BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > [U21 Milli Takımı]

[U21 Milli Takımı] (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
182937.33 in reply to 182937.26
Date: 5/2/2011 5:36:50 PM
Overall Posts Rated:
118118
19 yaşında draft edilip mili olan oyuncu vardı Türk milli takımında ben milli takımları 3. sezondan beri takip ediyorum. 2900 maaşlı draft ettiğim faruk 20 yaşında u21 takımına girdi bir kaç sezon boyunca a millinin önemli oyuncularından oldu, hala da oynuyor. bu adam 7 8 haftalık antrenmanla tüm dış özelliklerini iyiye taşır. bundan daha iyisi mutlaka vardır ama çaba verilirse bu da çok önemli bir oyuncu. eleştirmek kolay a milli potansiyeli taşımayan bir tek oyuncunun olmadığı sezonlar yaşıyor bu U21 takımı sonra bi anda istanbul'da yağmurda çıkan şemsiyeciler gibi çıkıyor birileri ortalığa bu niye kadroda!!!

This Post:
00
182937.34 in reply to 182937.33
Date: 5/3/2011 2:03:50 AM
Overall Posts Rated:
3434
bende 2. sesondan beri mt oyuncularını takip ediyorum bu kadar rezil bir oyuncu daha önce milli takıma hiç girmemişti

senin de söylediğin gibi 7-8 hafta antreman ile ancak draftan yeni çıkmış oyuncular düzeyine gelir zaten 2 haftada geçti haklısın 19 yaşında draft edilen oyuncularla nerdeyse aynı seviyede olacak tabi potansiyeli ve boyu kötü olduğu için 19 yaşında draft edilenlerdende geride kalacak ama milli takım teçrübesi ve senin hazırlayacağın üstün antreman programın ile bu açığıda kapatacaktır

şemsiyeci olarak sana bir öneride bulunayım transfer piyasasında draft zamanı geçmiş olmasına rağmen her hafta bunun gibi hatta bundan daha iyi 4-5 oyuncu listede oluyor diğer oyuncuları kadrodan çıkar bunun gibi 18 likleri kadroya al

bakalım bunlar 25 yaşına geldiğinde milli takım ne hallere gelecek merak ediyorum

karşınızda 18 yaşında mt a giren geleceğimizin yıldızı Yunus Tural bunu global forumlarada taşıyalım çok eğlenceli olacaktır

Yunus Tural (19352747)
Oyunkurucu
Haftalık Maaş: $ 4 584
Rol: Sadece Maaş Alıyor

DMI: 10300
Boy: 6'3" / 190 cm
Potansiyel: en değerli oyuncu
Form: vasat

Uzaktan Şut: zayıf Şut Menzili: vasat
Dış Defans: iyi Top Tutma: işe yaramaz
Top Sürme: zayıf Pas Verme: iyi
İçeriden Şut: vasat İç Defans: değersiz
Ribaunt Alma: işe yaramaz Blok Yapma: vasat
Kondisyon: iyi Serbest Atış: değersiz

Tecrübe: korkunç

This Post:
00
182937.35 in reply to 182937.34
Date: 5/3/2011 2:12:43 AM
Dingo BC
III.8
Overall Posts Rated:
359359
serkan hocam biraz sert giriyorsun olaya. bu oyuncudan tabi ki direk bir yıldız çıkmaz. bunu adam etmek biraz zaman alacaktır fakat amaç mt ye oyuncu yetiştirmek, mt için çeşitliliği sağlamak böyle oyunculara da ihtiyaç var. edo o kadar da küçümsenecek bir pot değil. boy konusunda haklısın. biraz antreman hızını düşürebilir bence. ama yine de ileride çıkabilecek olumsuz durumlar için bu oyuncunun geliştirilip mt için bir alternatif olması düşüncesi gayet güzel bir düşünce bence. hadi bunu hiç kale almadık diyelim, efsana ve t.z.e.i lere yüklendik diyelim. ee onlar günün birinde antreman vermiyecek bir takıma gittiğinde ya da daha bilgisiz takımların elinde formları yerlerde oldugunda böyle bir alternatif olması kötü mü olur. salihi gördük işte. densizin biri kovdu. ileride çıkabilecek sorunlar için alternatifler baştan sıkı bir şekilde takip edilmeli bence. ama önceliğin bundan daha iyilere verilmesi gerektiğinde zaten hepimiz hemfikiriz. bunlar da bench in aslanları olsunlar işe:)

