BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
33
313374.334 in reply to 313374.333
Date: 12/11/2023 4:10:39 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Srbija - Finska 113:102 (72531)

Ova petljanja sa game enginom su unistila draz igrice. Konstantna cackanja oko toga dovode do, bar meni, hrkljus utakmica. Odbrane se zanemaruju, igra se Nba cirkus sada, odredjene taktike su toliko napucali i to se najbolje vidi na ovom najvisem nivou. Dakle, imali smo vece zalaganje, a Finska je toliko dobro pogadjala celu utakmicu, jos mi vazimo za odbrambenu reprezentaciju. Povrh toga, mi ne mozemo vola da ubacimo prvo poluvreme, a onda se u drugom razgoropadimo i postignemo duplo vise poena nego u prvom. Takodje, Finska nas nadskakala konstantno, do pred kraj. Kapiram, hoce da povecaju broj poena ali aman, ono bre po 10 napada zaredom ne moze da se promasi, nigde odbrana, samo tovarenje. Mozda je tako u Nba ali moje misljenje je da to ubija draz igrice, da se napravi napadacki ili odbramben tim, takticka iznenadjenja itd. Nekima ove promene odgovaraju ali nasoj reprezentaciji s obzirom na kalup tima, apsolutno ne! Frustrirajuce je bilo pratiti mucki izvojevanu pobedu, posle velikog preokreta, jureci Fince celu utakmicu bez odbrane.

Jedino vazno na kraju je, pobeda. Veoma, veoma vazna pobeda za laksi dah. Prekinuli smo niz Finaca od 13 uzastopnih trijumfa i naneli im poraz nakon dugo vremena. Zakoracili smo solidnim korakom ka sledecoj fazi, vec posle prve utakmice.

Za kraj, najbolji pojedinci su bili oni najiskusniji. Bez starca nema udarca. Todor i Aca su postigli ukupno 60 poena, a doprineo je i Majstor sa 15 koseva. Povredili su i Cordbasa ali Aca je proradio kada se jurilo...

This Post:
33
313374.335 in reply to 313374.1
Date: 12/17/2023 6:03:29 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nakon vojnicke pobede protiv Finaca, ukrstamo koplja sa novim Skandinavcima, Dancima. Na papiru, znatno laksi protivnik ali nema potcenjivanja. Pobednicki docekuju nasu selekciju, savladali su ekipu Norveske u prvom kolu, zalaganje je nepoznato. Videcemo koliko ce se zaletati protiv nas, realnije je da se cuvaju za naredne bitke ali nikad se ne zna.

Forma nam je odlicna, nadamo se pobedi bez tenzije medjutim u ovoj igrici sve je moguce, pogotovo na startu sezone. Pridodat je novi igrac, Belic, pupoljak u ovom timu, da se malo podmladimo, imamo jos 4 mesta za popunu, sasvim dovoljno.

16:30h, Srbija - Danska, podrzite nas.

This Post:
33
313374.336 in reply to 313374.1
Date: 12/24/2023 10:04:39 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Red je da se odradi kratak izvestaj prosle utakmice i najavi nova.

Srbija - Danska 108:87 (72538)

U laganom ritmu, lagana pobeda. Danci su pruzili solidan otpor i smestili finu taktiku medjutim, osetila se razlika u kvalitetu. Bez drame, bez tenzije, bez briljiranja ali pobeda se upisuje. Imamo 2-0 posle dva kola i za ocekivati je da zabelezimo het-trik nakon sledece runde.
Najbolje partije u nasem taboru su pruzili Majstorovic (24 poena, 6 asistencija), Dozet (20 poena), Vukadinovic (19 poena, 15 skokova), Djordjevic (18 poena, 6 skokova i 14 asistencija) i Preradovic (9 poena, po 8 skokova i asistencija i 5 rampi).

Naredni protivnik je Moldavija, sigurno najslabija reprezentacija u grupi. Zabelezili su dva poraza od Madjarske i Norveske, ubedljivim rezultatima i ocekujemo jos jedan takav, od nase reprezentacije. Postujemo svakog protivnika ali sve osim takvog ishoda, bilo bi ravno senzaciji.

Srbija - Moldavija, 16:30h, trece kolo EP u Litvaniji.

