BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
293161.33 in reply to 293161.31
Date: 4/13/2018 5:21:52 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Normalno da spadaju, ali zna se zasto

Trpaj Dorcol!

Message deleted
From: Stefan97

This Post:
00
293161.35 in reply to 293161.24
Date: 4/13/2018 5:36:12 PM
Overall Posts Rated:
160160
To sam i ja napisao,pratis cetri generacije istovremeno toliko igraca,dok je kod a tima neuporedivo manje. Tamo je napisao da radi do kasno da je umoran,koliko posle toga moze da se posveti ovome ne znam 😄 dok ja bb gotovo da ne gasim po difoltu je prijavljen

From: Oziris
This Post:
00
293161.36 in reply to 293161.35
Date: 4/13/2018 6:40:57 PM
Overall Posts Rated:
356356
Da mi je neko rekao da će se bar malo zakuvati ne bih mu verovao. :D

Samo bih ispravio Šoneta za jednu stvar. Ako sam ga dobro razumeo napisao je da ja vršim selektovanje mladih igrača koji dolaze sa drafta i za mladu reprezentaciju, ali i za A selekciju. Ja sam ovako razumeo, ali možda nisam u pravu. Hoću samo da kažem da selekciju potencijala za A tim (9,10,11) vrši selektor A tima, a ne selektor mladog tima. Moguća je saradnja naravno. Ja sam u jednom navratu pomogao prilikom drafta za A tim, a jednom prilikom mi je ponuđeno da izaberem nekoliko igrača tih potencijala da se treniraju odmah za mladu, a ne za A tim. Ali u suštini svako svoje gleda. Šone, ako sam te pogrešno razumeo izvini. :)

Ali za jedno je Šone u pravu.. Potrebno je mnogo vremena. Čak i sa programom koji je Spaciulis napravio skautovanje igrača traje dugo i zahteva puno vremena. Mislim na samu obradu drafta kada se skautira 4080 igrača. To je verovatno i najbitnija obaveza selektora mlade reprezentacije, da se svi igrači skupe u tabelu i razvrstaju po pozicijama. Selektor mlade reprezentacije nekako najviše vremena provodi upravo na google tabeli, ali i u pripremi utakmica. Nekom treba manje vremena da spremi utakmicu, a nekom više, ali u svakom slučaju potrebno je dosta. Ja sam u tom periodu kad smo zaređali pobede i osvojili srebro, pa sve do onog nesrećnog poraza od SAD-a svakog igrača protivničke ekipe posebno skautovao. Kakav je u napadu, kakav je u odbrani, koliko dobro skače, koliko asistira, da li pravi puno faulova i kako se snalazi u različitim taktikama. Sve što BB dozvoljava da se vidi mora se videti.
Znači draft, priprema utakmica i treće je svakako trening. Veoma bitna stavka i zahteva gotovo svakodnevnu aktivnost. U A reprezentaciji može da se dozvoli to da se poruke šalju na nekoliko nedelja, na pola sezone ili na sezonu, jer su menadžeri uglavnom ozbiljniji kada imaju visok potencijal, a i kada je igrač star 25 godina, recimo, teško da će mu skakati skilovi svake nedelje. U mladoj svaki petak skače nešto, ili skilovi, ili pritisak zbog loše forme. :D Evo recimo ja.. Ja sam u proseku za ovih godinu i po dana pratio oko 150 klinaca (naravno ne javi se nikad svih 150 menadžera). Spaciulisov program dosta olakšava prilikom slanja poruka, jer se 150 poruka pošalje za nekoliko minuta. Jeste mana ta što se šalju iste poruke svima, ali kad se bolje pogleda to je samo poruka koja pita da li je bilo promene nakon treninga. Tu uskače selektor koji mora da zna kome šta trenira i s kojim menadžerom kakvu konverzaciju ima. Znači nakon njihovog odgovora na tu default poruku vi vraćate razgovor koji ste vodili prošli put i stvara se taj neki kontinuitet. Ovo se obično razvuče na celu nedelju, jer ne odgovore svi u petak, već kad stignu, a svakodnevna aktivnost je bitna, jer je najbolje da im vi odmah odgovorite kako bi oni znali šta da rade, jer ako im vi odgovorite kasno neće moći da nameste postave i treninge. Ja sam u proteklih neko nedelja zapustio odgovaranje na poruke, ali ću srediti tabelu. Još jedan razlog zbog kog se mora svaki petak proveravati situacija jeste taj što većina menadžera, ako im se ne javljate redovno, ili zaboravi šta je rečeno da se trenira, ili odustanu, ili nešto treće, a trening igrača za mladu reprezentaciju može da zavisi i od jedne jedine nedelje.

To su ukratko neke najvažnije obaveze selektora mlade reprezentacije. Čisto da znate.

From: Stefan97

This Post:
00
293161.37 in reply to 293161.36
Date: 4/13/2018 6:54:35 PM
Overall Posts Rated:
160160
Dostupan i na forumu 18 od 24h dnevno i ovako :D A ne kad krene ono pravo :)

From: AirWolf
This Post:
11
293161.38 in reply to 293161.37
Date: 4/13/2018 7:14:59 PM
Overall Posts Rated:
229229
Puna podrska na izborima za U21 selektora Srbije - Andra93. Pozivam i ostale da glasaju za njega na predstojecim izborima.