Last edited by akyurtlu at 5/3/2011 2:12:55 AM

This Post:
00
182937.37 in reply to 182937.34
Date: 5/3/2011 3:54:52 AM
Overall Posts Rated:
118118
hocam sen tahmini ifadelerle konuşuyorsun ben de diyorum ki faruk bu oyuncudan dahada geriydi, gayet iyi yetişti iç özellik değilde top sürme verseydim daha bir kaç sezon a milli takımda as oynardı ki hala önemli bir oyuncu. üstünden uzun zaman geçti ancak hala milli takım havuzu yeterince geniş değil. hattrick oynayanlar bilirler oyuncunun antrenman aldığı hafta bile hesaplanıyor ancak bb türkiye olarak bu seviyede değiliz bu oyuncu ve daha kaliteli 100 draft varsa bunlardan 70i sahipsiz takım veya oyuncuyu heba eden takım kalan bunun gibi 30 tanesinin çoğu da iyi yetiştirilemiyor. mutlu hocada ilk 10a gireceğini söylemiş bu devreyi o takip ediyor. keşke daha iyileri antrenman alsa bu oyuncuyu eleyelim ama bu mümkün değil.

bu oyuncu katkı vereceği için kadroya alınmadı sahibi retired olsun listeye düşsün diye aldım.

@kalender : evet 19luklarla henüz ilgilenemdim bu sezon. ancak sezon arası yoğundu 8 gözlemcinin takip ettiği iki ayrı gözlem listesi kuruldu. kadro kuruldu... bu hafta sonunu 20liklere ayıracam daha sonra 19luklara bakacağım. ancak serkan hocanın oyuncusuna bb-statsta rastlayamdım her oyuncuyu ben yakalayamam bana mesaj da atılması lazım.

@herkese : u21 maçı sonrası sinirli ifadeler kullandıysam üzgünüm. BB'de böyle sinirli anlar yaşayan tek ben değilimdir heralde:)

dipnot : faruk selisin draft; çok genç u21 ve a milli olmuştur kendisi. boyu ve potansiyeli de bu oyuncuyla aynı.. DD'si zayıf da olabilir hatırlamıyorum.

Uzaktan Şut: zayıf Şut Menzili: iyi
Dış Defans: vasat Top Tutma: işe yaramaz
Top Sürme: iyi Pas Verme: zayıf
İçeriden Şut: berbat İç Defans: iyi
Ribaunt Alma: değersiz Blok Yapma: --

This Post:
00
182937.39 in reply to 182937.37
Date: 5/3/2011 3:26:42 PM
Overall Posts Rated:
3434
faruk ilk çıktığında da milli takımın önemli oyuncusu olduğu dönemdede yaşıtlarının çok gerisindeydi.

yazdığınız oyuncuda yaşıtlarının çok gerisinde pot u ve boyu itibariyle bunlara yetişemez ben antreman verilmesin demiyorum her oyuncuya verilsin ama bu tip oyuncular milli takımı ileriye götürmez hatta 6 sezon sonra milli takımın yanından bile geçemeyecek

