BuzzerBeater Forums

BB Crna Gora > U21 national team

U21 national team

Set priority
Show messages by
This Post:
00
92406.339 in reply to 92406.338
Date: 8/17/2019 3:18:55 AM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
Sezona 46. rekapitulacija.

Takmičarski rezultat nije napravljen. Pobjedili smo Jermeniju i Moldaviju od kojih smo svakako jači, ali smo razočaravajuće izgubili od Rumunije, koju smo morali dobiti. Ent je bio pun do vrha, vodili smo 16 razlike, ali na kraju preokret i velik poraz. Bzze. Nikako da imamo reprezentaciju pokrivenu na svim pozicijama. Kad su nam dobri centri, kao što će biti ove sezone, onda smo tanki spolja i obrnuto.

Prošle sezone smo imali prejakog Beladu, koji je ove sezone napunio 22 god. i koji će sigurno postati seniorski reprezentativac. (Ako ništa drugo, bar je postao najbolji strelac U21 CG svih vremena) Ove sezone imamo Savića i Tanovića pod koševima. Srećom Savić ima tek 20 god. tako da će moći igrati i sljedeće sezone, a Drobnjak, Bulatović, Golubović, Spalević i Rajević dobro napreduju. Tako da ćemo sljedeće sezone konačno biti pokriveni na svim pozicijama sa odličnim igračima.v

Još ako se ova dva mladića sa čudnim prezimenima sa ovogodišnjeg drafta dobro istreniraju ove sezone, biće dobre rezerve.

Javim se opet kad budu izvučeni rivali za ovu sezonu, pozdrav

Last edited by Radex at 8/17/2019 3:20:58 AM

From: Radex
This Post:
00
92406.340 in reply to 92406.339
Date: 9/8/2019 2:21:01 AM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
U21 nikad jača! To se vidi i na rang listi mladih reprezentacija, gdje smo prestigli Hrvatsku i Brazil i opasno se približili mnogim jačim reprezentacijama.
Stanje na rang listi je bitno zbog žrijeba na takmičenjima i potencijalnih protivnika. To se već ove sezone isplatilo, jer smo u utješnom turniru dobili 3 tima, koja lako možemo pobjediti, a dva smo već rasturili.
Naravno, velika zahvalnost za ove uspjehe ide menadžerima koji vrijedno treniraju naše reprezentativce, jer napokon imamo i mi 2 monstruma od igrača pod košem. Šteta što Belada nije godinu mlađi i da je ostao još jednu sezonu u U21.

Sljedećoj sezoni se unaprijed radujem. Savić, Spalević i Golubović su već sad prejaki, a pridružiće im se još vrlo dobri Drobnjak, Bulatović, Ukropina i Buha.

Uglavnom što se tiče nastavka takmičenja slijedi nam siguran poraz od moćnog Urugvaja, a onda, ako forma igračima bude dobra i ne bude povreda, idemo na niz od četiri pobjede.

Naprijed Crna Goro!

Last edited by Radex at 10/8/2019 5:14:43 PM

This Post:
11
92406.341 in reply to 92406.340
Date: 9/28/2019 3:33:19 AM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
Svako vodi svoj tim i radi šta mu je najbolje. Velika većina menadžera gleda prvo svoj tim, da ima koristi, pa ako postoji dobra volja, pomogne malo i reprezentaciji. Razumijem i ljude koje zaboli u predjelu prepona za reprezentaciju, njihova stvar. Da shvatim ljude koji rade na štetu svog tima, jer do podne mrzi ceo svet, od podne i samog sebe, to ne mogu.

Najboljeg mladog igrača CG ne trenirati, nego ostaviti da propadne je više nego glupo. Stavi Micuna Srzentica na TL ja ću ti odmah platiti 1 M za njega, a možda neko da i više.

Koja je poenta da propadne igrač koji vrijedi 1 M. Jedini izgovor je da ti se ne igra ova igrica. Onda se odjavi

Opet ponavljam, mogu shvatiti, da ti se ne trenira igrač, imaš drugu strategiju vođenja tima, ali upropastiti namjerno igrača koji vrijedi milion na svoju štetu

This Post:
00
92406.342 in reply to 92406.341
Date: 10/12/2019 5:04:30 PM
Overall Posts Rated:
329329
Tebi brate svaka čast na ovolikoj volji pa pišeš na forumu ovdje.. đetići pobogu ispoštujte čovjeka bar nešta napišite ccccc

This Post:
00
92406.343 in reply to 92406.341
Date: 10/12/2019 5:04:31 PM
Overall Posts Rated:
329329
Tebi brate svaka čast na ovolikoj volji pa pišeš na forumu ovdje.. đetići pobogu ispoštujte čovjeka bar nešta napišite ccccc