Decko je tu sa nama na BB-u 6 godina (sa ovim timom, mozda je i ranije imao neki tim), ima iskustvo treniranja nasih mladih igraca, nekoliko njegovih domacih trening igraca je zavrsilo u Prvoligaskim timovima i to za lepe svote novca. Aktivan je i na forumu. Sve u svemu, pravi izbor za naslednika Ozirisa u ovom trenutku. Takodje, za razliku od protivkandidata manje-vise poznaje skaute koji su prethodnih sezona bili uz selektore, stalno prati disc i deluje mi kao da bi se bas iscimao za mladu repku.

Pozdrav svima! :-)

This Post:
00
293161.39 in reply to 293161.19
Date: 4/13/2018 7:20:19 PM
Overall Posts Rated:
229229
Meni se generalno ne svidja ideja da nas vodi selektor iz druge zemlje, jer automacki dobija pristup svim generacijama, sadasnjim i buducim sve sa planovima treninga...

Nemam nista protiv tvoje kandidature cak mi je i drago da ima zainteresovanih, prosto mislim da bi trebalo da nas ima sasvim dovoljno da mozemo naci jednog ludaka da vodi repku (a ocigledno nema) :D

E sad ja vidim da te par menadzera poznaje pa bi bilo lepo i da se pojasni (bar meni, mozda bi povukao svoju kandidaturu) odakle to poznanstvo jer te ja nisam zapazio a imao bi gde da te zapazim, mozda si igrao u prekidima?

Sto se tice znanja ja sam bio skaut kod 5-6 selektora sto A, sto U21 rep. Ivko mi je bio mentor neko vreme i imam jako dobar odnos sa vecinom zajednice, mislim da bi i to pomoglo jer nama samo fali motivacija(uglavnom svi imamo znanje) :D

Iskreno ja se ne bi jos uvek kandidovao jer je istina da nemam previse vremena, ali smatram da posto je ovo mlada i ne treba previse vremena kao kod recimo A...

@Spacilius Nemam skype, znam da printscrinujem :D i mogli bi to da obavimo preko FB-a...

Sta reci na ovakve argumente (boldirano), pogotovu ovaj deo sa Ivkovim mentorstvom. Svi na nasoj zajednici odlicno znaju koliko je Ivko bio ime u svakom smislu. Treniranje domacih igraca, vodjenje reprenzetacija, uspesi sa svojim klubom za kratko vreme. Ako iko ima dilemu i dalje za koga da glasa, nemam reci... :-)

From: Šone

This Post:
11
293161.40 in reply to 293161.36
Date: 4/13/2018 7:35:39 PM
Overall Posts Rated:
3131
Hoću samo da kažem da selekciju potencijala za A tim (9,10,11) vrši selektor A tima, a ne selektor mladog tima.

To nisam znao. Ali svakako su ovi u dosta manjem procentu u odnosu na igrače nižeg potencijala.

U A reprezentaciji može da se dozvoli to da se poruke šalju na nekoliko nedelja, na pola sezone ili na sezonu, jer su menadžeri uglavnom ozbiljniji kada imaju visok potencijal, a i kada je igrač star 25 godina, recimo, teško da će mu skakati skilovi svake nedelje. U mladoj svaki petak skače nešto, ili skilovi, ili pritisak zbog loše forme.

E upravo sam hteo ovo da naglasim u prošlom postu, ali me mrzelo da kucam. Dakle konstantna aktivnost jer su promene mnogo dinamičnije, a pritom treba voditi računa da sve prođe sa što manje propusta.

Ko god da bude selektor, kao i Ozirisu i njegovim prethodnicima skidam kapu za zelju, trud i vreme koje posvećuju ovome, svaka čast momci!

Message deleted
From: Šone

This Post:
00
293161.42 in reply to 293161.37
Date: 4/13/2018 7:38:20 PM
Overall Posts Rated:
3131
Dostupan i na forumu 18 od 24h dnevno i ovako :D A ne kad krene ono pravo :)

A ovih 6 sati ništa? Spavaš, šta?
Jako neozbiljno, a nisi još ni postao selektor. Moraš se ugledati na našeg predsednika Vučka, on radi 25 sati dnevno za dobrobit nacije. Naravno ukoliko želiš brže, bolje, jače!

This Post:
33
293161.43 in reply to 293161.17
Date: 4/13/2018 7:39:53 PM
Overall Posts Rated:
229229
Malo me ovaj Ozirisov post o pristupu disc-u podseti... Andri savetujem da kada postane selektor mlade, da azurira malo taj spisak ljudi kojima je omogucen pristup disc-u, tj. idealno je da svi menadzeri koje zanimaju skilovi nasih najtalentovanijih igraca ponovo traze pristup (ako ne zna koji su mejlovi pojedinih igraca sa BB-a). Sa obavezom da su iz BB-Srbije. Treba cuvati ono sto imamo, ti mladi igraci su osnova selektorskog rada. Zajedno sa skautima, taktikom i svim ostalim poslovima oko mlade.

Takodje, ideja da nam mladu vode menadzeri iz susednih drzava sa svojim skautima (ma kako se izjasnjavali po pitanju odnosa prema BB-Srbiji), je po meni sumanuto. BB-Srbija menadzerima iz BB-Srbije.

Advertisement