şimdi 6 özelliğinin toplamı 34 olan oyunculara milli takımın geleceği gözüyle bakıyoruz fakat diğer ülkeler toplam puanı 40+ olan pot u ve boyu uygun oyuncular yetiştiriyor sezon başı 40 + puanı olan bir sürü oyuncu görüyorum

eğer bu yazdığınız oyuncu 6x16 düzeyinde bir oyuncu olursa ki zor gözüküyor diğer oyuncular 6x19 olur ve bizim milli takım yine çok gerilerde kalır

oyunun sürekli geliştiğini unutmayın faruk şu anda mt düzeyinde olabilir fakat 6-7 sezon sonra faruk gibi oyuncular milli takımın yanından bile geçemeyecek o yüzden faruk un 18 yaşındaki halini örnek almayız

bu oyuncuyuda antreman alsın ama bence hiç bir zaman mt düzeyine gelemeyecek

benim korkum forumlarda reklamını yaptığınız için ve milli takımda olduğu için yeni menejerlerin buna ümit bağlayarak çok para vermesi. umarım böyle bir şey olmaz

This Post:
00
182937.40 in reply to 182937.39
Date: 5/3/2011 4:25:24 PM
Overall Posts Rated:
118118
40+?? biraz yüksek tuttuğunun farkındasındır umarım.

6*16'yla 6*19 arasında kaç fark var hocam?? ve 6*19luk oyuncu yetişebileceğine inanıyor musun?

bu oyuncu tüm özellikleri 7 olan yani toplam 42 ediyor senin verdiğin sınırın 2 üstü.. böyle bir oyuncunun geldiği seviyeye o 23ünde geliyorsa bu 24ünde gelir. ve 23ünde gelebilen yeterli oyuncu yoksa kadroda olur.

21 yaşında kadroya giren pivotlarımızın hala alternatifi yok. ben de bir zaman bel bağladığımız oyuncuların belli bir süre sonra milli olamayacağını düşünmüştüm ancak henüz öyle birşey olmadı. umarım senin düşündüğün gerçekleşir.

This Post:
00
182937.41 in reply to 182937.39
Date: 5/3/2011 4:30:09 PM
Overall Posts Rated:
118118

şimdi 6 özelliğinin toplamı 34 olan oyunculara milli takımın geleceği gözüyle bakıyoruz fakat diğer ülkeler toplam puanı 40+ olan pot u ve boyu uygun oyuncular yetiştiriyor sezon başı 40 + puanı olan bir sürü oyuncu görüyorum

takibimizde bir tane 42 bir tane 40 bir tane de 39 olan oyuncu var. 42 olanda top sürme ve tutmasını 8 yapmış yoksa o da 40 olurdu belki diğerleri de gelişmiştir. yani söylediğin sınır A milli takımımız için intihar olur.

This Post:
00
182937.42 in reply to 182937.41
Date: 5/3/2011 4:34:47 PM
Overall Posts Rated:
118118
şimdi farkettim 39 olan oyuncunun sahibi 19 nisandan beri bağlanmıyor. 42 olanın antrenör seviyesi 3(arkadaşlar ilgileniyor, umarım düzelecek.). 40 olan da geçen gün 3Mye yakın satılan oyuncu. 7. seviye antrenörü var tek mevki antrenmanı alacak ancak önceliği boşnak oyuncusunda olacak. yine de antrenman kaçırmayacağını umuyorum.

This Post:
00
182937.43 in reply to 182937.42
Date: 5/3/2011 6:52:14 PM
Overall Posts Rated:
33
Hocam 18 yaş gözlemcisi olduğum için bi iki bişey söylemek istiyorum öncelikle 18 yaşında 7 ve üstü potu olan 50 ye yakın oyuncu var benim bildiğim kadarıyla 6 ve üstü antrenör olan kullanıcı sayısı iki elin parmağını geçmez öncelikle bu oyuncuların çoğu 3. veya 4. lig kullanıcıları insanların amacı hızlı bir şekilde bi üst liglere çıkmak oluyor genellikle bilinçsiz transferler vs. yok antrenörmüş yok oyuncu yetiştirmekmiş gibi durumları yok sorduğumuzda antrenör seviyelerini 3-4 civarlarında bu oyuncular bu seviyede antrenörle ne kadar gelişebilir ki ? en azından bu 50 oyuncudan 2-3 tane ilerde milli takımda boy göstercek oyuncu çıksa ben kendimce büyük bir başarı elde etceğimizi düşünüyorum

Advertisement