoduche - tedy i casove - jen se meli snazit tuto jednotvarnost vyladit vlivem skilu a vlivem jedne taktikce na druhe. Takto je pro novacky daleko komplikovanejsi se zaclenit a pro ty, co uz nemaji takove zapaleni, je to kvuli komplikovanosti casove narocne.

A uplne o ustupu online her nesouhlasim, spis se ted hraji asi jine. S narustem smart telefonu a tabletu je prave daleko jednodussi byt neustale online a tedy nezapomenout neco zasadniho nastavit.

Last edited by LA-Macros at 5/21/2014 4:53:44 PM

Advertisement