BuzzerBeater Forums

Poland - II.4 > Sezon 66

Sezon 66

Set priority
Show messages by
This Post:
00
325190.33 in reply to 325190.32
Date: 9/29/2024 6:44:10 AM
Tak się zastanawiam jakiego Ty tam musisz mieć Rzecznika Prasowego i co jeszcze wpływa na fakt, że przy cenie biletów za ławki 15$ udało Ci się zapełnić w takim stopniu hale w ostatnim meczu.Wiekszosc drużyn ma ceny za ławki 10-11 $ , a Ty 15$ przy takich cenach mogłeś sobie pozwolić na kolejny zakup z pensją 150K $ . Ja po niezłym starcie, wygranym meczu w TV mam zadowolonych kibiców i też chyba spróbuję podnosić ceny. W tym roku po raz pierwszy postanowiłem zrezygnować z trenowania młodych , dzięki temu jest oszczędność na trenerze , a i trening formy przed ważnymi meczami będzie można robić ;) Jakoś tak ostatnio ten rynek transferowy dziwny, kupujesz młodych graczy za kupę siana, trenujesz kogoś ile sezonów, a potem przez zbyt dużą pensję musisz się go pozbyć za czasami niższą kwotę :/

This Post:
00
325190.34 in reply to 325190.33
Date: 9/29/2024 8:44:29 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Wydaje mi się, że bardziej niż o rzecznika to chodzi o ten efekt entuzjazmu po awansie stąd chyba te dochody biletowe. Co do trenowania to ja postawiłem na wychowanków, których mam 5 w składzie i ich trenuje. Mam nadzieje że po tym sezonie będę mógł w S5 wystawić 4 wychowanków i może nawet się utrzymać w lidze.

This Post:
00
325190.35 in reply to 325190.34
Date: 9/29/2024 9:35:50 AM
No w sumie ja też mając nadzieję, że wypełnię halę kibicami bazując na radości kibiców po awansie, wymieniłem Rzecznika na takiego ze specjalnością Popularność by podnieść trochę przychody z gadzetów, a Ty za pewne masz specjalność zaangażowanie tłumów ;) Ale w sumie na nastawienie kibiców I pewnie to ilu przychodzi ich na mecze ma wpływ 8 różnych kwestii i przecież wyniki osiągnięte przez zespół w poprzednim sezonie to tylko jeden z nich, ja to się chyba jeszcze słabo znam na tym od czego to głównie zależy, ale staram się by nastawienie kibiców było na przynajmniej 4 🏀 , tak czy inaczej widząc po Twoim przykładzie będę próbował podnosić ceny hehe

This Post:
00
325190.36 in reply to 325190.35
Date: 9/29/2024 9:45:25 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
W sumie to nie mam tego typa od zaangażowania tłumów ale może pomyśle o tym..? Mi wciąż się wydaje, że jednym z ważnych czynników są jednak Polacy i przede wszystkim wychowankowie i to czy rośnie im pensja dzięki treningowi.

This Post:
00
325190.37 in reply to 325190.36
Date: 9/29/2024 1:48:08 PM
Wroclaw Jumpers
II.4
Overall Posts Rated:
22
Też odnoszę wrażenie, że wychowankowie i ogólnie Polacy to ważny składnik wypełnienia hali i gadżetów. Ale to tylko taki mój strzał.
Co do cen i wypełnienia hali, robię test we wtorek. Zacząłem tragicznie a ceny mam solidne. Zobaczymy ilu ludzi przyjdzie zobaczyć kolejną spektakularną porażkę.

From: corlic

This Post:
00
325190.38 in reply to 325190.37
Date: 10/2/2024 3:30:17 AM
Photon
II.4
Overall Posts Rated:
99
4 mecze za nami i pomału jakaś tabela nam się klaruje, co? Top chyba jest jasny, ale play offy standardowo będzie walka do końca.