This Post:
33
313374.337 in reply to 313374.1
Date: 12/31/2023 4:25:34 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nakon sto smo pregazili Moldaviju (72540) , slede nam ozbiljniji rivali, a prvi medju njima je kvalitetna selekcija Rumunije. Do sada su upisali dve pobede i mali kiks protiv selekcije Madjarske. Platezno stoje fenomenalno, forma im je zavidna, predvodi ih njihov najbolji menadzer i ocekuje nas tezak mec.

Videcemo koliki problem za nasu selekciju predstavlja izostanak proverenog asa Joksimovica koji od pocetka sezone pa i usled promene kluba, muku muci sa formom. To nam otezava rotacioni sistem, potreban nam je i cekamo ga...

Srecna Nova godina svima, ko bude u stanju mamurnjikav neka pogleda utakmicu u prvom danu 2024-e godine.

Srbija - Rumunija, 1.1.24. 16:30h.

This Post:
11
313374.338 in reply to 313374.1
Date: 1/3/2024 8:35:31 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Rumunija - Srbija 108:85 (72543)

Patosirali su nas...

Ako ste mislili slucajno da nesto znam o igrici, prevarili ste se. Vise nista ne znam. Postavljena je losa napadacka taktika i to je jasno, htedoh da isprobam nesto, imali su i vece zalaganje i to je uticalo bitno na rezultat ali sve ostalo - novi engin. Najavio sam da nama te promene ne odgovaraju medjutim ovo je tuzno. Prvobitna ideja igrice je sklopljena da bude u skladu sa Nba pravilima ali u evropskom stilu kosarke. Nemam nista protiv promena i unapredjenja ali ovaj batica koji je menjao ovo je unakazio dar igre. To je moje skromno misljenje. Igranje na 100+ poena i rezultate 120:115 potpuno obezvredjuje trud onih koji su trenirali odbrambene igrace i odbrambene taktike. To jeste Nba stil ali u ovoj igri sezona je kratka i poenta je da se igra takmicarski i na rezultat, a ne da se pretvori u Nba cirkus i zabavu.

Neka su unapredili napadacke taktike, asistencije i protok, sta vec ali su masakrirali odbranu, a pogotovo nasu 3-2 zonu. Taj problem se video jos na svetskom prvenstvu gde smo primali po 100+ poena od ozbiljnih reprezentacija ko od sale. Rejtinzi za 3-2 zonu pre samo dve sezone i sad su izuzetno vidljivi i mi, koji imamo tim za tu zonu i koja nam je donela srebro zbog ovih blokera pod kosem, smo baceni u suvi prosek sada. Zaostajemo sa igracima potrebnim za ovaj nov engin u odnosu na ostale reprezentacije.

Blokeri u zoni koji su bili nasa velika prednost, sada su skoro pa neupotrebljivi. Poraz kao takav nije bauk ali stanjuje nase ambicije. Verovatno cu morati da idem protiv moje tvrdoglavosti i da izvrsim pregrst promena u nasem timu kako bi eventualno prosli u sledeci krug. Ova Estonija u sledecem mecu deluje mi da ce nas pregaziti ukoliko nastavimo sa ovim pristupom. Na nizem nivou takmicenja to se slabije vidi ali na ovom najvisem, zona puca ko kreker pa taman imao najbolje defanzivce za tu odbranu. Sramotno koliko su smanjili uticaj OD i uopste zone. Probacemo koliko mozemo da se korigujemo ovom novom Nba engine-u...

This Post:
22
313374.339 in reply to 313374.1
Date: 1/8/2024 12:01:33 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nakon sto smo potopljeni od strane Rumuna, ocekuju nas jos dve uzastopne teske utakmice, a prva na programu je protiv reprezentacije Estonije.

Protivnik je kvalitetan, imaju dva poraza iz prva dva kola, uz nize zalaganje. Nakon toga su se podigli i ostvarili dva trijumfa. Teska utakmica je pred nama, rival je sacuvao energiju i potrebna im je pobeda. Nasa reprezentacija ce traziti nacin da se podigne nakon katastrofalnog proslog meca i pronadje resenje. Konacno se kadru pridruzio i Joksimovic.

Srbija - Estonija, termin standardan.

