Στα του γηπέδου: Τι νόημα έχει να χτίσω, αν αυτό δεν γεμίζει...;
Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα...Έχεις 200 πλα'ι'νά καθίσματα και στο εντός με το ολυμπιακό ...(μετά από την εκτός έδρας νίκη σου επί του Διοφάντη ) γέμισες 189 θέσεις με 135$ την κάθε μία...Δηλαδή...πήρες από τα πλα'ι'νά σου 189χ135=25.515$...
Θυμάσαι πόσα μπαλάκια είχες στην έρευνα οπαδών πρίν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό...?
Πάμε τώρα σε μένα που έχω 500 πλα'ι'νά...
Στο παιχνίδι μου με την Ομαδάρα
έχοντας χάσει το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι(από τους Vikings,και
έχοντας χάσει και το προροηγούμενο τηλεοπτικό παιχνίδι από τον Πάοκ4,
μόνο με 2 μπαλάκια στην έρευνα οπαδών γεμίζω 450 θέσεις με 77$ανά θέση...Δηλαδή 450*77=34.650$....
Η διαφορά των 9κ μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά σκέψου ότι πήρα μια καλή περίπτωση δική σου με μία κακή δική μου και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα πλα'ι'νά αλλά και για τους άλλους τύπους καθισμάτων...
Αυτό που κάνεις ουσιαστικά χτίζοντας γήπεδο είναι να αυξάνεις τα πάγια έσοδα σου κερδίσεις χάσεις.... Η σκέψη που κάνεις ''Αφού δεν γεμίζει τώρα,γιατί να χτίσω αφού πάλι δε θα γεμίζει?'' είναι λάθος γιατί δεν συνυπολογίζεις την μείωση της τιμής του εισιτηρίου που θα κάνεις μαζί με την αύξηση των θέσεων...Προφανώς και αν αφήσεις την τιμή ίδια δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να χτίσεις αλλά η αύξηση της χωρητικότητας συνοδεύεται (αναλόγως και με την επέκταση) με κατάλληλη μείωση της τιμής...
Δεν ξέρω αν το παράδειγμα βοηθάει στο γιατί πρέπει μια ομάδα να χτίζει γήπεδο αλλά σκέψου ότι αυτές οι διαφορές προκύπτουν τώρα στην 3η...Στην 2η θα είναι ακόμη μεγαλύτερες...Αν έχω αφήσει κενά ρώτα με να σου πω...