Akik nem kerültek be:
Akit leginkább hiányolok, az Plotár Krisztián. A teljes kampány az edzés és a multiskilles játékosok témakörére alapult, erre aki tényleg multis, az kimarad. Ha tényleg lettek volna megfelelő egyeztetések a tulajokkal, akkor tudhatta volna pörköltszáj, hogy tele van törtedzéssel a belső védekezése, és ha azt meglépi, akkor minden főskillben ugyanannyi, mint Aczél, csak éppen kiegekben sokkal jobb. Jelen állapotában is munimum egy csere bedobóban használható. De simán jó ECS-nek is.
Szoboszlai Tibor nyilvánvaló példa, az ő bekerülését konkrétan megígérte pörköltszáj levélben az akkori negyedik ligás tulajdonosának (történetesen a mentoráltamról van szó). Az ügy részletei itt olvashatóak:
(208068.989) Nem hogy 2-3 napon belül nem került be, hanem 2-3 hét alatt sem.
Az első lehet szimplán következetlenség, a második lehet feledékenység, de két dolog tény, Plotár Maiita játékosa, ő pedig nekem segített közvetlenül a tippverseny lebonyolításában, Szoboszlai pedig időközben hozzám került. Ebből következtessen mindenki arra, amire akar.
Mindössze két hely van kiadó, edződő játékos pedig ennél jóval több, akiket a szezon során be lehetett volna tenni, a fenti kettőn kívül nyilvánvaló példa Fazekas (vagy akkor az egyik helyet neki hagyta Pörkölt?). Kapoli sem éppen béna, és azzal a tulajjal legalább lehetett beszélni, lehetett volna neki helyet hagyni. Még Csopaki is kiköthet egy jó tulajnál később, ha már nekem kényszerből el kellett adnom (egyeztetés nem volt róla, mert nem volt scout megkeresés a szezon elején, az csak Novákkal kapcsolatban volt). Bajzátot sem vetném el, nála ugyan problémás egy kicsit a benti védekezés, de mi lesz, ha itt elbarmolódnak a formák, és pont ő lesz akkor 9-es? Miért nem próbáltunk ki egy új bedobót sem?
Az a leginkább kritizálható, hogy az első ellenfél egy nálunk sokkal gyengébb csapat, a második pedig egy szűk kerettel is verhető, mégis 16 játékossal indult a szezonnak kezdettől fogva, holott szezon közben is elég lett volna behívni játékosokat.
Akik bent vannak:
- Nem értem, hogy Molnár mit keres bent, szezonok óta nem tartja formában senki, nincs garancia arra, hogy pont most fogják. Aki gondolja, nézze vissza hány tulaja volt az elmúlt pár szezonban. Már most agyon van játszatva.
- Havasi véleményes, látni kellett volna, hogy közvetlenül a szezonkezdetnél cserélt gazdát, elkerült attól a tulajtól, aki formában tartotta szezonokon át. Rá nem mondom, hogy egyértelműen ki kellett volna hagyni végig, de egyeztetni biztosan úgy kellett volna, hogy nincs bent a jóval gyengébb Azerbajdzsán elleni meccsen, amin egyébként biztos volt, hogy nem játszhat majd a formája miatt. TS reset az első tétmeccset megelőző szombaton van, a pénteki edzéskor nyilván már látszott, hogy nincs formában, akkor még mindenen lehetett változtatni.
- Jadlóczky is tipikusan olyan, akit szezon közben kellett volna hívni. Ő csak utolsó csereként lett nevezve az első meccsre (Kis Csabával együtt, ez amúgyis érthetetlen nekem, hogy miért voltak ők IR/DH poszta harmadik emberként, amikor oda egyikük elég lett volna, és akkor mehetett volna valaki a padra egy másik poszton). Amúgy átadón kallódó, irreális áron kínált játékosról van szó, és a fórumban is említésre került nem is egyszer emiatt.
- Holdára ugyanaz vonatkozik, mint Havasira, 08.28-án cserélt gazdát. De ő legalább pályán volt az első meccsen.
- Csiszár jóideje nem volt formában a szezon elején, most sem. Nem játszott az első meccsen.
- Györk tulajával pörköltszáj saját bevallása szerint sem tudott egyeztetni. Nem játszott az első meccsen. A legelső hozzászólásom legelső bekezdése az volt a választási vitában, hogy az ő tulaja farm. Már csak ebből adódóan is nyilván egy rossz vicc volt ez a hozzászólás:
(215892.259)Rászaladt szinte az összes olyan játékosra, akikkel probléma lehet (gondolom most nekem lesz is), pedig ott volt a kampányában, hogy követte a válogatott életét szezonok óta.