This Post:
44
313374.340 in reply to 313374.339
Date: 1/15/2024 12:28:11 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Arhivirana je pobeda nad selekcijom Estonije (72549).

Tim trijumfom smo Estonce izbrisali iz svake racunice za prolaz u sledecu fazu ali posao je daleko od zavrsenog. Probali smo nesto novo, da se prilagodimo promenama u enginu. Daleko je to bilo od blistavog izdanja, rezultatski deluje da smo rutinirali ali nije bilo tako, drzali su se oni do pred kraj. Pobeda je samo jedan korak ka sledecem izazovu.

Taj izazov je reprezentacija Madjarske, najprijatnije iznenadjenje sampionata do sada. Zrebani su iz petog sesira, a imaju samo jedan poraz. Dobili su neke teske meceve, protiv Rumunije, Danci i Norvezani su dali sve od sebe da ih savladaju, medjutim, procackali su pobede Madjari. Potrebne su im obe pobede do kraja, i protiv nas i protiv Estonije u poslednjem kolu i nema sumnje da ce da grizu.

Mi sa druge strane imamo dve opcije. Pobeda nas sigurno vodi dalje jer u poslednjem kolu deluje nemoguce da ce nas Norveska iznenaditi. Porazom i dalje imamo sanse ali bi nam bila potrebna pobeda Estonije nad Madjarskom kao i da imamo najbolju kos razliku u trouglu sa Madjarima i Rumunima. Pobeda nije pod moranjem ali poraz bi nas doveo do kalkulacija i ne bismo drzali konce u svojim rukama.

Srbija - Madjarska, 16:30h, podrzite nas u ovoj rovovskoj borbi.

This Post:
00
313374.341 in reply to 313374.1
Date: 1/21/2024 11:40:12 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Lopta vise nije u nasim rukama (72553)

Madjari su vise zeleli pobedu. Mi smo rizikovali i prepustili zilavim Madjarima da odlucuju o svojoj i nasoj sudbini. Imali smo mnogo jace rejtinge i za napad i za odbranu i tok napada ali skok i zalaganje su presudili. Mogli smo i mi da upregnemo zalaganje, a i onda pitanje sta bi se desilo. Nisam video poentu samog pukog plasmana u drugu fazu i da budemo malo jaci od kisele vode tamo. Necu vise da budem dosadan i kukam na engine sem sto cu napisati jos da i pored veceg zalaganja, mi nikada ranije ne bismo primili 107 poena od ovakve Madjarske, uz duzno postovanje protivnika.

Sve je jasno, sve oci su uprte u samo dva meca, Madjarska - Estonija i Srbija - Norveska. Mi zaista nemamo sanse da kiksnemo protiv istrosene Norveske (iako me vise nista me bi cudilo), a nadamo se pobedi Estonije, bilo kojom razlikom. Ne znam kakva ce zalaganja biti na toj utakmici, za ocekivati je da Madjari "opice" ct, a za Estoniju nisam siguran jer u poslednje vreme reprezentacije cuvaju entuzijazam i za prijateljske, zbog ranga ili cega vec.

Da li cemo biti ponovo miljenici srece, kao na proslom EP ili se ponovo vracamo tamo gde nam je, u ovom trenutku, mozda i mesto, u prosecnosti, saznacemo nakon meceva ciji je pocetak od 16:30h.

This Post:
22
313374.343 in reply to 313374.342
Date: 1/23/2024 2:39:05 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić

Basically, i have no interest by writing this...

I wish The serbian community better coaches, better personalities and see you soon on the highest levels!

Now it is very obvious you have had personal interest in writing that seeing you coming back to write the similar after so long time. You should rethink about your intentions, if bot because of your wellbeing then at least because there is CM prefix in your alias.
It would be better if you hadn't written anything now, your post is not helpful at all.

This Post:
44
313374.344 in reply to 313374.342
Date: 1/23/2024 5:21:30 AM
KK Dumbarajko
II.1
Overall Posts Rated:
9696

Serbia = 300 users. being eliminated on the first round, no trophies, no WC next season, no consolation reward.
I wish The serbian community better coaches, better personalities and see you soon on the highest levels!

So happy for you.

And really hope this will give you boost in your private life since you put so much effort jn this game.

I wish you all the best. And chill man, it ia just a game ✌️

Advertisement