This Post:
11
325190.39 in reply to 325190.38
Date: 10/2/2024 12:33:40 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
No na pewno klaruje się, szczególnie gdy Brzydkie Kaczątka zbierają wciry od zespołu, który dopiero co dostał bęcki od Buldożków bez formy ;-)
Chyba Tasior nie docenił mojej determinacji w graniu 2-3, nie dziwię mu się, kto uznałby, że czwarty raz z rzędu zagram to samo w obronie, szczególnie że 2-3 mi nie wyszło kolejkę temu, nie był to dobry mecz mojego zespołu, chyba po prostu wyjazd. I teraz Lame Ducks przeciwko mnie zagrały na luzie - też zrozumiałe, sam byłem dość przekonany, że przegram. Ale wtedy policzyłem wariant, miałem "wizję" - Nie muszę grać na luzie, bo w czwartek puchar i nadal dobrze wyjdę z entuzjazmem. DMI mamy praktycznie równe, gram u siebie, wobec tego mogę zagrać normalnie i dać sobie pewne szanse na niespodziewaną wygraną, o ile dobrze rozegram taktykę - a tam wypadłem idealnie. Przygotował na mnie pewien drobny manewr, ale udało mi się to zamortyzować. W zbiórkach 52-36 dla mnie - ciekawe, jak Tasior się pozbiera po tej porażce przy takich liczbach ;-) Budując zespół, kładłem duży nacisk na zbiórki, wykorzystałem powszechne przekonanie (tak mi się wydaje), że zbiórki bardziej pompują pensje niż pomagają. Teraz wysokie zbieranie u moich chłopaków popłaca, taki wynik na takich graczy podkoszowych rywala... Coś pięknego. Więc jak tam u innych nastroje po 4. kolejce? Ja w siódmym niebie :D
Poza tym, faktycznie pewne prawidłowości widać - Śląskie Duchy liderem i idą po majstra, a nimi grupa pościgowa, na dnie Wrocław Jumpers (no cóż...) i Przemo z Niemiec, zaskakuje mnie za to słaby start Akandersa. W czerwonej konferencji Saneik robi jakieś cyrki i chyba mamy pewniaczka do spadku z 8. miejsca. Tired Turtles na czele, za nimi Lame Ducks i mimo wszystko French Bulldog's. Falstart zaliczyły też Basket Człuchów i Matrix Mighty Dunkers - nasza liga ewidentnie karci krótkie rotacje, stąd Matrix i Stokersi nisko. Z pozytywnych niespodzianek - pewnie ja, ale z Człuchów i Matrix jeszcze nie grałem ;-)

Last edited by Hubsoniusz at 10/2/2024 12:33:57 PM

This Post:
00
325190.40 in reply to 325190.39
Date: 10/2/2024 5:36:14 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
nie trafiłeś u mnie zobacz jak zazynałem poprzednie sezony :)

This Post:
22
325190.41 in reply to 325190.38
Date: 10/2/2024 8:05:33 PM
No Niespełnione Talenty w tym sezonie zaczynają powoli się spełniać. Start sezonu naprawdę udany mimo tego, że nadal drużyna w przebudowie, top50 w rankingu krajowym, dziś mój młody Center , którego nie trenuje dostał powołanie do kadry, sporo pozytywów, ale nie ma co obrastać w piórka, tylko trzeba skupić się na kolejnych celach. W sobotę bardzo ważny mecz z Photon u siebie i na pewno mam nadzieję na wygraną, następne wzmocnienie i w sobotę przystąpię z ekipą z pensjami na prawie 700 K hehe zobaczymy czy penje grają, ale oczywiście wiem, że to często bywa zgubne, oby udało się wstrzelić z formą i bez kontuzji to myślę, że będzie OK.Zobqczymy jak fani zareagują na podwyżkę biletów, bowiem często w pierwszym meczu lubili się, za to obrazić, ale póki co mam maxa w zadowoleniu kibiców I mam nadzieję, że przychody nie spadną, mecz z Tobą w tym kontekście na dalszą część sezonu też ma dla mnie znaczenie więc walka zapowiada się ciekawie

This Post:
00
325190.42 in reply to 325190.39
Date: 10/3/2024 4:14:08 AM
Wroclaw Jumpers
II.4
Overall Posts Rated:
22
Co to za "no cóż" :D

Przeanalizowałem swój skład i żeby walczyć o coś więcej, musiałbym odpuścić trochę trening albo sprzedać jednego z podopiecznych. A nie chcę tego robić :D
Spróbuję nie być ostatni, podreperować odrobinę budżet i może rzutem na taśmę się utrzymać.

This Post:
11
325190.43 in reply to 325190.42
Date: 10/3/2024 8:15:12 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
U mnie szykuje się starcie na zwierzęcym szczycie do Buldogów przyjeżdżają Żółwie, mając nadzieje na emocjonujący mecz podwyższyłem bilety na 16$ zobaczymy czy dużo w BB świecie jest zoofanów. Pozostałe mecze raczej bez historii przewiduje łatwe zwycięstwa Matrixów, Stokersów i Kaczek jako zoologicznych braci ;-)

Advertisement