This Post:
00
92406.344 in reply to 92406.343
Date: 10/13/2019 12:20:31 AM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
Mislim da niko i ne čita šta napišem. Dopisujem se sam sa sobom . Zato se i ne trudim sa forumom previše. Ljudi mi čak ne odgovore ni kad im pišem na privatnu poštu. Neće ni da prodaju igrača Hall of Fame koji vrijedi najmanje milion, nudim im te pare, niti hoće da ga treniraju. Nego samo ostave da propadne. Samo Parti prati forum, on je selektor seniora.
Ali eto, ipak je CG U21 pred istorijskim rezultatom. Samo da nas Mađari previše ne raznesu i da se poklopi par rezultata i idemo dalje. Žao mi je poraza od Makedonaca, ali povrijedi nam se Savić, najbolji igrač i izgubišmo. Jbg
Idemooooooooo daaaaaaaaaalje

This Post:
00
92406.345 in reply to 92406.344
Date: 10/13/2019 2:56:21 AM
Overall Posts Rated:
329329
Samo se sjeti kakav je naš forum repke bio dok nisu prvi značajni rezultati počeli :D

This Post:
00
92406.346 in reply to 92406.344
Date: 10/13/2019 2:56:22 AM
Overall Posts Rated:
329329
Samo se sjeti kakav je naš forum repke bio dok nisu prvi značajni rezultati počeli :D

This Post:
11
92406.347 in reply to 92406.346
Date: 3/22/2020 1:05:00 PM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
Nije me bilo odavno. Uglavnom ništa se puno nije ni promjenilo. Zaglavili smo u sredini. Ne može naprijed, a ne damo da ide nazad.
Treniraju se igrači, ali s obzirom na to da je baza mala teško se može napraviti rezultat. Pojavi se 2-3 igrača na draftu svake sezone sa dobrim potencijalima, ali zato imaju slabe početne skilove ili sa dobrim početnim skilovima, ali slabim potencijalom... Uglavnom tako mala baza, teško može napraviti jaku U21, jer svake sezone imamo 2 odlična igrača i 5 prosječnih. Ove godine Bulatović i Drobnjak, prošle Savić i Golubović, prije toga Belada itd.
No dobro, šta je tu je.
Ove sezone utješni turnir, pobjedili smo već dvije reprezentacije, Paragvaj sa Čilavertom su krševi i njih smo raznijeli. Korejanci su bili tvrd orah i zaključio sam da bez većeg zalaganja, na gostujućem terenu možemo izgubiti, pa sam pukao normal. Možda bi ih dobili i sa istim zalaganjem, ali jebiga, podcjenio sam našu snagu.
Dobili smo 6 novih protivnika. Pakistan gazimo kao plitak potok, malo ćemo se i bahatiti. Litvanija, Srbija i Hrvatska su jači, tako da ćemo tu čuvati snagu, ali ćemo ići jako i do kraja protiv Rumuna i Ekvadora. Nema labavo!
Čak po platama igrača Ekvador me je iznenadio, nisu loši, mada mislim da je to do banana.
Čestitke Rustuu na izboru za selektora. Mada da je i Vujošević izabran, bio bi to isto tako dobar izbor.
Ako je Vujošević zainteresovan mogu mu prepustiti svoje mjesto. Naravno ja ću nastaviti trenirati crnogorske igrače u svoja dva tima.
Pozdrav za sviju. Naprijed Crnagoro

PS. Čuvajte se virusa. Slušajte starije od sebe

This Post:
11
92406.348 in reply to 92406.347
Date: 4/13/2020 3:11:06 PM
Kolač
II.4
Overall Posts Rated:
437437
Second Team:
Parastos
Zeznuo sam stvar. Imali smo dobru šansu da prođemo u drugi krug, ali sa porazom od Rumunije više nemamo izgleda za uspjeh. S obzirom na današnji rezultat, odnosno ocjene igrača i kako se sve u utakmici odvijalo, mi bismo u svakom slučaju od njih izgubili. Šta god da smo odigrali i u bilo kakvoj kombinaciji, današnji poraz je izgleda bio neminovan. Krivo mi je što sam prije utakmice bio uvjeren da sa domaćim terenom i većim zalaganjem možemo dobiti. Izgleda da ipak, plate njegovih igrača ne otkrivaju realnu snagu istih. Greška je u tome što sam ispucao entuzijazam i nisam igrao TIE, odnosno čuvao snagu za Ekvador. Ovako izduvani, nemamo šansu ni protiv Južnoamerikanaca. Jbg, šteta
Precijenio sam snagu naših mladića, koji će nadam se u seniorskoj konkurenciji imati više uspjeha.

Pozdrav

This Post:
00
92406.349 in reply to 92406.348
Date: 4/14/2020 11:57:00 AM
Overall Posts Rated:
876876

Precijenio sam snagu naših mladića, koji će nadam se u seniorskoj konkurenciji imati više uspjeha.

Pozdrav

Ako idući put izbore za NT pobjedi isti ili istog kalibra stručnjak, mrka kapa.

Advertisement