Unosish talasanja u nashu BB zajednicu za koja mislim da su pozitivna, jer retko kada je dobro da se svi slazu i misle na isti nachin-tu nema napretka. Ipak, ovaj put sam morao da reagujem, jer ti pitanje, narodnim jezikom, ne pije vodu.
Za bilo koju reprezentaciju moraju da igraju najbolji i tu nema diskusije. Da nije tako zvala bi se potencijacija ili tako nekako. U stvarnom zivotu klinci imaju ogromnu korist kada igraju uz iskusne igrache. Ovo je igrica i tu toga nema, pa je neosnovano pozivati 18-ogodishnjaka sa random stvorenim skilovima.
Druga stvar,po rechima nasheg skauta mixa, na draftu prve i druge lige smo dobili samo jednog igracha sa potencijalom da bude nosilac repke u buducnosti- Popovica iz Vojvodine NS. Iako znam da ce biti maximalno treniran, sa Bum Bumom je vec dogovoren trening, nema svrhe stavljati ga u repku u kojoj nece igrati ove godine i biti rezerva sledece. Zbog povreda, pada forme, netreniranja igracha u stranim timovima, bolje je imati sve igrache od 20 i 21 god koji su priblizno jednaki i bilo koji moze da zaigra na tekmi. A shto se tiche motivacije, ona kod Buma, a i ostalih koji su dobili dobre klince, ne manjka, jer gde cesh vecu motivaciju od pravljenja brutalnog igracha za svoj tim koji ce ti biti nosilac ekipe.
I poslednja, ali i najvaznija stvar. Prethodna generacija mladih nam je ostavila mesto medju 12 najboljih mladih repki u Evropi prema rang listi BB-a. Zahvaljujuci tome zrebani smo iz drugog sheshira i bili u mogucnosti da izbegnemo neke jake repke u grupi. E sad, zamisli da prema tvom predlogu stavimo 50% 18-ogodishnjaka u repku. Ostvarili bismo maximum dve pobede u grupi, pali znachajno na toj rang listi, i kad bi za dve godine ti klinci postali pravi igrachi za repku, zrebali bi nas iz 4. ili 5. sheshira. A to bi znachilo zbogom budzenju entuzijazma, neizvestan plasman u dalje takmichenje i dve godine procerdane ni na shta.
Nastavi sa predlozima, to podrzavam, ali ovaj jednostavno ne stoji.